Wednesday, August 5, 2015

Kenapa Sekarang Lebih Putih?

Assalamualaikum…

Last week kata Zenia Team, ramai yang order and start repeat order Transgluta by Zenia. Macam yang I pernah cakap, nak nampak hasil yang bagus, makan kena konsisten and ikut saranan. Elakkan ambik caffeine, drinks lotsa plain water at least 8 gelas sehari sebab Transgluta also ada detox-function. Untuk day 1-7 ambik 2 bijik sehari. Pagi sebelum makan apapa and malam sebelum tido. Lepas tu menten sebiji sehari sampai kiamat. Lol. Pada yang ada makan supplement lain, tadehal if nak makan. Ambik selang 4 jam dari supplement yang korang makan tu. Macam I, lepas almost sebulan makan Transgluta, I dah boleh senyum-senyum depan cermin. Memang nampak perbezaan pada kulit. Dah makin cerah and nampak kulit sihat. LIKE SERIOUSLY DAH ADA BEZA.

Memang I tadek masalah jerawat, jeragat semua tapi dengan Transgluta, kulit tu nampak lebih healthy. I cuba konsisten makan. Taknak la sekejap amek sekejap tak. Sebab nak makan bukan susah pon. Lepas tu, memandangkan umur dah 33 tahun, I makan Zenia Collagen as well. I akan menten makan sampai bila-bila. I jadikan MIL and Mak I sebagai idola. Sebab dorang memang istiqamah la makan collagen. Hasilnya, sihat luar dalam. I suggest, if korang dah umur-umur macam I ni, jangan la kedeks untuk keluar duit RM150-RM200 untuk makan supplement. I tau memang susah nak start, tapi when korang start and rasa perubahan kulit dan badan, korang sendiri akan rasa semangat untuk teruskan. Macam I sekarang ni. Jadikkan kebiasaan takkan tinggal supplement and bawak kemana-mana hatta outstation sekali pun.

Elak makan malam untuk menten berat badan. Tak turun pon takpe, janji menten. Nak cantik untuk suami jugak. Kekadang suami ni takde cakap apa. Tapi try bila sentuh kulit lembut, kita jaga penampilan, kulit cantik, perut nipis sebenarnya dalam hati dorang berbunga. Cuma taknak cakap jer. Dorang bangga ada isteri yang pandai berhias untuk dia bila jalan sama. Tapi biasalah ego, taknak sebut. Tapi menda tu akan nampak dari muka dorang yang berseri-seri. Betul I cakap. Ketepikan duit gaji sikit untuk diri sendiri as a self-rewards. Pakai baju cantik-cantik, tudung mahal-mahal menda tu tak kekal. Tapi apa yang kiter makan, badan kiter jugak yang sihat, kulit kiter jugak yang cantik. Lepas tu tak payah nak mekap sangat, sebab kulit sendiri dah glow. Pakai apa pun time ni akan nampak cantik.


Ni kulit I sekarang dengan Zenia Collagen and Transgluta by Zenia. I dah nampak perubahan. Makin sihat and makin cerah. Gambar ni tadek filter. Taik lalat semua pon korang boleh nampak dalam gambar ni.


Transgluta by Zenia for whitening, scar, acne, pigmentation and melasma. 100% technology from Korea dan mengandungi kandungan glutathione yang tinggi sebagai double agent for whitening.

Meh I nak share kan dengan korang apa kebaikan collagen. Selain dari korang makan untuk kulit cantik, putih berseri but tengok jugak fungsi lain collagen untuk kesihatan dalaman.
  • Agent anti-penuaan. Yes, semua orang akan tua tapi collagen melambatkan proses penuaan. Kulit lambat kedut.
  • Membekalkan tenaga. Kiter as a woman, especially as a mom kena la ada tenaga untuk buat kerja rumah
  • Mengembalikan keanjalan kulit dan mengelakkan penyimpanan lemak dalam badan. Nak pulak jenis kuat makan (Macam aku. Wahahahaha)
  • Collagen ialah satu bahan yang boleh mengurangkan kemudaratan pada sendi. Lagi la usia meningkat, so kaki selalu lengoh-lengoh kan? So dengan collagen, ia akan melindungi tulang rawan dan synovia daripada penurunan kualiti
  • Collagen merupakan atoxic, dan memang paling disaran untuk pesakit ‘lupus’

