Friday, July 7, 2017

Dari Jendela Anny : Thank You Kak Siti


Dari Jendela Anny : Thank You Kak Siti

Hi korang.Yang mana baru menjengah blog akak siti kau ni, jangan plak terkonpius.Jemaat je tune cerita cam lainn je dengan akak siti.Ni bukan akak siti yang menulis.Nama aku Anny.Anny ni pada asalnya dicabar dan dipaksa singgah menulis kat blog akak siti ni.Setiap jemaat je Anny menyinggah.Sesapa yang tak suka baca Anny menulis,jangan baca hari jemaat.Selalunya akak siti kau publish jumaat pagi.Kadang Kiah lambat skit submit,jadi dia drag la ke petang.So korang pepandai la check aku ni membebel belah pagi ke petang ke..Macam last week patut klua jemaat,akak siti korang boleh tanya dengan bengisnya "Woi Kiah,mana dari jendela Anny?" Aku agak akak siti kau hari tu kurang gula.Dia tak tau wei aku dah submit pepagi..masa tu bangganya submit sebelum kena tanya,rasa cam nak belikan hadiah untuk diri sendiri kahkahkah

Birthday aku last week,sehari sebelum raya.So akak siti wish awal2 dan nak ajak aku dinner ke apa untuk celebrate together.Comel je akak siti kau ni.Aku pesan dari tahun lepas,tak payah surprise2.Aku tak berapa gemar,sebab aku ni malu nanti bila orang jerit-jerit bagi aku terkejut pastu dengan aku berderau darah.Toreh muka tak de kaler bagai,suara tak keluar tetiba nervous,berpeluh sampai perfume cartiarrr keluar..huhhhh tak payah tak payah.


Note Siti Nohaliza : Dalam banyak-banyak gambar, gambar kelam ni jugak dia letak T___T

Anyway,memang bahagiala ada bff yang memahami ni.Seriously,aku bukan pompan yang mudah nak difahami.Aku sensitif,aku ada mood,aku pendam,aku lepas bila aku rasa perlu,aku kan mohon kemaafan,aku ada 10% ego yang bertahan 72jam,aku peramah bila aku bekerja,aku jadi kurang cakap bila aku kurenggg atau rasa tak perlu,atau mungkin aku ada masalah..aku tak suka bercerita atau share cerita best ke masalah ke dengan sesiapa..aku share bila aku rasa perlu.Kau rasa kak siti kau tahan ke kalau aku tak pujuk.Pun macam tu la dia,kalau aku diam..pun dia pujuk.Ntahlah..agaknya tu sebab allah temukan orang semua bersebab.Kalau yang bertelagah yang tak baik-baik tu,tak contact pun bukan sebab nak putuskan sillaturrahim.Kadang masing-masing nak bagi space,dan kalau berdiam diri dan tidak berkomunikasi itu mencegah dari perbalahan..aku rasa lebih baik begitu,tanya khabar pun dah okay.Allah pun tahu isi hati kita macamana..

Thank you Kak Siti,susah-susah belikan hadiah.Aku kenal kau baru 3 tahun.Memang dasyat kisah percintaan kita.Tapi kau punya sayang kat aku,kalau kau ada 5 juta mesti kau belikan aku bag chanel 5 bijik ke dior ke.Nanti aku belikan kau Evoque okay?ehem ehem.Tengok betapa sayangnya aku kat kau Suraya.

Dear akak siti,
I really don't know how to thank you.
But i know that i'm lucky to have you in my life.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...