Tuesday, June 30, 2015

LUMINOUS - Membantu Anda Yang Mempunyai Masalah Kulit Sensitif

Assalamualaikum..

Dulu I pernah share dengan korang bahayanya product kecantikan yang mengandungi mercury. Korang boleh baca dekat sini. Sebab tu jangan mudah terpengaruh dengan iklan-iklan dekat IG yang cakap muka berjerawat merah-merah tu boleh elok dalam masa 3 hari. Sentut dia la! Ada sebab kenapa muka boleh elok dalam masa yang singkat. Korang rasa yang product tu ada magic, tapi sebenarnya mercury la yang tolong. Memula memang repair, tapi lepas tu merosakkan sebab kulit muka jadik nipis. Punya la bahayanya mercury sampai nyamuk pon tak sudi nak hinggap. So, sebelum menggunakana apapa product, sila pastikan product tu its either organic, or mendapat pengesahan dari KKM. OK? (Dah macam pengacara WHI je ayat. Wahahaha).

I paham, ada sesetengah pengguna yang mempunyai masalah kulit terlalu sensitive. Walaupon product yang dia guna tu ada pengesahan KKM and mercury free, tapi bila guna tetap keluar vintik-vintik dekat muka, muka jadik too dry, merenyam gatal sampai lapisan kulit bawah lepas tu tak menyelesaikan apapa masalah kulit pun. Tambah merana ada la. Duit pon melayang beratus-ratus. Sebab apa? Sebab kulit sensitive ni dia memang kena guna product yang bebetul mild, yang lembut tapi effective. Sebab tu untuk yang ada masalah kulit sensitive memang susah sangat nak carik product yang mild, lembut pada kulit tapi bagus.

Tapi jangan risau kepada pemilik kulit sensitive sekalian, sebab harini I nak share dengan korang satu skincare product ORGANIC yang bagus. I pon tengah guna sekarang. Saja nak tengok mild mana product ni (seperti yang diceritakan oleh Namee) and how mild/organic skincare product also boleh bagi kesan yang sangat effective pada kulit muka. Macam I, InsyaAllah tadek masalah apa. Minum air cukup, supplement skek muka dah ok. Tapi I pon tingin nak kulit yang lembut and pampered by skincare yang lembut macam product yang I nak perkenalkan ni. Sebelum tu, jom I share dengan korang macam mana Namee Roslan boleh guna product ni and how dia being so generous untuk share rahsia kecantikan dia. OK?

Namee ni kulit dia super-duper sensitive. Kalau guna skincare yang ada mercury or chemical nanti muka dia naik rashes yang akan menakutkan. Jenis kalau nak garu bagi puas kena koyak kulit muka kot? LOL. Sehingga lah dia terjumpa dengan sorang Doctor/Professor/Pakar Kecantikan dekat 1 majlis ni. Namee tanya pada Doktor tu macam mana nak elokkan balik kulit muka dia yang sendu gerutu (Exaggerate je dia ni. Haha), so lepas tu Doctor tu suggest Namee untuk guna this one no-name product. Kata Doctor tu, product ni product ni boleh heal and renew kulit tanpa kelupas atau kopek-kopek.

So, Namee pon guna la product yang Doctor ni bagi. Sebagai wanita cantik yang mempunyai masalah kulit yang bapak punya sensitive, it so amazing bila after a week, jerawat yang basah-basah tu dah menunjukkan kemajuan. Dah makin kering. So product ni memang bebetul tengah repair dia punya kulit muka. Day bay day makin lama makin elok. Takes time, tapi at least tak harm kulit muka Namee. Tadek pedih, tadek sakit, tadek menyiksakan kulit muka Namee. Korang sendiri tau kan? Kekadang skincare product yang ada chemical ni dia buat korang rasa pedih. Especially bila sapu toner. So dekat sini Namee tau yang product ni memang tadek chemical and organic. Bila Namee nampak kesan positive macam ni, so Namee pon kontek balik Doctor yang ada dekat Itali time tu, and tanya dia macam mana nak continue pakai product ni. Tapi malangnya dia tadek jual sebotol-sebotol. Kalau nak beli, kena beli setong. Hahahaha.

So Namee came out with an idea untuk beli formula dari Doctor ni and berbaik hati nak share dengan korang semua rahsia dia menjaga kulit muka dia, maka terhasillahhhhhhhhhhhhhhhhhhh *masukkan bunyi drum roll. LUMINOUS! Dengan tagline, ‘Don’t panic. It’s Organic’.



Kulit muka Namee sebelum pakai LUMINOUS. Memang agak teruk. Bintik-bintik tu keluar tanpa belas kasihan.



Tutup dengan foundation pon still boleh nampak bijik-bijik tu.


After seminggu pakai, dah nampak jerawat tu kecut and kulit muka makin elok


After two weeks, kulit Namee dah elok macam ni. No more jerawat!


Testimonial dari LUMINOUS user.