Banyak kan khasiat lain collagen yang kiter tak perasan? Lagi la dalam Zenia Collagen, siap ada habbatusauda dengan manjakani. Yang Manjakani tu mana-mana perempuan akan tau la. I malas nak sembang banyak sangat. Makan dulu, baru ko tau. Kah kah kah. Habbatussauda pulak banyak kebaikan dia. Diantaranya ialah.
  • Untuk mengubat diabetes
  • Menurunkan kadar gula dalam darah
  • Mengubat keputihan
  • Agent antibody
  • Menguatkan stamina
  • Menormalkan kadar kolestrol dalam badan
  • Mengubat migraine
  • Menyembuhkan anemia
And macam-macam lagi la. So dalam Zenia Collagen ada semua tu. Tak termasuk lagi buah-buahan lain macam nenas, lobak merah, mix berry, rozel, betik, kiwi, vitamin c. So sebenarnya ada macam-macam khasiat yang kiter boleh dapat dalam Zenia Collagen. Korang sendiri kena gali khasiat-khasiat buah-buahan anda bahan-bahan yang ada dalam Zenia Collagen. I sendiri dulu tak pernah berminat untuk tau pasal khasiat-khasiat makanan tambahan but InsyaAllah lepas korang sedar sendiri, korang akan ada rasa minat untuk makan. Jangan muka je cantik pakai SKII or any product mahal-mahal but dalaman korang tak jaga. Nak nak umur dah masuk 30 ni. Hesh. I fikir balik, rasa menyesal sebab take for granted soal kesihatan dalaman ni. Naseb la tak terlambat lagi.

So now, I share dengan korang regim pemakanan I sekarang. I share sebab biar kiter perempuan cantik sama-sama luar dan dalam. Yang I amalkan sekarang memang Zenia Collagen + Transgluta. I try ambik air as much as I can and I tak makan malam. Also I ambik juice dari sebijik lemon setiap malam sebelum tido. Lemon sendiri pon banyak khasiat. Pergi gali sendiri ok? Untuk sesapa yang berminat nak beli Zenia Collagen + Transgluta, Zenia team kata dorang akan teruskan promosi ni sehingga further notice memandangkan dapat banyak sambutan. So combo Zenia Collagen + Transgluta still RM230/set and dapat pulak 1 botol Zenia Foundation. Untuk Transgluta pulak, RM89.90 sebotol and untuk botol kedua dalam 1 resit is RM80.00, semua FREE POSTAGE



 Combo Zenia Collagen + Transgluta = RM230.00 (Free Postage) and dapat free Zenia Foundation.

Harap maklum, penjimatan berganda ok kalau ambik Combo ni sebab if total semua harga asal (tanpa promotion) ialah RM289.90 so kat situ dah jimat RM59.90, dapat pulak free postage and Zenia Foundation yang berharga RM79.90. Banyak tu! Transgluta pulak harga asal RM139.90 but promotion price is RM89.90 so kat situ je dah jimat RM50.00. Korang carik la mana-mana Glutathione yang ada dekat pasaran, dapat tak dengan harga yang Zenia offer. Memang takde. So grab sekarang. Ishk, I tak pernah se ‘exited’ ni untuk cakap hal beauty. Sungguh. Semua ni sebab kesedaran sendiri. Jom la semua kiter jaga kecantikan luar dan dalam bersama-sama dengan Zenia product. InsyaAllah korang akan jadik customer yang puas hati sama macam I.

Untuk baca testimonial pasal pengguna Zenia, korang tengok @fy_zeniabeauty Instagram dan Transgluta Facebook. If ada yang berminat nak order, boleh Call/WhatsApp I [012-9184042] Ok? Nanti sepantas kilat zaaaaapppppp I reply.

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...