Monday, December 9, 2013

Banana Walnut With Cream Cheese By Huda

Assalamualaikum

Baru-baru ni Huda bagi I rasa satu kek baru dia. Nama dia Banana Walnut With Cream Cheese. Rasa? Memang pengsan la. I gaduh-gaduh la berebut dengan Sazli sampai terpelanting sudu. Haha. GF I pon kata sedap jugak. Kata dia this is the most delicious banana cake ever!

And I pon tak sangka macam mana la kek pisang yang really down to earth (sebab dia pisang kan?) boleh jadik sesedap nak mampos giler babi macam ni. Ingatkan dulu cekodok pisang Kampung Baru dah paling sedap. Rupanyaaaaaaaaaaaa..


Three layer U Olss. Kek pisang, cream cheese, Kek pisang, cream cheese, Kek pisang cream cheese. Yang besar ni berat dia 2 kg. Harga RM130.00 untuk size 9 inch. Memang besar, but kalau nak size kecik pon Huda boleh buat. Tadek hal. Jangan gaduh-gaduh (Padahal saper ntah yang nak gaduh pon)



Untuk yang personal size pon ada. Dalam aluminum foil ni. Harga RM20.00 satu. Yang sebelah tu kek menda ntah. Huda yang buat dedua. I kidnap dari Rish punya Instagram. Hahaha.

Kek ni memang rich with walnut. Krup krap jer makan. Memang sedap. Melting sangat. Haish. Nak citer pon susah. Makan dulu la baru tau. Paham-paham la kan cream cheese dia siap atas ada caramel memang sedap macam mana pon susah la nak cakap and Huda pulak memang bukan jenis kedekut nak letak topping. Ishk! Bengang pulak kalau ingat balik.  Okla. Bye.

-EnD-

4 comments:

eray ayang said...

boleh delivery tak? serious nampak tempting sangat...

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/12/ohsenyum-ajak-tukar-link-2014.html

ikafantasi said...

aduui kak su, klu penang ni dekat order dh..jauh nau..kang posmen xsmpai lagi pisang dah kecut..hahaha

Chooyaya! said...

eray ayang : boleh kalau area klang valley. boleh la add huda kt fb dia eh?

Chooyaya! said...

ikafantasi : kak huda kmpg suami dia kt penang tau? cer pm dia kt fb tanya kot2 dia ada nak blk penang ker?