Sunday, October 9, 2011

Pavlova paling sedap di alam semesta!

I kan, minggu lepas tekak tak berapa nak sedap. Teriiiiiiiiiinginnnnnnnnnnnnnnnnn sangat nak makan Pavlova Huda. Teringin petang Selasa, lepas tu nak makan petang Rabu. Kalau teringin macam tu, agak-agak kena maki tak dengan Huda? Hehe.

So, atas sebab taknak menyusahkan Huda, so I pon google la kekalau ada yang buat Pavlova dekat area rumah I. So, I jumpa! Tapi kena self-pick up dekat Lokasi X. Harga untuk 500 gram Pavlova ialah RM30. Wah! Murah sangat tu. Memang berbahagia sangat I rasa.

Sekali bila dapat, nak nanges pon ada. Dah la pavlova dia hanget, liat.. Pastu cream dia cair, stawberry buruk.. and buah-buah lain pulak hidup segan mati takmau. Patut la murah... Nak upload dalam Yummy Pummy album dekat FB pun rasanya tak sampai ke tahap layak untuk masuk kesitu.

Amboi. Belagaknya.

Well, I just tapaham kenapa eh orang boleh jual Pavlova dengan hasil shomot, hanget macam tu.. Tak elok la... Tu dah kira macam mentifu. I makan la jugak pavlova tu, tafi macam tak iklas jer la... Tapi yang peliknya, dalam tak ikhlas tu, habes licheeennnn jugak kan? Har har har. Dasar lan? Pui!

So, pagi Sabtu. I call Huda. Mengadu domba dekat dia. Sekali Huda marah I, dia kata I mengada T____T. Kalau dah teringin, 1 pon dia akan hantar. Pastu Huda cakap, dia ada 3 bijik pavlova dekat rumah dia. Dia nak kasik I SEMUA.

SEMUA???? MUAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHA

Bahagia sangat I rasa.. Tengs Huda! Sanggup tu dia hantar sampai dekat Setia Alam. Sebab petang semalam, I tengok Saz main bola dekat sana. Sayangggggggg sangat dekat Huda... (Senang je kan nak beli jiwa I, hantar je makanan sedap-sedap, kompem I sayang)





Semalam petang I makan satu. Sebijik bagi Mira dengan Hana rasa and balance I buat breakfast. Dah selamat dah dalam perut I ni. Lega rasa kepala lepas makan Pavloha Huda. Lega dia macam air dekat kepala dah dapat keluar. Wah. Sex sial bunyi!


I can say.. This is the best Pavlova I ever ate in my life. Seriously! Yang dekat Delicious, Alexis, The Apartment is nothing like this. Serius I tak tifu. Harga sebijik ni RM10 jer. Kalau nak order, add Huda dekat Facebook dia.

I kan suka makan? So if ada makanan yang sedap-sedap dekat luar sana, I suka la nak share. Supaya nikmat dunia boleh dikongsi bersama. Amacam, baik tak I? Hehe.

And I jugak rasa happy sebab rupanya ramai silent reader dekat luar sana yang senyap-senyap jer order Pavlova dekat Huda. Katanya dekat MAS building dengan dekat Bangsar sana tu, tengah demam Pavlova eh? I pulak yang rasa macam, 'eh Huda, ada eh orang baca blog aku? Tengok komen-komen dekat entry aku macam segan-segan vavi ayam jer.'

Kepada yang dah sama-sama rasa Pavlova Huda yang lazat ni, tahniah diucapkan. Dan kepada yang tak merasa lagi, jangan lepaskan peluang anda! Wah! Aku ni dah macam jadik tukang jual kad gores dan menang jer ni.

Kepada FidaGhazi dan Filla. Korang memang tak teringin eh Pavlova ni? Jangan menyesal. *Buat muka garang.

