Monday, April 25, 2016

RM55.00 sebotol for Transgluta and Transbella (ONLY FOR 48 HOURS)

Assalamualaikum

Alhamdulillah Soft Launch Transbella (Meet and greet with Atita Haris – Transbella Ambassador) hosted by the one and only Azwan Hj Ali or Diva AA telah berlangsung dengan jayanya pada hari Sabtu (23 April 2016) di Teh Tarik Place, The Mines Sri Kembangan yang dihadiri oleh bloggers, VIP consumer, consumer, future consumer, family and friends. Thank you pada semua yang hadir dan zillion thanx kepada Zenia Beauty Team dan Teh Tarik crew yang bertungkus lumus menjayakan majlis ni. Paling awal sampai sebelum orang lain ialah Diva AA. Dia memang very committed dengan kerja dia. I tak sampai lagi dia dah siap sarap dekat Teh Tarik. Hahaha. Diva AA memang beria ok? Cari baju purple siap merayau Pavilion sehari suntuk. Lepas tu cakap dekat I, ‘Nok, kalau ko last minute tukar kaler tema memang Mak carutkan kau’. Hahahaha.


DJ Nas-T, Anny, Atita Haris and The Real Siti Nurhaliza during the cake cutting tanda perasmina Transbella Soft Launch.


Gambar-gambar lain sepanjang majlis nanti la I share next time ok? Kali ni tak menyempat dah nak ambik gambar guna henpon sangat. Tengok je la apa yang ada ni. Sebab biasa la Mak Pengantin kan? Bizi all the time. Gambar yang ada pon banyak ihsan dari kawan-kawan and bloggers je. Yash tu lagi tak boleh harap, orang suruh ambik gambar boleh henpon dia bateri kong. Kita pulak yang disuruhnya ambik gambar dia. Boleh? Once I dapat gambar dari Official Photographers I akan update entry and share dengan korang kemeriahan pada hari kejadian. Memang best giler. Azwan Ali berjaya menggamatkan suasana. Membebel je dia dari mula sampai habis majlis. Bloggers and guest pon sporting semua datang pakai baju tema kaler purple. Purple tu je banyak jenis. Tapi lantakkan. Janji purple.



Paling kiri and paling kanan tu lucky winner dari IG Azwan Ali.


Ni semua bloggers yang datang bagi support masa hari kelmarin. Thank you korang!


Amboi yang dua orang tu kemain bajet. Haha.


Make up both by Shae Taib. Thank you Shae. I last pakai contact lense masa kawen, sebab nak nampak macam Korea, sanggup pakai lagi.


Intan pon datang bagi support siap naik stage. Intan cerita experience dia dengan Transgluta. Tengok la kulit Intan sekarang macam mana. Dulu dia original people sangat kulit. Yang kat tengah tu Si baik hati Linda. MUA yang make up Intan.


Cantik sangat Intan. Thank you Intan datang support Kaksu and Anny.


Ni la orang kuat Zenia Beauty.

Anyway, harini I nak bagi good news pada semua yang tak berpeluang nak beli Transgluta dan Transbella dengan harga RM50.00/each pada Sabtu lepas sebab duduk dekat Penang, Sabah, Zimbabwe dan Australia korang dah boleh stop tanya I please reserve ke apa sebab Anny dah setuju just now untuk bagi harga RM55.00 sebotol for Transgluta and Transbella selama 48 jam sahaja. Sabah/Sarawak pulak RM61.00 sebotol. Boleh bank in sekarang sampai pukul 12.00am esok (Selasa 26/4/2016) sahaja ok? Lepas tu harga akan back to normal. Kali ni please please jangan dah la cakap nak bank in Khamis ke apa sebab please kesiankan I yang memang lembut hati lepas tu guna duit sendiri bayar portion yang tak cukup. Sian I. Hahaha.


Transbella

Transgluta

Untuk Zenia Collagen pulak. Kata Anny tak boleh nak buat sale gila macam Bella and Gluta sebab nanti dia pergi kerja pakai sependa je. Sian kat dia. But ada less la, RM130.00 sebotol FREE Postage. Still ada less sebanyak RM20.00 sebotol tu kan?

Apa beza Transgluta dan Transbella

Ni ramai yang tanya. I kasik short brief dekat korang. Transgluta and Transbella sama je function. Untuk memutihkan badan. Bezanya Transgluta ni dalam dia ada Glutathione tapi dalam Transbella ada bahan lain yang sama fungsi pencerahan iaitu yeast extract, pearl powder, sakura extract, vitamin C and Collagen Trepeptide. Collagen Trepeptide ni paling power untuk whitening. Kalau rajin, pergi Google sendiri. Sama kesan dia macam glutathione. Gluta sejenis pil telan, Bella sejenis chew and rasa masam manis. Cara pengambilan sama. Ambik sebiji sehari sebelum breakfast, minum 8 gelas air sehari and elakkan caffeine.

Untuk yang allergic dengan Collagen, boleh ambik Transgluta. Kalau tanya I, I suka mana I tak boleh nak jawab sebab macam susah. Can I just love both? So sekarang I makan je dedua. Hahahahahaha. Korang kalau ada budget constrain, ambik salah satu je. Tadek hal. Nak makan dengan supplement lain pon ok, Cuma jarakkan pengambilan 2-4 jam. OK? Semuaaaaaaaaaa orang boleh makan Transgluta or Transbella. Breast feed mom pon boleh. Time period pon boleh makan. Dia takkan menganggu hormones. Untuk pregnant mom pulak, I suggest ambik selepas kandungan 3 bulan.



Info Transbella


Info Transgluta

Sekarang ni, I memang suka kulit I cerah macam ni. Rasa macam tak sangka dari kulit kusam, hitam dah boleh cerah dan cantik kulit macam sekarang. I tengok gambar-gambar lama macam sedih sangat. Bila dah tetua ni baru sebok nak cantik and anggun. Pada yang masih berkira-kira duit untuk kepuasan diri and self-reward dengan consume Transgluta and Transbella lantakkan korang kat situ. Nanti bila tengok orang yang makan kulit dah cerah, gigit je la alas meja. Sapa suruh nak delay-delay kan? Untuk yang kulit kusam dan gelap yang terlekat diskala 6 (hahaha) please expect some time untuk nampak kesan. Ni kalau eye bag dah sama dengan Panda, memang la tak cukup sebulan. Kena bagi at least 3 months. Ni dah alang-alang ada sale ni, beli aja 3 terus, baru RM165.00.00. Expired date 2019 selagi tak bukak.

Nak makan pon bukan susah. Langsung tak membebankan macam nak kena exercise 20 minutes, lepas tu kayuh basikal berenang semua. Kan? Kalau Transgluta tu tak sampai 5 saat je dah setel. Anyway, jangan tunggu lagi. Boleh WhatsApps I sekarang 012-9184042 untuk order. Sepantas kilat zaaaaappppp I reserve untuk korang. 2 hari sahaja ok? Lepas tu nanges guling depan I ke apa, sorry I tak boleh nak layan. Memang kali ni I garang. Sebab konsep dia, makin kurus makin garang. Cecece. Okbye!


-eNd-

1 comment:

Unknown said...

Saya Di Jakarta Indonesia. Mau Pesan Bagaimana Caranya ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...