Monday, October 3, 2016

Berat 100Kg Pon Boleh Pakai House of Corset

Assalamualaikum..

I memang follow Mimy Hamid punya weight lost journey since dia start 3 bulan lepas. I suka tengok dia punya determination tahan diri makan banyak and paling bagus, dia amalkan eat clean. Masa berat dia 123kg, Mimy dah beli House of Corset by Zenia. Walaupon size 5XL for berat 86-90kg dan ukuran punggong 104-110cm tapi Mimy cakap takper, dia nak jugak. Sebagai pendorong dia untuk kurus. Dapat je corset tu, dia letak diam-diam dekat tepi. Tak berani nak pakai. I pulak selang seminggu tanya, ‘Mimy, dah pakai ke belum?’ Mimy cakap belum. Tak berani takot tak muat nanti down. Tapi I tanya tanya tanya sampai la Mimy fade up and ada satu hari tu, dia WhatsApp I dengan excited sekali bagitau yang dia dah muat pakai corset! Now berat dia 100kg and ukuran punggong 128cm. Woot woot! Punya happy Mimy sebab dia kata badan dia jadik cantik berbentuk, lepas tu memang babat lemak semua gone and bila pakai baju licin dah takde dah nampak spare tyre. So badan nampak kemas. Now dia memang pakai tiap-tiap hari. Kata Mimy, memang pakai House of Corset ni buat badan dia terbentuk and shrink. I yakin, dengan diet yang dia amalkan sekarang dia memang boleh capai target 80kg sebelum hujung tahun. Mimy ni tinggi and kulit dia cantik, kalau dia kurus memang meletop kebabom!



Berat 100kg dengan ukuran punggong 128cm Mimy pakai size 5XL. Body ada curve macam ni dengan pemakaian House of Corset. Lemak Babat semua dapat disembunyikan.


Kata Mimy, masa dia memula pakai, tarik slow-slow je and memang take time pakai sebab dia takot koyak. Experience dia dengan Corset range harga macam House of Corset ni, memang pakai sekali dua koyak la kat celah kelengkang lepas tu melecet sakit sebab peha bergesel. I cakap kat dia, design macam HOC ni memang banyak, tapi quality tak sama. Cepat koyak walaupon pakai tak sampai 5 kali. Kata Mimy, dia memang pakai every day and basuh macam yang I suggest and dah almost dua minggu ni, makin lama dia makin suka. Masa memula pakai cangkuk number 3, now dalam masa 2 minggu dah cangkuk number 1 dah. Syabas betey! Kata Mimy, memula rasa la seksa senak perut semua but lama-lama dah ok. Kita ni badan debab la mana, kalau lemak kat perut dapat sorok, telur kat ketiak tak nampak memang automatic badan nampak kemas dan cantik. Satu kepuasan kita rasa bila berat more than 80kg, tapi badan kemas. Macam Mimy sekarang. I tengok dia pakai Baju Kurung Satin compared masa dia tak kawen lagi yang berat dia lebih sikit dari sekarang tapi now lebih kemas sebab dah tak nampak spare tyre. Body kemas, perut flat. Sebab tuuuuu la kalau nak lebih confident, kena pakai corset.



Tengok masa Mimy pakai dulu, walaupon berat dulu lebih ringan tapi sekarang nampak lebih kemas. Lemak perut dah hilang dengan pakai House of Corset. 

Mimy punya berat now 100kg and ukuran punggong 128cm dia pakai 5XL (berat 86-90kg, ukuran punggong 104-110cm) So, ambik ni as indication. Let say korang punya berat more than 90kg pon takpe untuk pakai size 5XL as long as ukuran punggong kena macam Mimy = 128cm, maksudnya korang boleh pakai size 5XL ok? Don’t worry. Untuk customer I yang dah biasa deal dengan I, I memang cakap if salah size takper, boleh tukar balik. Tapi cost postage je la yang kena tanggung sendiri. Nanti I akan post size lain yang lebih kecik/besar ikut macam mana yang nkorang nak. OK? Macam yang I selalu cakap, ‘Nak cantik, nak sihat kena start now. Jangan tangguh-tangguh’. Bagi la reward pada diri sendiri. Apa la sangat RM150.00 keluar untuk dapat badan kemas. Nak kurus keding entahkan zaman bila dapat. Dapat tutup babat pon cukup la. Pakai la HOC ni sehari 8 jam InsyaAllah slowly berat akan turun sebab kita cut portion makan kita. Body pon nampak kemas. Pakai pon tahan lama. Yang kena keluar duit balik cuma untuk tukar size je. Memang berbaloi-baloi.



