Monday, May 25, 2015

ZENIA Collagen. Paling Murah!

Assalamualaikum!!! (Tetiba garang) Haha.
Sebenarnya bukan garang tapi excited. Heeeeee.

Bila Tauke ZENIA BEAUTY (Sue) email I and bagi info pasal Collagen dari Zenia Beauty ni and mintak I tolong promote and consume at the same time, I rasa macam excited giler nak share dengan nkorang semua. 1) Sebab harga dia. Murah giler Ok? Cuma RM140/botol include postage (Antara yang termurah dipasaran. 2) Sebab dia punya kelebihan  dari segi ramuan dan kesan selepas penggunaan yang I akan share dengan korang sekejap jer lagi. Konsep kegembiraan I diperkenalkan dengan Collagen dari ZENIA BEAUTY ni seperti 'Thank God I found you'. Over kan? Ah. Lantak la... Hahaha.

Nama produk ni ialah: ZENIA (nama sejenis bunga). Bunga kan selalu dikatikan dengan perempuan? So sebab tu nama collagen ni ZENIA. Eh, memandai jer I explen macam ni. Haha. Jangan marah eh Sue? Dah lama nama sama dengan aku. Kalau cakap dengan Sue ni konsep dia, 'Eh Sue, ko dah email aku belum?' Macam cakap dengan diri sendiri sebab nama sama. Bangang giler. Haha.

Ok sambung.

ZENIA keluarkan bukan satu, tapi dua produk sekaligus iaitu  ZENIA Collagen dan ZENIA Treatment Cream Foundation. Kenapa ZENIA memilih keluarkan dua produk ni bersama kerana satu bagus untuk dalaman dan satu lagi sangat bagus untuk luaran. Kedua-dua ini adalah aspek penting dalam penjagaan kecantikkan sesorang wanita.. Kan? Cantik tak boleh luar je,. Dah cantik kulit muka, bahagian dalaman pon kena la cantik jugak. Lagipon macam this is the only chance untuk semua yang teringin nak makan collagen powder macam Qu Putih, Aura White semua tapi tak mampu sebab mahal sangat, so ZENIA collagen ialah jawapannya. Tapi untuk kali ni, I nak concentrate dengan ZENIA Collagen dulu ok? Nanti I akan come out later dengan ZENIA Treatment Cream Foundation pulak. I sendiri guna kedua-dua product ni nanti I akan update dengan korang progress ok? 

Macam yang I cakap baru sekejap tadi, untuk korang yang masih lagi mencari-cari produk yang sesuai dan yang paling penting penggunaannya dijamin SELAMAT kerana kami menggunakan 100% bahan semula jadi dan kesan penggunaannya boleh nampak seawal 7 hari.. Jom go thru 1 by 1 pasal produk ni (kena baca sampai habis kay!) apa keistimewaan lain ZENIA Collagen ni. 


ZENIA Collagen dan ZENIA Treatment Cream Foundation
(suka tengok packaging foundation.. Nampak elegant kan?)

Macam semua orang zaman sekarang ni dah well informed, collagen ni sangat penting untuk kulit demi memastikan kulit sentiasa lembap, cantik, sihat dan muda, collagen ialah salah satu elemen yang paling penting yang perlu ada dalam badan. Collagen akan semakin berkurang seiring dengan peningkatan usia. Korang tau kan? And dekat pasaran memang dah ada banyak produk collagen tapi mesti korang tak tahu yang collagen ni actually ada gred tersendiri.. Ha,,,, Ni jangan orang makan collagen, kau nak makan jugak tapi apa disebalik collagen pon taktau, tak ok jugak. 

Kalau korang nak tahu, ZENIA collagen ni jenis Gred A.. Maksudnya kalau gred B ada 50% ekstrak collagen, gred A ada 70% ekstrak collagen. Lagi banyak collagen, lagi bagus untuk kulit. So dekat sini kiter dah tau yang ZENIA is the best collagen product, Selain dari collagen, apa lagi yang ada? Jom check out more what makes ZENIA collagen is a must have item untuk semua wanita-wanita di seluruh dunia. Dunia terus. Tadek dah Malaysia. Haha.


