Wednesday, June 3, 2015

Rahsia Kulit Cantik I Olls. Cecece.

Assalamualaikum...

Selepas 2 minggu I consume Zenia Collagen, macam yang I janji last time, I sendiri akan review pasal product ni. Takat nak iklankan sapa pon boleh, so untuk korang semua yang I tau ramai yang jadik silent reader je dekat sini, kali ni I nak share perubahan yang I rasa selepas consume Zenia Collagen ni. To be frank, Sebelum ni I susah giler nak makan any supplement sebab bajet boleh cantik secara semulajadi la konon, Cukup sekadar minum air kosong banyak untuk mengekalkan kelembapan kulit. Tanpa I sedar, dengan kerja duduk bawah aircond almost 10 jam sehari, kulit I day by day jadik dehydrated. (terus ayat iklan tv. Ko ghaser?)

I sendiri perasan yang kulit pon makin hari makin kering, dah tak selembap masa muda remaja dulu (cecece) deep down I rasa macam kena do something. Tengok Ella, tengok Maria Farida I rasa envy sangat macam mana dorang boleh kekalkan badan dan kulit yang cantik at their age. And bagaikan orang mengantuk disorong bantal, I diperkenalkan dengan Zenia Collagen ni and bila I consume and orang terapat nampak perubahan terus rasa kenapaaaaaa la dari dulu I tak makan collagen. Rasa macam menyesal sangat but InsyaAllah never too late untuk start ok? Jangan risau.


Ni gambar latest. Kata Su (Founder Zenia Collagen), kulit I nampak lembap berbanding masa jumpa last 2 weeks. I happy giler! And rasa macam best sebab finally I jumpa makanan tambahan yang mempunyai khasiat 10 in 1. Ni gambar tadek filter tipu-tipu eh?


Mak Mertua dan Mak  I sendiri memang hidup dorang mengamalkan supplement. I sendiri tengok Mak and MIL sihat and kulit dorang cantik at their age. Mak and MIL sama-sama la selalu cerita pasal kebaikan collagen, epo, habbatussauda etc tapi  cambiaso I masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. Seriously rasa macam membazir jer makan and beli semua supplement macamkan kulit akan tegang/lembap/cantik untuk 10 juta tahun lagi. Yang tetua sebok nak cantikkan kulit dan jaga kesihatan dalaman, kiter yang muda ni rasa macam enteng.

I ada cakap pada Sazli, I suka tengok perempuan yang maintain kulit dan badan cantik walaupon dah berusia and Sazli kata, 'Bubu pon maintain la macam tu', walaupon sebelum ni tadek complain apapa dari dia pasal size badan atau kulit ke apa, tapi kiter kena admit, suami memang suka kalau isteri pandai jaga penampilan dan badan. I sendiri yakin, waktu sekarang ni pon ada jugak yang tengah baca and rasa macam kedeksssssssss sangat nak keluar RM150.00 sebulan untuk supplement bagi mengekalkan kelembapan kulit dan kesihatan dalaman. Kan? Takper. I pon sama jugak macam korang dulu.

Sapa yang baya-baya dengan I, please read this carefully ok? Seriously I nak korang sama dengan I, jangan lagi pandang remeh soal kecantikan dalaman dan jom sama-sama kekalkan kelembapan kulit or at least kiter berusaha untuk melambatkan proses penuaan dekat diri kiter sendiri. Jangan sampai terlambat and jadikkan pengambilan supplement sebagai amalan untuk kiter wanita-wanita bermula dari saat ini. Ok? So untuk sesiapa yang email I tanya apa rahsia kulit flawless and nampak muda (ehem-ehem) actually Zenia Collagen lah jawapannya.


10 Kesan Kecantikan dengan Zenia Collagen. Bagi I yang paling penting ialah untuk meningkatkan proses kelembapan kulit sebab minum 8 gelas air sehari pon sangat la payah, but dengan bantuan Zenia Collagen InsyaAllah kulit akan kekal lembap.

