Assalamualaikum.
Tadi pagi, Fiza call. Dia tanya. 'Kaksu, pernah makan kat Wangsa Grill Chef Zubir tak?' Pastu I kata pernah. 'Sedap tak?' I kata 'Sedap! Presentation Presentation world class. Portion
besar. Harga dia not bad. Ala-ala Chili’s, Tony Roma’s, TGI Friday’s. Memang
sedap. Cuma kalau nak datang malam, better call for reservation sebab biasanya
full house.' Yang penting, Chef dia ada sorang tu hensem giler. Haha’. (Kalau
mata tu meliar je nak tengok prospek untuk Intan). PADAHAL.
Pastu kata Fiza, ‘Ok, ok. Jom la
Kaksu kiter makan kat sana. Tengah hari bukak tak? Number phone nak reserve
ada?’ Pastu I cakap, ‘Apa kau ingat aku ni spokesperson Wangsa Grill ker? Google
la. Pergi la call sendiri. Pang kang!’
Pastu tak lama, Si Ros
email. ‘Kak Su,
please name me a restaurant yang ada steamboat and grill terpaling best di
dunia tapi terletak di KL… Hehe… Ade org tanyer…..’ And I reply ‘ Hahahaha
Kalau kat Ampang tu nama dia Tanjung Seafood kat area Ampang Waterfront. Bagi
kaksu sedap la, tapi tak banyak variety. Kalau Japanese grills kaksu suka kt Ge
Mall (Daidomon)’.
Lepas reply email Ros, I menung
kejap.
Dah semua kalau nak makan pergi
tanya aku ni kenapa? Hahahaha. Memang I ni kamus makanan/restoran bergerak ke apa?
Kekadang I jugak jadik penasihat bebudak kat opis ni. Nak date pon
bertolak-tolak tanya I sebab segan, ‘Kaksu, kalau candle light dinner first
time nak pergi mana, makan kat mana?’ Gitu.
Pastu haritu kitorang siap survey
tempat nak buat Hence Night si Intan. Dyba nak buat kat Flora Café Ampwalk, Si
Ira pulak suruh buat dekat Floral Terrace Hampshire Place. Si Intan
terbangang-bangang. Seminggu sekali kitorang berangan la. Oh Intan nanti kiter
buat tema candy la. Tapi Intan nak hijau. Sambil buat muka. Tak
boleeeeeeeeeeeh. Intan hitam. Kiter kena buat color yang bagi muka berseri.
Pastu Dyba pulak dah tag video
joget Hindustan dalam FB. Ok la. Nanti Intan kawen, kiter menari lagu ni. Dyba
nak duduk tengah (Taknak kalah. Dian tak sedar yang duduk tengah tak boleh pendek). Pastu Dyba nak keluar time sekian sekian. Pastu Intan tanya, ‘Dah
tu Intan nak keluar time bila?’ Pastu Dyba marah, kata dia Moktan kan pengantin?
Nanti husband Moktan la dukung bawak menari kat tengah-tengah. Kaksu, Abang Saz
nak ke menari? Joe mesti taknak. Ok takper. Dyba menari dengan Fiezul kalau Joe
taknak.'
Hahahah. Tak pepasal Fiezul pon
masuk dalam ini cerita.
Bab berangan bagi la kat bebudak ni. Tapi bila
borak-borak macam ni, rasa macam tak sabar pulak nak tunggu Intan kawen. Nanti
Kaksu sponsor Intan make up ok? By Ayang Kamell. Mesti Intan cantik and please
jangan buat majlis dekat rumah. Malaysia sekarang panas. Buat dekat dewan yang
elok sikit. Pastu daaaaaaaaaaaaaaaaah berkumpul la dekat tempat Ira dok Google
tempat mana nak buat wedding Intan. Hahaha.
Ok. I selit la satu gambar
makanan yang I makan minggu lepas dekat Wangsa Grill Chef Zubir. Nama dia Beef
Steak ‘Roulade’ Memang sedap. Its ayam yang dibalut dengan daging, pastu ada sos
hijau ni tak sure sos apa, and ada jagung. Memang sedap. Ni Mak punya. Harga?
RM36.50. Sazli makan Wangsa Grill ‘Ribs’ Samp (RM59.50) and I makan Rib Eye
320pms (RM54.50) tapi sebab line bangang ada satu je gambar boleh attach. Yang
lain-lain nanti. Ok? (Kalau rajin).
Korang kan? Semalam kemain banyak
komen pasal AbangSom. Hahaha. Mendapat sambutan giler. Kata Intan pada Abang
Som, ‘Kepada AbangSom jangan sombong sangat, nanti kiter kena kawen baru tau’.
Hahaha. Bongok Intan!
-EnD-
Beef Steak Roulade at Wangsa Grill by Chef Zubir. SEDAP!
adess..telan air liur ibu mengandung ni tengok gambar tu..wahhhh..gagagaga
ReplyDeletekak su nnti bawak KAKAK makan sini ngn abah Saz ye..
ReplyDeletehehehehe