Wednesday, May 4, 2016

Update Sale Minggu Lepas for Transgluta/Transbella

Assalamualaikum..

Baru sekarang I ada masa nak update balik pasal Transgluta dengan Transbella. Bizi ok? Bizi. Dengan kerja office, Nuffnang punya commitment, business lagi. Cecece. Wanita bekerjaya sangat. (OO) Last week punya sale yang 48 hours buy Transgluta and Transbella for RM55/bottle memang banyak giler dapat order. Dari side I je more than RM19,000 sale untuk 2 hari tak termasuk dari team Zenia. Sampai second day, I punya Maybank dah tak boleh buat transaction so terpaksa guna Kaklong punya. Gelabah jugak I masa tu. Meroyan la call bank ingat account dah kena suspended ke apa. 2 hari jugak I guna account Kaklong sebelum I dapat balik I punya account. 2 hari tu I kerjanya nak mengamok jer. Kalau Anny call ke I jawab ketat je. ‘NAK APA?????!!!’ Hahaha. Anny terus jawab, ‘Ok Boss takpe. Aku tak kacau. Bye Boss’. Tau takot? Hahaha. Sapa yang Boss sekarang ni sila bagitau.


Lautan Order Transgluta and Transbella PAGI sampai TENGAHARI Isnin sahaja


Anny tu pakkal la dia dah masak dah dengan perangai I. Kalau dia tak paham, I agak collaboration ni memang menjadik sejarah je la kot? Dengan Anny, I boleh cakap apa sahaja. Takde selindung. Dekat dia, I nampak diri I macam mana. Tapi Anny version penyabar sikit. Err tak, penyabar banyak hahahah. Dia pon dah paham I sangat. Dengar I nak meroyan, dia layankan ajer. Cool je langsung tak melawan walaupon I salah. Bila I dah rational, baru dia call balik and bincang elok-elok. Wei, ingat senang ke nak business? Stressed ok? Stresssssssed.

Isnin malam Selasa tu, I dah nanges. I call Anny and tanya dia. ‘Anny, apa kita dah buat ni? Aku rasa tak boleh nak handle dah’. Lepas tu Anny cakap ‘Jangan mengeluh Suraya. Ni semua rezeki Suraya. Ko kena bersyukur’. Lepas dah rational balik, I tarik nafas panjang-panjang and go through balik order yang I dapat. Sama ke tak I punya list dalam buku dengan account dalam bank. Yang buat I nak nanges, Alamat kirim nama lain, account bank nama lain. Kalau sehari 15 order takper la I nak check 1-1, kalau 80 order? Tak nanges? Lin pon (Zenia Team) dah nampak I taip ‘pundek betul’, terus dah takde dah nak tanya banyak-banyak kali. Hahaha. Nampak simple je kan? Handle order dari customer. Tapi ko cuba buat kalau order 2 hari jejak 400 botol. Try tengok macam mana. Handle sorang. Memang almost meroyan.

Anny bagi I option. Dah ready ke nak bukak for agent and dropship? Kalau dah ready, boleh dah bukak sebab I sendiri dah tak mampu nak handle order banyak macam ni especially time sale. Asyik meroyan pon tak bagus untuk kesihatan. Anny pon dalam proses nak readykan paper berapa banyak portion nak bagi agent and dropship. InsyaAllah bila I jumpa Anny for next meeting, I dah boleh bukak for agent and dropship. I dengan Anny tengah buat calculation. Kitorang memang nak bagi semaksima mungkin keuntungan sebagai upah pada agent. Let say sebulan sorang boleh jual 30 botol pon, korang boleh simply earn almost RM600.00, tu pon tak final lagi. Could be more than that. I akan perah Anny selagi I mampu. Lagi banyak sale korang buat, lagi banyak korang akan dapat. Imagine I jual busuk-busuk pon 300 botol sebulan berapa I dapat? Kira sendiri. Hahaha.

Korang pon tak payah sebok fikir pasal operation ke apa. Marketing I boleh handle dengan team. Kita dah ada marketing plan sampai bulan 12 ni. Semua best-best. Atita Haris pon banyak menyumbang kepada terjualnya Transgluta/Transbella ni dan lepas ni, kita ada ramai lagi celebrity, sosial media influencer yang nak collaborate and InsyaAllah, dengan kitorang punya marketing plan, Transbella/Transgluta akan pergi lebih jauh dari sekarang. InsyaAllah. Nanti bila I dah ready dengan semua info, I nak invite sesiapa yang nak jadi agent untuk kite lepak santai makan sesedap dekat hotel/café yang best. Kita makan-makan sambil talk about business. ‘Yesss Dato’, I punya tanah tu I nak jual 2.1 billion, dah ada buyer Dato’. Gitchewwwww. Hahahaha

ANYWAY, I nak bagitau pada semua. Transbella and Transgluta punya harga semasa ialah RM69.90 (Transgluta) dan RM80.00 (Transbella) FREE POSTAGE. Ni masih lagi harga murah dari kotak. Harga ni takkan kekal lama sebab once kita bukak for agent, harga dah akan jadik harga asal dan no more discount-discount macam ni sebab kita nak standardize price supaya semua agent dapat sama rata. SOOOO pada yang masih belum buat stock mandi, boleh la beli sekarang. Cam biaso WhatsApp I 012-9184042 ok? Bak kata sorang customer ni, dia cakap kalau nak cepat putih makan sekali dengan kotak-kotak. Hahahahaha ngek sangat.


Sedih sangat gambar sebelum. Hahaha.

So pada bakal business partner I (Cecece), stay tuned ok? Nanti I update pasal Agent and Dropship. InsyaAllah semua akan siap by end of this week. Kbye

-eNd-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...