Friday, December 6, 2013

Mandela Vs Medela (Dalam pandangan Intan)

Assalamualaikum.

Semua tau kan yang Mandela dah passed away pagi ni? Melimpah dekat Instagram artis-artis yang up pasal ni and habes kena sekolah dengan fans sebab sebut Rest In Peace. Tak boleh sebut katanya sebab kuatir salah dan berdosa bagi orang Islam yang cakap macam tu. 

I suka Mandela since Sazli banyak bercerita dekat I pasal Mandela. Bapak pulak ada buku Biography pasal Mandela and dia ada cerita jugak macam mana Mandela ni ajar rakyat-rakyat dia supaya tak racist between white and black dulu masa dia jadik president. 

Pastu ada satu filem ni nama Invictus. Lakonan Matt Damon and Morgan Freeman yang memainkan watak sebagai Nelson Mandela. How Mandela (Madeeva) unite rakyat Africa by Rugby. Very inspiring. Serious korang kena tengok. Bagi I, bila Mandela passed away, we have lost one of humanity's greatest treasures.

Ok now I nak cerita kisah Mandela antara I dengan Si Intan. Conversation just now.

Kaksu       :               Intan, tau tak Mandela dah meninggal?
Intan         :               **Muka blur
Kaksu       :               Jangan nak cakap taktau sapa Mandela. Tunjal kang.
Intan         :               Intan tau. Ada dua yang Intan tau.

(Masa bila pulak Mandela ada dua)

Kaksu       :               Sape? Sapa yang dua-dua tu?
Intan         :               Yang satu tu, dia orang tua.
Kaksu       :               Yerla orang tua. Tapi orang tua yang mana?
Intan         :               Yang orang sedih kalau dia mati tu

Krik krik krik

Intan         :               Yer la Kaksu. Intan tau dia kena penjara lama
Kaksu       :               Oooo bagus

(Boleh la terima jawapan macam tu. Haha)

Kaksu       :               Yang Mandela number dua?
Intan         :               Yang macam pam tetek Adik Dyba tu?
Kaksu       :               Yang mana?
Intan         :               Yang dia guna tu. Apa jenama tu? Mandela
Kaksu       :               Itu Medela la giler!

Hahahahahah. Bongok  kan Intan ni? Hahahhahaha. 

-EnD-

Mandela

Medela Freestyle BRAND NEW
Medela


6 comments:

Haris Zuhaina said...

AS Salam.
Sue, memang lawak lah baca artikel U pepagi ni.. mmg bongok sangat nih..
Tp pasai meninggal tu pun rasanya statement yg agak kurang pasti.. cos sepertmana yg kita tahu meninggal adalah utk org yg akan dibangunkan kembali apa bila Kiamat kelak. Tp org kafir rasanya takkan dibangunkan selain menjadi bahan bakar di neraka...
Tp rasa2nya pernah baca yg Mandela penah masuk Islam... tp tak sure n malas nak google plk..
Salam Jumaat..

Capt Lalok said...

lawak lah intan ni..

Anna Dayana said...

hahaha.. pagi2 da kena soal pasal hal2 dunia.. mmg blur la.. dr kak su mengandung kot intan asyik dengar kak su citer pasal mandela free style la apa la.. so mmg ingat mandela tu la.. Tapi intan tau juga Madela yg kak su maksud kan tu yg org itam masuk penjara.. hahaha.. bongok betol tu..

Watie Shaharin said...

Su,
Aku tak tau lah aku nak gelak ke nak nangis dgn statement si intan tu.. adoi.. sapa yg bongok sebenarnyer ni..

missalongwani said...

kak su...hhahahha..kem salam kat intan eh...slalu gelak sampai kuar air mate kalu baca cite sal dia..adoila...best tol leh kawan2 yg hepening acaneh...hahahahah

Mimy Hamid said...

hahahaah nak nangis...intan kelakar