Thursday, December 3, 2015

Perubahan Wajah Dyba Sebelum dan Selepas Consume Zenia Collagen + Transgluta by Zenia

Assalamualaikum..

Harini I nak share pasal pengalaman Dyba makan Transgluta dengan Zenia Collagen. Now dia dah pregnant 12 weeks, tapi muka dia sampai sekarang flawless je walaupon dia dah stop makan both product since dia tau dia pregnant. Dulu muka Dyba bukan la problem. Cuma kulit kusam je. Once dia makan Gluta dengan Collagen, terus  muka dia berseri-seri macam sekarang. Ada orang kalau pregnant muka habes hazab kan? Dyba menten cantik sampai sekarang. Dia cakap tak sabar nak consume Collagen dengan Transgluta balik. Harap bersabar Dyba.

Haritu I also ada dapat soalan macam, ‘if trying to conceive’ boleh ke makan 2 product ni? Tak ganggu hormones ke? Jawapan dia ialah boleh. Tadek masalah. Infact Breast Feed mom pon boleh makan. Nanti kalau korang try makan dedua ni, buat dek je. Takyah nak tunggu-tunggu bila la nak putih segala. Makan ikut aturan lepas tu elak la apapa yang tak boleh macam caffeine tu. Minum air at least 8 gelas sehari. After sometimes nanti tetiba ada je la yang tegur kulit muka cerah and cantik. Macam I sekarang bila tengok gambar-gambar lama macam hazab sangat. Hahaha. Memang la tadek masalah apa tapi kulit tak berseri. Now kalau tak mekap pon confident. Korang bogel la depan cermin and tengok sendiri mana-mana pelipat akan pudar warna hitam.

Yang penting jangan cepat give up. Makan je secara consistent and don’t bother untuk check hari-hari kulit dah cerah ke belum. Just buat macam routine. Untuk Zenia Collagen pulak, ramai yang cakap dorang suka dari jenama XXXX yang lebih mahal. Sebab apa? Sebab Zenia Collagen takde guna sumber haiwan. 100% dari tumbuh-tumbuhan. Sebab tu tadek rasa loya ke apa. Sapa-sapa yang pernah makan collagen sebelum Zenia Collagen korang sendiri tau la apa perbezaan dia.


Muka Dyba sebelum and selepas consume Zenia Collagen and Transgluta. Beza kan? Sekarang muka tak mekap apa pon confident je berkepak macam ayam jantan. Haha.


Pada yang baru je baca blog ni, Transgluta ialah agent pemutih satu badan. Dalam dia ada glutatione, Double whitening agent. Ambik sebiji sehari sebelum makan apapa in the morning, minum 8 gelas air sehari lepas tu elak ambik caffeine. Kesan pemutihan setiap orang berbeza. Ada yang cepat, ada yang lambat. Macam I, dua minggu dah nampak beza sebab i kuning langsat. Sapa yang kulit langsat buruk, kena ambik dalam 3 bulan baru nampak beza. Kena sabar sikit. Nak cantik ke tak? Hahahaha.

Zenia Collagen

I nak share jugak kebaikan Zenia Collagen. Selain dari korang makan untuk kulit cantik, putih berseri but tengok jugak fungsi lain collagen untuk kesihatan dalaman.
  • Agent anti-penuaan. Yes, semua orang akan tua tapi collagen melambatkan proses penuaan. Kulit lambat kedut.
  • Membekalkan tenaga. Kiter as a woman, especially as a mom kena la ada tenaga untuk buat kerja rumah
  • Mengembalikan keanjalan kulit dan mengelakkan penyimpanan lemak dalam badan. Nak pulak jenis kuat makan (Macam aku. Wahahahaha)
  • Collagen ialah satu bahan yang boleh mengurangkan kemudaratan pada sendi. Lagi la usia meningkat, so kaki selalu lengoh-lengoh kan? So dengan collagen, ia akan melindungi tulang rawan dan synovia daripada penurunan kualiti
  • Collagen merupakan atoxic, dan memang paling disaran untuk pesakit ‘lupus’
Banyak kan khasiat lain collagen yang kiter tak perasan? Lagi la dalam Zenia Collagen, siap ada habbatusauda dengan manjakani. Yang Manjakani tu mana-mana perempuan akan tau la. I malas nak sembang banyak sangat. Makan dulu, baru ko tau. Kah kah kah. Habbatussauda pulak banyak kebaikan dia. Diantaranya ialah.
  • Untuk mengubat diabetes
  • Menurunkan kadar gula dalam darah
  • Mengubat keputihan
  • Agent antibody
  • Menguatkan stamina
  • Menormalkan kadar kolestrol dalam badan
  • Mengubat migraine
  • Menyembuhkan anemia

Bukan susah pon nak makan. Sehari sekali ambik 3 scop Zenia Collagen dengan 100ml air sejuk. Shake shake shake and minum. Lama-lama bila dah biasa, rasa tak sabar-sabar untuk consume collagen ni. I memang suggest sangat untuk korang ambik collagen ni. Takkan nak cantik dekat luar je kan? Kesihatan dalaman pon kena jaga. Now, GF I pon memang konsisten minum collagen ni. Sarah, Dyba and Intan pon dah start consume Zenia product. Dulu I promote jugak, tapi semua skeptical. Taknak dengar cakap I. Taknak dengar sudah. Bila Intan dah tengok ketiak I putih, muka makin putih baaaaru la semua nak order. Kekadang susah nak yakinkan orang sehinggalah dorang sendiri tengok perubahan pada wajah kiter.






SO GRAB THIS CHANCE NOW. AMBIK COMBO ZENIA COLLAGEN  + TRANSGLUTA BY ZENIA = DAPAT FREE ZENIA FOUNDATION. SEMUA NI DENGAN HARGA RM240.00 SAHAJA. FREE POSTAGE! IF TRANSGLUTA SAHAJA IALAH RM95.00 SEBOTOL EXCLUDE POSTAGE.


Untuk check testimonial dari pengguna Zenia Product, korang boleh check Fy_Zeniabeauty Instagram.Nak order semua ni, boleh WhatsApp I 012-9184042 anytime. I’m more than happy to help korang macam mana nak dapatkan kesan yang optimum dengan Zenia Product ni. SELAMAT MENCANTIK SEMUA!


-eNd-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...