Thursday, July 28, 2011

Khairul Fahmi Che Mat Curang? Kemon la.. Jangan Menganggu game esok sudah.

Tadi masa dalam kesesakan lalulintas, I tengok ada link panas dekat FB kata Khairul Fahmi Che Mat, ataupun KFCM ataupun Apek telah berselingkuh/curang (wah) dengan aweks lain yang lebih sepsi dan cantik dari tunang dia sendiri.

Cerita lanjut klik sini.

Eh. Tetiba blog makan-makan I dah jadik ruangan gossip ke apa ni? Ah. Tak kira. Lantak ko la Apek... Ko nak curang ker, nak putus tunang hatta ko player sekalipun (tsssk tsssk) I tak amek port. I maafkan U. Eh tak. Bukan I maafkan U, tapi seriously I memang tak kisah. Tapi, kalau esok time Malaysia vs Singapore ko tak perform, dipersembahkan sekandang bahbee sebagai hadiah.

Sebok sangat kan nak buat jahat? Ni ha. Seluruh rakyah Malaysia mengharapkan ko untuk tidak memboloskan gawang gol esok. Kepala tu sila fokus. Jangan ingat pempuan jerk! *Cekak tangan dekat dada.

Pasal I'm expecting this sejak dari mula-mula dia fofular lagi. Memang I dah jangka, there will always be a second Mawi dekat sini ni. Not to say I'm judging orang-orang kampung yang tetiba je popular dengan sekelip mata, jadik fenomena lantas meninggalkan tunang selepas jatuh cinta dengan aweks2 sepsi yang tetiba nak mengendeng orang popular. No no. But, dah ada contoh depan mata kan? *Eh, ni tidak dikira judge jugak eh?

Eh? Yang aku emos lebih ni kenapa? Haha. Bodoh.

Tapi, ini la eh orang-orang spesis macam ni. Mudah sangat lupa asal usul. Hisk. Ingatkan masa dia dah bertunang dulu, dia dah berjaya menepis godaan dunia glamor, tapi tak. Dah la KFCM, mulai saat ini, kiter clash. I takmo minat U lagi. U dah malukan I! Semua kawan rapat I tau, I adore U, see now? U dah memalitkan lumpur di muka I. T_T


Khairul Fahmi Che Mat and Dahlia Teck yang digossipkan. Humang aih. Jauh benar personaliti dengan tunang dia, si Elia yang sejuk mata memandang tu. **Petir sabung menyabung sekarang.

Kasik up satu lagi gambar Dahlia Teck. Kredit to tuan tanah

Tadi, masa dekat Sushi King dengan Wana and Mira, I ada la bagitau dorang pasal ni, kata Mira, 'Dah la Maksu, kiter tak payah masuk campur hal kecurangan dia dengan tunang dia'. Wah Mira, berkata-kata macam kenalan rapat KFCM dengan Elia je. Har Har Har. Maksu suka la Mira cakap kompiden macam ni. Haha.

BUT ! Kalau esok dia buat stupid mistake, dia memang carik pasal. Soal persenel tolak tepi, kosentret pada game. Tolong la Apek, jangan la buat kesilapan yang berganda-ganda dalam hidup.


Kesian dekat Wana (Nayang I) yang 2 hari beratur dalam panas untuk dapatkan tiket Malaysia Vs Singapore ni. Dah la demam... Kena jugak dera beli tiket. Naseb baik ada tau? Tu pun rome-mate I terpaksa gerak ke Bukit Jalil selepas je Subuh untuk makesure dapat tiket ni. See? Sokongan peminat tidak berbelah bahagi ni.

Contohi semangat Mira yang tiap kali datang stadium tengok Malaysia lawan, tiap kali tu jugak la beli jersey lain. See? Sokongan tidak berbelah bahagi tu kan?

Tengok kiri kanan I ni ha, 2 2 pon tak mandi pasal takot lewat nak datang stadium semata-mata untuk memberi sokongan yang tidak berbelah bahagi (lagi) pada Malaysia. Sanggup ke nak tengok 2 manusia ni nanges lari-lari keluar stadium mekalau Malaysia kalah?

Dan yang terpaling teruja sekali, semestinya room-mate I. Dari kepala ke kaki semua Harimau Malaya. Naseb baik spenda tadek jual jenis yang sama, kalau tak, pengsan. Bukan seluar keluar harimau. Eh?

Dipendekkan cerita, seriously I dont give a damn about those gossip but yang penting macam mana team Malaysia main esok and I dah geli-geli bontot, ketiak semua woh nak tunggu petang esok! Tak sabar nak bersorak dalam stadium...

Soal persenel please la tolak tepi eh? Jaga mak.. Jaga mak... Jaga mak.. Eh? Tu macam ucapan Ina pada Mawi jer? Haha.

MALAYSIA! Come on! Bangkit please.. Esok, kiter gegarkan Stadium Bukit Jalil dan pastikan kemenangan dalam genggaman kiter. Amin...

-EnD-

5 comments:

Lenny said...

i tak dapat ticket tapi i akan pastikan i dok paling terdepan kat depan tv tuhhhh.. ahahha.. kot2 ternampak u kat screen.. ahahhaha..

tolong jeritkan kuat2 kat stadium nanti eh... i kasik power i skit kat u kasik tambah lg kuasa jeritan...

semoga malaysia MENANG!

wana said...

Pavlova! Pavlova! Pavlova!

Anonymous said...

yg rambut karat tu bukan dahlia laa adoi suka sangat main amek gambar n assume. tu dua org yg berbeza. gmbr satu lg tu baru betul dahlia

Chooyaya! said...

lenny : malaysia dah kalah pun :(
wana : esok dtg umah aku lepas berbuka, ktier makan pavlova sama... nak?
anon : ha ah la... bukan dahlia teck. tu orang lain. okbye

Nass whY said...

YA ALLAH SAZ!!!!! hahahahaha!!!!