Punya excited Mimy bagitau dia dah muat corset ni. Kata Mimy corset ni tahan lasak. Dia takot terkoyak tapi InsyaAllah survive.



Untuk size M - 5XL ada 3 warna iaitu Premium Blue, Premium Black and Premium Beige. Tapi certain warna selling fast. Kalau nak any specific color boleh check dengan I dulu ok?




Nak cuci senang je. Korang just rendam dalam Softlan and sidai. Takyah masuk dalam washing machine ok? Fabric dia jenis lembut so bila pakai tak panas and takde tulang yang mencucuk-cucuk dekat perut.
M (40-45kg) | Waist : 61-67cm | Hip : 80-90cm
L (46-55kg) | Waist : 67-73cm | Hip 83-93cm
XL (56-65kg) | Waist : 73-79cm | Hip 86-96cm
XXL (71-78kg) | Waist : 79-85cm | Hip : 89-99cm
XXXL (71-78kg) | Waist : 85-91cm | Hip 92-102cm
4XL (79-85kg) | Waist : 91-97cm | Hip 98-105cm
5XL (86-90kg) | Waist : 97-103cm | Hip 104-110cm

Nak tau size apa korang pakai senang je. Korang ukur la size punggong. If punggong masuk, confirm muat AND PADA YANG TAK CONFIDENT DENGAN SIZE TAKPE. KATA LA SALAH SIZE, KORANG BOLEH TUKAR SIZE dengan syarat corset tu try je. Jangan pulak dah pakai sehari baru kata salah size. Ada jugak yang size 5XL tu hips 115-120cm also boleh fit sebab dia stretchable.


Buat saspen je Kak Mi ni tau? Haha. Takyah la beria beli corset sampai beribu kalau tak pakai. Nak pakai dah la seksa. Sudahnya membazir macam tu je.






Sorang lagi customer yang puas hati dengan House of Corset. 

Untuk yang baru tengok entry ni, House of Corset also boleh pakai untuk ibu lepas bersalin. I suggest untuk C-Sect pakai lepas 1 month and yang bersalin biasa boleh pakai after 2-3 days. Corset ni tak panas and tak gatal. Nak membuang pon senang sebab sependa pakai kat luar. Dia punya konsep macam Superman. Hahahaha. So takyah susah nak bukak corset each time nak ke tandas. Time period pon boleh pakai. One piece set. Yang kat perut tu ada 3 laras. So kalau pinggang besar takde masalah pon sebab boleh adjust. Yang penting ukuran punggong. Jom tengok apa kelebihan House of Corset by Zenia.

Ciri istimewa yang ADA pada corset ini..!!

Membaiki tekstur tebuh anda dan membentuk tubuh anda..
Tak perlu bukak apabila ingin ke tandas..
Sangat selesa kain lembut dan sejuk..
Tanpa tetulang yang merimaskan..
Memberi keselesaan pada si pemakai..
Dilengkapi 7 magnet yang mampu melancarkan darah dan menghapuskan lemak degil.
Sangat mudah dipakai (one piece)

Yang penting sebab takde tulang so bila korang pakai dia takde la rasa menyucuk dekat paru-paru. Hahahah. Bila pakai corset ni, automatically korang punya food intake tu boleh la cut sebab makanan tak boleh masuk banyak, nanti sendat susah bernafas and tak selesa. Tapi nak cantik kena sabar ok? Jangan pulak sebab nak makan banyak, sebelum makan korang masuk toilet bukak corset ni. Jangan. Kena disiplin sikit ok? I suggest pakai 5 hari seminggu 8 jam sehari. Maksudnya pakai la pergi kerja dari pagi sampai ke petang. Konsisten ok? InsyaAllah lepas tu boleh lose weight tapi kena sabar and bagi time. OK? Dah la malas cakap banyak. Sapa yang nak order WhatsApp I sekarang. 0129184042. RM150.00 sahaja sehelai. Okbye! 


-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...