-EnD-

18 comments:

mama_afiq said...

kak su.. kite xpernah tau pun psl pavlova ne.. smp la kak su menghebahknnye..huhu kesian kan budak neh... teringin wohhh nk rase.. tapi kat manjung ne alahai.. peluk je la pic pavlova kak huda yg sedap tu.. tsskkk tsskkk.. agak2 ade magic x klo pelok2 tetiba pavlova tu smp kat tepi kite?? *okay sile berangan skrg!

Hedadadada said...

Kalau order die bole deliver x? Nak try gak n rainbow kek die nmpak nicee

Anonymous said...

suuuu....abih akak yang jauh ni camna nak makan. tak ke mengkalau akak order nanti jadi penyek sampai kat johor ni...yang jauh dimata(kmasyp)...(kelip2 mata)

Chooyaya! said...

mama-Afiq / kak mas : alololo shiannya... kalau teror boleh buat sendiri. boleh jugak. kaksu masa first time hanget. terus putus asa. beli jer lagi senang.

hedadadada : kalau sekitar lembah kelang delivery dia free jer tau? kalau kt bangi serdang tu dia charge rm10. add jer huda dkt FB dia.

hedadadada said...

kira die bole deliver la eh? ade pm dier tanye kt fb. tp tadek reply pon :(

hedadadada said...

kira die bole deliver la eh? ade pm dier tanye kt fb. tp tadek reply pon :(

Chooyaya! said...

boleh... dia tak reply lagi la tu kot? nanti kaksu double check ngan dia.

hOtMaMa said...

Pavlova sangat sedappp!! hari tu sebab teringin sangat, sanggup buat sendiri w/pun dah tak larat.. hehe..

Chooyaya! said...

hotmama : tu la, asyik makan ceklat cis jer kan? skali skala tukar selera.. hehe. so, jadik tak pavlova tu?

Fida Ghazi said...

dah bukannya tak teghingin .. dah memang aku tak penah tau akan pavlova ini adelah ape! kasihannnn aku!
esok..kalo aku dah reti makan..lepas tu aku tanak makan nasik asik nak makan menda ni aje.. ko sila betanggongjawab eh.. kos beli separuh ko bayo..

mYSaraH said...

sis,saya la org bangsar tue yg beli kek kat sis huda setelah tgok blog sis....hehehhehe,tengs coz bagtau kek pavlova yg sedap nak mampuusss!! (tiru ayat sis)....semua org ckp sedap! insyallah nak order lagiii dan lagi....bdw yash n apai tue classmate saya masa study dlu....x sangka sis buat entry pasal diaorg.... (:


p/s : saya nie silent reader jer, suka blogwalking.... (^__^)

Chooyaya! said...

fida ghazi : wah, sopan je aku sebut nama ko kan? meh la aku nak kasik ko try menda ni. kiter wong jowo kena la hebat dari segi mengembangkan bontot!

mysarah : ooooo. ni la dia eh? taknak pulak dia kasik kiter barang sebijik dua pavlova kirim kt huda... yash ngan apai tu classmate ker? tu kawan baik kaksu tu. yash kata, dia artis. tu pasal semua orang kenal. belagak sungguh.

Anonymous said...

Laaa..Sarah ke..baru nak perasaan artis td..hahah!

Chooyaya! said...

yash : yessss!!!! mmg kawan yash sebenarnya. so yash tak popular pon (motip nak busuk ati?)

Anonymous said...

HAHAHAA! disebabkan Maksu kutuk Yash, tiada lah Pavlova utk Maksu..Maksu, Maksu xbuat beday Party ke?

Chooyaya! said...

yash : yash, tak elok la nak berkira sgt ngan maksu. bg jerk la pavlova tu. rasa katira pon katira la!

popcolours said...

kat blog ni lah saya jumpa pavlova kak huda!! mmg sedap, tu yg jadi demam pavlova kt mas subang hahaha! thanks to blog akak. kak huda kena komisen kt akak :)

Chooyaya! said...

oooo ini la dia orannyer eh? huda selalu kasik kek free dkt kaksu.. hikhik