Wednesday, June 1, 2016

Sempat Lagi Nak Cantik Untuk Raya

Assalamualaikum..

Banyak I dapat feedback dari customer yang consume Transgluta/Transbella cakap yang kulit dorang dah nampak improvement since day 1. Kulit dah cerah, parut dah pudar, kulit dah tak kusam dan warna lebih sekata. Ada yang tanya macam mana nak buat? Untuk bulan puasa ni should they continue or stop? If stop, kulit akan kembali pada asal ke? JAWAPAN : (Nampak tak tulisan besar tu, maksudnya apa) Hahahaha. Kita ni, makin lama makin tuwe. Makan merapu. cuaca tak menentu. Serba serbi kita lack untuk keep kulit kita lembap, cerah dan cantik. Dah la diri tak berapa nak jaga. Vitamins pon probably tak cukup untuk kulit. Dah tu malas nak menten makan supplement. Acana nak kekal lawa? Takder la I kata bila stop makan, terus tak cantik and back to normal, tapi sudah semestinya takkan kekal sebab kita ni nak taknak, akan melalui ageing process. So dengan makanan tambahan kecantikan macam ni la boleh melambatkan proses penuaan.


5 tahun dulu, I dengan Intan sama-sama tak sebok nak jaga kulit. Tak makan supplement. Memang la muka tadek jerawat semua tapi tak nampak serinya. Kan? Start now. Slowly nanti kulit akan cantik. Kalau ada orang nganjing, lantakkan. Cakap ‘Amboi sekarang bukan main eh???? Nak belawa-lawa je’. Lantakkan. Bukan pakai duit dorang pon beli Transgluta/Transbella. Kan?
Makan ajer la dedua tu. Maintain and Sustain. Slowly but surely yang penting makin lama makin cantik. (Semua ni kata-kata semangat Anny pada I pon boleh apply dekat sini ye?). Buat as a beauty routine every day. Transgluta tu kalau korang makan cost dia cuma RM2.30 sehari and Transbella cuma RM2.60 je sehari. Murah sangat-sangat. Bukan nak kena pergi Aesthetic cilinic yang kos beribu-ribu pon. Ngap je sebiji sehari lepas tu dah. Goyang tetek, minum air lapan gelas sehari, elak caffien. Dah lawa kulit. I takde der cakap kalau nak makan dedua ni, kena lari dulu 1km, lepas tu tak boleh keluar rumah sebulan baru cantik. Takde. Kan? Memang la senang giler. So, why bother to stop? Continue ajer la. Bagi sikit bantuan pada kulit korang untuk kekal lembap dan cantik.

Untuk yang masih teragak-ragak, ikut suka deme. Kedeks sangat nak keluar kurang dari RM100.00 sebulan. Nak lawa kulit luar je, nak lawa pakai je. Padahal yang paling penting, biar cantik secara menyeluruh. Cantik dan sihat dari dalam. I dah pung pang pasal Transgluta and Transbella ni dekat setahun dah. Yang dah start awal, now kulit makin cantik dah. Korang lagi nak tunggu. Geram jer. Kulit takde jerawat, takde freckles tapi kering nampak tak sihat dan tak berseri. Start la sekarang untuk cantikkan kulit and tambah collagen dalam badan. Kita ni akan melalui proses semulajadi. Jangan kata, ‘Oh takper, aku baru 25 tahun. Muda lagi ni. Takyah makan lagi supplement pon takpe’. Jangan. Sebab nanti bila dah umur-umur macam I, rasa menyesal. Padahal dari dulu dah boleh cantik, ni kenapa yang dah umur macam ni baru nak cantik?

Ni one of our Agent. Dulu consumer, now jadik Agent dah. Makan seminggu je, kulit dah nampak moist. Nampak lebih sihat. So, please continue consume ok? Slowly lama-lama nanti kulit akan improve. Makin lama makin cantik. InsyaAllah

Minum la cukup air dalam sehari. Bagus untuk detox. Makan la buah-buahan yang banyak vitamin C. Makan la makanan yang banyak collagen untuk top up collagen yang makin sikit dalam badan. Jaga la pemakanan. Maksure berat badan tu balance dengan ketinggian. Buat satu, satu. Slowly. Nanti badan cantik dan sihat. Never too late untuk semua orang. Start harini ok? Untuk yang semua pon malas, nak kopek buah malas, nak makan sup kaki ayam yang banyak collagen malas, nak detox pon malas, JANGAN RISAU. Consume je Transgluta and Transbella. Both less RM100.00 dah boleh kekal cantik. Start dari sekarang ye? Nanti bila dah start and dah nampak beza pada wajah, baru la korang rasa menyesal tak start dari dulu.

Lepas tu alang-alang dah membebel ni ha, I nak remind pasal Agent untuk Transgluta and Transbella. Korang boleh WhatsApp I (012-9184042) untuk tanya detail. Nanti I explen. OK? Jual 20 botol sebulan untuk Transgluta korang boleh dapat RM400.00 and jual 20 Transbella dapat RM480.00. Yang penting kena rajin share kebaikan dekat FB/IG and Blog. Share testimonial secara offline. Kena rajin buat promotion dan jangan biasakan spoon feed jenis semua nak bersuap.. Jangan putus asa. InsyaAllah dapat top up duit belanja bulan sikit-sikit. Beauty Supplement ni bukan semua orang suka nak cuba. Susah nak sedarkan orang. Dorang lebih suka something yang physical. I pon macam tu jugak dulu. Naseb la ada kesedaran. Kalau tak sedar, sampai sekarang tak jadi a part of Zenia Beauty.

Ni pada sapa yang nak cantik kulit untuk raya, masih lagi sempat. Kesan Transgluta dan Transbella ialah seawal 14 hari. So ada masa lagi. Takkan la baju je nak cecantik masa raya kan? Kulit pon kena la cantik jugak. Nak tau lebih detail pasal kedua-dua product ni boleh direct WhatsApp I. Nak mintak advice nak makan yang mana satu, apa beza kedua-dua product ni poooooon boleh. I am more than happy to share and advice. Untuk kita semua boleh bercantik-cantik bersama-sama. OK?

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...