Selepas 7 hari I amalkan minum Zenia Collagen, masa balik kampung bebaru ni bila berseluar pendek, muka busuk baru siap masak berpeluh-peluh segala, De cakap, yang dia nampak kulit I putih and nampak lembap. Kulit muka pon putih kemerah-merahan. Dia cakap macam mana kulit boleh cantik macam ni? Suntik Vitamin C ke? (Banyak pulak duit aku). Walaupon I memang tadek masalah kulit, tapi nampak beza. Nampak kulit muka dan badan lembap, lembut jer... Kalau Sazli cakap, 'Kulit Bubu lembik macam Katak Pisang'. Boleh? Hahaha.

So, I pon cakap I amalkan minum Zenia Collagen. Kata De, Mak and Kaklong dorang nak try. Masuk 2 hari minum, Mak and Kaklong cakap, dorang berak smooth jer. Rasa macam best jer. Tak sembelit. Kaklong pon sama. De pulak cakap, dia rasa macam sistem pencernaan dia elok balik. Usually dia susah nak berak and kencing so terus 3 3 orang tu order Zenia Collagen. Sebab rasa best bila consume. Berak pon senang and sama jugak at the same time nak kulit lembap and cantik macam adik dia ni. Cecece. Kasik chance please?
Korang tengok sendiri pengguna Zenia Collagen ni macammana kulit dia sebelum and selepas guna. Beza kan? Takyah idamkan kulit terus cantik macam Emma Maembong terus. Ambik yang basic jer, at least kulit lembap and tak kering pon dah cukup. Take note if kulit kering, muka cepat nampak tuweeeeeee.

But at the same time, if korang makan, lepas tu muka makin bersih, so bonus la kan?

Kecantikan luaran dan dalaman kena seiring. If muka je cantik, tapi badan, kaki, tangan semua berkerak pon tak best kan? So pengambilan collagen ni dapat membantu mencantikkan lagi kulit or at least mengekalkan dan melambatkan proses penuaan. Mana yang muda-muda tak rasa apa la. Pakai lotion je rasa macam kulit dah lembut, tapi lotion ni membantu luaran sahaja. Kecantikan kenalah bermula dari dalam badan. No?

Dan kenapa Zenia Collagen pilihan I? Sebab Zenia Collagen menggunakan Collagen Gred A which dia menggunakan 70% ekstrak collagen. Yang product collagen lain dorang guna Gred B or C sebab tu kalau korang perasan, dorang pesan sehari minum 2 kali. pagi dan malam untuk kesan yang lebih effective, sedangkan Zenia Collagen cuma ambik sekali sehari sahaja. 3 scoop sehari, bancuh dengan 100ml air, shake shake shake and take. As simple as that untuk cantik.

I hope korang baca ni and mula sedar yang kecantikan sebenarnya harus bermula dari dalam. Setakat sapu jer tak cukup. Kecantikan kena menyeluruh. Dari hujung rambut sampai hujung kuku. Dengan pengambilan Zenia Collagen secara konsisten, ianya boleh menggalakkan pertumbuhan kuku dan rambut yang sihat. 10 in 1 kan? Tak ke best tu?

So, if korang nak sama-sama cantik dengan I luaran dan dalaman, boleh order Zenia Collagen ni. Harga cuma RM150.00 sebotol sahaja. Boleh guna untuk sebulan. Tapi kalau korang beli sekarang, dorang ada promotion. RM140.00 sahaja and FREE POSTAGE. Takyah nak rasa teragak-ragak nak keluar RM140.00 untuk kecantikan. Lagipon mana nak dapat product collagen dengan harga semurah ni?

Visit Zenia Collagen IG
Call/Whatsapp : 0193173715

-eNd-

3 comments:

Illy Ariffin said...

kak su, ni yg illy teringin nak try ni.... hahahaha

!EFIL said...

Tapi.. Kak su mmg dah sedia cantek (bodek nampak!) hahaha

Ms Qiya Saad said...

mcm best je..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...