Friday, January 11, 2013

Seperti Pwincess!!

Assalamualaikum....

Hari esok Sazli datang amek I dah. Sebab Isnin Incik Shein ada appointment dengan Dr. Adrian Goh and later on 25 pulak I ada appointment dengan Dr. Ravi Chandran. Nak check stitches and buat PAP Smear. So I akan berada di KL untuk tempoh 2 minggu sebelum balik kampung semula selepas tu bagi menghabiskan sisa-sisa cuti sebelum kembali bertugas pada 12.2.2013. Cecece. Ayat kembali bertugas tu macam bekerja diperbatasan ajer. Ye. Nama saya Prebet Suraya. Haha.

How time flies kan? Tak sangka Incik Shein dah sebulan umur dia. Macam baru sekejap je rasa sakit lepas bedah. Tup-tup dah sebulan. Incik Shein pon dah pandai tak suka mandi walaupun air dah suam. Menangis dah keluar suara kucing jantan tersepit telur serta dah pandai tendang tetep Mama sampai senak kerana tidak suka mandi. Ikut perangai aku la ni tak suka mandi. Haha.

Mak selalu gelak bila I cakap macam ni dengan Incik Shein, 'Incik, buat bersabar.... Ingat Allah. Bawak mengucap'. Haha. Mengikek Mak gelak. Incik Shein pulak kecit-kecit dah tunjuk perangai rock star. Kalau dia tengah nangis or mamai-mamai nak tidur, pasangkan ajer lagu Doa Untuk Kekasih terus diam. I bangga jer cerita dekat Dyba, skali Dyba kata, 'Sofea lain pulak. Dengar zikir terus dia diam' T____T

Nanti dua minggu dekat KL I akan menguruskan Incik Shein secara solo bila siang Saz pergi kerja. No more nasik berhidang waktu lunch and dinner. No more minum petang ready untuk diminum. No more baju Incik Shein and Mama tersedia atas tilam lepas mandi and all kena buat by my own. Mak ni memang tau? Service dia memang tip top sampai I sendiri tegur, tak payah nak layan I macam pwincess kang nanti dah terbiasa pastu bila balik KL semua kena buat sendiri hatta memasak sekalipun maka bagaimana untuk menahan emosi jikalau begitu?


I love U very such Emak! Harap Emak akan sihat sampai la Incik Shein masuk sekolah and sampai dia ada 2 orang adik lepas ni. Bukan untuk Emak memanjakan diri ini sewaktu dalam pantang tetapi untuk sentiasa berada dibelakang, menyokong dan membela diri ini kerana Engkau sumber kekuatanku.. :)

Harap nanti boleh lah I jaga diri sendiri. Sebab Incik Shein dah banyak akal sekarang. Orang dah nak membesar macam tu la. Hari-hari ada je akal dia. Pipi dah makin labuh. Tak sabar nak timbang berat dia Isnin nanti. Harap tak obes la sebab kadang-kadang naik seram tengok perut dia bulat. Menzuzu dah sejam sekali ok? Stakat malam dia berjaga 8 kali, apa ada hal??? 

-eNd-


9 comments:

A.L.I.N.A said...

k.su masuk keja 12.2.2013..
13.02.2013 due saya pulak...huahuahuhauhua....

bila cuti berpantang rasa boring ya amat..tp masuk keje balik lg bertambah boring kn..hahahahhaa...nnt kn kejap2 igt kn baby..

tiNi Aziz said...

nnti dia dh merangkak, berjalan.. susutlaa badan dia. skrg biar bulat asalkan sihat.. susu ibu je rpun dia minum takkan obe lainlaa kita manjang nk makan sedap2 jer hahahaaa... hrp dpt jmpa shein bila shien dh besar sket sbb kalau jmpa skrg ada pelung shein kena ramas dgn zara..

Nur Zulya said...

hahaha..mampu gelak je baca entri ni.biar shein bambam..amik sume zat dari susu ibu :)

eray said...

hahah incik shein saje nak bermanja lah tu, lagi beberapa minggu je kan..nanti mak nak kembali ke perbatasan...heheh

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/01/set-kehamilan-shaklee-cantik-sihat-dan.html

Chooyaya! said...

alina : ha a.... 12.2 kaksu masuk kerja.. memang ramai ckp mcm tu, nanti dah masuk kerja rasa rindu kat baby pulak.... due 13. 2? haaaaa lekas tidur puas2. hahahahaha. dpt baby mcm shein, masak la. patah pinggang

Chooyaya! said...

kak tini : im dying to meet u kak tini. dah bertahun rasanya nak sgt sgt sgt jmpa kak tini. promis one day kiter kena jumpa. ok?

Chooyaya! said...

kak tini : im dying to meet u kak tini. dah bertahun rasanya nak sgt sgt sgt jmpa kak tini. promis one day kiter kena jumpa. ok?

Chooyaya! said...

nur zulya : hahaha... dia bam bam,amek lemak kt pinggang ni ha... lagi best!

Chooyaya! said...

eray : ada dekat sebulan jugak la untuk kembali bekerja. pasni berazam nak penuhkan klemari dengan baju2 baru... hehe

LinkWithin

LinkWithin