ZENIA Collagen adalah kolagen NO. 1 yang mempunyai khasiat HABBATUSSAUDA yang kita tau terlalu banyak khasiatnya (Yang ni korang boleh Google sendiri. Yang I tau, habbatussauda ialah makanan sunnah Rasulullah s.a.w) dimana Habbatussauda mempunyai  kelebihan dalam mengubati pelbagai penyakit dan ZENIA Collagen juga mengandungi MANJAKANI yang berfungsi sebagai perapat. Yang jauh kita dekatkan, yang dekat kita rapatkan. (Dah macam Aziz Desa. Ko ghaser?) Haha.

 Untuk wanita kat luar sana yang rasa miss V dah “loose”, boleh try collagen ni. Sebab tu collagen ni tak sesuai untuk lelaki.. Selain dari 2 kebaikkan ni banyak lagi kelebihan yang korang boleh rasa sendiri selepas mengamalkan ZENIA kolagen setiap hari… Diantaranya ialah... Jeng Jeng Jeng!

KHASIAT AJAIB ZENIA KOLAGEN


Mempunyai vitamin, mineral, khasiat dan nutrisi hebat untuk kulit

Memutihkan dan mencerahkan kulit seawal 7 hari
Memberikan tenaga yang berpanjangan
Merawat sistem dalaman badan terutama untuk wanita selepas bersalin
Melambatkan proses penuaan (anti-penuaan)
Meningkatkan proses kelembapan kulit
Mengecutkan rahim
Melawan radikal bebas dan membaiki sel kulit yang rosak
Menggalakkan kuku yang kuat dan rambut yang sihat dan bersinar
Membantu menganjalkan dan menegangkan payudara
Mempunyai khasiat manjakani berfungsi mengetatkan vagina (perapat)
Mempunyai khasiat Habbatussauda (Ubat segala penyakit kecuali kematian) – HR Bukhari & Muslim


Cara-cara nak consume ZENIA Collagen ni pun mudah sangat (semudah A, B, C), senang mak enon!! Tak payah besusah payah nak ambik kayu dalam hutan ke apa. Ni kalau jenis pempuan pemalas macam unta padang pasir pon boleh consume ZENIA Collagen ni. 

1) Masukkan 3 scoop ZENIA Collagen dalam shaker
2) Campurkan 100ml air sejuk
3) Shake, shake, shake and drink!

Tu je.. Minum sekali je sehari sebelum breakfast. Tak payah sampai 2 kali macam sesetengah produk Collagen yang lain. Paling sesuai untuk busy woman macam korang. Busy dekat pejabat, atau pon jadik supermom busy dekat rumah. Sebelum korang nak mandi pi keje tu minum dulu ZENIA Collagen. Jadi sempat la badan menyerap all the benefits sebelum korang breakfast (pendek kata.. efficient). Ada paham??? Dah jom tengok gamba and testimonial dari pengguna ZENIA Collagen.


Kulit cerah seawal 7 hari. Sesapa yang jenis kulit berminyak tahap blotter kena guna 2 peket sehari or minyak keluar macam boleh goreng ikan, memang I rekemen korang consume ZENIA Collagen ni. Terus muka berseri, cerah and tak berminyak.
More Testimonial, ada banyak lagi. Nanti I share kemudian ok? Yang penting, I punya own testimonial. Heeeee.

So, macam mana? Dah ada rasa macam nak try produk ni? Contact je memana link yang korang suka kat bawah ni.. Free consultation. Korang tanya je apapa pasal product ni, InsyaAllah dorang boleh tolong. Tadek hal. And dekat FB pon banyak lagi info pasal ZENIA Collagen yang I tak sempat nak share dekat sini. Takper, take your sweet time, baca and lepas tu boleh sama-sama get excited dengan I. Lagipon murahhhh woh! RM140.00 sebulan untuk kecantikan luar dan dalam, package untuk wanita berkahwin bagi best nak main pondok-pondok, semua dalam satu, takkan taknak cuba kan?

Whatsapp: 019-3173715 (Su)
Instagram: @fy_zeniabeauty

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...