Before and after

Sesuai sangat dengan skincare product ni sebab it’s organic, mild and soft but so effective. So, kalau ada diantara korang yang ada masalah kulit sensitive manja macam Namee, I highly recommend korang untuk try product ni. So far, as a LUMINOUS user now, I rasa macam product ni memang tak sesuai langsung dengan harga. Murah sangat! LOMINOUS is one of a kind. Memang lain sangat sangat sangat sangat dari any skincare yang korang tau ada dekat luar sana. Texture dia, cara untuk pakai dekat muka, obviously LUMINOUS bukan macam any other skincare yang ada usually ada facial/day cream/night cream. Takde. Ni different formula. Sebab dalam satu set, dia ada Cleanser, Toner, Emulsion and Repair Activator. So memang kiter tau yang fungsi dia untuk repair kulit muka kiter. 


LUMINOUS. Don't Panic, It's Organic!

Namee kata, dia dah 8 bulan pakai Plant Extract LUMINOUS ni and happy giler dia sebab dah dapatkan formula ni. Sebab kata la kalau formula ni jatuh ditangan Salon-Salon Kecantikan, tak pepasal kena bayar sampai RM500.00 untuk 1 set. Kan ke mahal tu? Formula Plant Extract untuk LUMINOUS ni dah tested for 2 years. Ambik masa yang lama sampai la terbukti berkesan, then baru la product ni keluar. Korang takyah risau pasal issue re-pack ke apa. Sebab LUMINOUS ni ialah formula dari ITALI. Ni kalau dapat dekat tangan orang lain, memang korang busuk-busuk keluar at least RM500.00 ok? Naseb dapat dekat Namee.

Dalam 1 set akan ada
Cleanser 30ml
Toner 30ml
Emulsion 15ml
Repair Activator 15ml


4 in 1 LUMINOUS set

Cara nak pakai senang je. Pagi lepas cuci muka dengan cleanser, korang apply emulsion. Emulsion ni function dia sama dengan moisturizer tapi sangat la light. Kata organic kan? Texture dia sangat la ringan. Yang paling best, Emulsion ni jugak berfungsi sebagai anti-wrinkle. Yang penting bila pakai takde rasa lekit-lekit ke apa. Macam sapu air dekat muka je. Kalau yang jenis melekit macam sapu air sirap dekat muka tu, bapak la tak best kan?

Lepas tu malam pulak, after pakai toner, korang sapu pulak Repair Activator. Masa tidur ni la Repair Activator ni akan buat kerja keras and repair segala mala jenis masalah kulit yang korang ada. Nanti bila bangun tido, muka rasa sihat. Tadek minyak and jerawat pon kecut. Tapi tadek pulak kulit rasa tak selesa. So dia repair tapi dengan lemah lembut. Best kan?

LUMINOUS ni sesuai untuk semua jenis kulit. Yang paling penting sesuai untuk sensitive skin jugak. LUMINOUS boleh selesaikan masalah jerawat, oily skin, dry skin, parut, liang pori terbuka, anti-wrinkles and whitening. Harga intro untuk 1 set ni ialah RM150.00 sahaja. 4 set in one. Murah kan??? I masa pakai LUMINOUS ni macam tak caya je harga dia cuma RM150.00 sebab rasa macam pakai product ala-ala Dermalogica yang beribu satu set tu. Serious!

Bak kata Namee, taknak pumpam sangat. Kalau nak tau, korang kena try sendiri. Formula LUMINOUS ni dari Italy. And pada yang bertanya, KKM and Halal cert masih dalam proses dan InsyaAllah akan dapat dalam masa terdekat. Tapi korang jangan risau sebab dalam ni tadek chemical, tadek mercury sebab it’s an organic product. Nak dapatkan pengesahan dari KKM tu untuk bagi korang puas hati je dengan kandungan LUMINOUS ni.

Harga untuk Semenanjung Malaysia RM157 (include postage)
Harga untuk Sabah/Sarawak RM165.00 (include postage)

Kalau nak baca testimonial dari pengguna lain korang boleh baca dekat dalam IG LUMINOUS. Ok? Selamat bercantik-cantik dihari raya!

Call/WhatsApp (016-2509143)

-eNd-

8 comments:

Siti Nuraisyah said...

You pakai ambik masa brp lama utk nampak perubahan?

Siti Nuraisyah said...

You pakai luminous ni ambik mase brp lama nak nmpk perubahan? I tgh carik produk boleh hilangkan kesan jerawat.Sbb Kesan jerawat I susah sgt nak hilang.

Siti Nuraisyah said...

You pakai ambik masa brp lama utk nampak perubahan?

Siti Nuraisyah said...

You pakai ambik masa brp lama utk nampak perubahan?

Miss Milo said...

Salam..maaf admin..ada sesapa nk set luminous Ni. Xdpt disangkal no chemical produk Ni..tp myskin intolerent dgn aloevera..wsapp 0179731287

Blair Edeline said...

Salam,maaf
Saya nak let go luminous skincare nih,so Kpd sesiapa yg nak set luminous nih sila pm 0122491761..sebab ia tak sesuai dgn kuli saya..saya kasi murah

Blair Edeline said...

Maaf saya dah lama let go kan luminous..so jgn tanya lagi.
Kepada admin tolong padam kan message yg saya hantar 21may lalu sebab saya tak boleh deletekan comment tersebut..
harap maklum

Blair Edeline said...

Saya dah lama letgo kan luminous nih..so jgn tanya lagi
Kepada admin blog nih tolong deletkan comment pada 21may sebab saya tak boleh deletekan comment tersebut.harap maklum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...