Assalamualaikum..
Kata Sazli,
harini bukak puasa dia nak makan ikan pekasam. Buat yang macam I buat last
time. Ikan pekasam goreng. Pastu cili padi potong dengan bawang besar. Goreng
sekejap bagi layu. Mix well dengan ikan pekasam yang digoreng awal tadi lepas
tu perah asam limau. Dah. Itu je yang dia nak makan.
Last time,
masa makan kat umah Kaklong, Along bawak dari Taiping. Ikan gelama. Memang sedap.
Ni kat KL mana nak carik? Kata Sazli dengan confident, dia nak cari dekat Kedai
Kelantan. Kedai Kelantan mana I taktau. Dia yakin tu dia akan dapat Ikan
Pekasam. Haha. I tengokkan aje. Ada yang petang karang bukak puasa dengan kaki
je ni. Macam Shein la. Sekarang hobi dia suka makan kaki sendiri.
Masuk hari ke
12 puasa ni, seriously dah taktau nak makan apa. Now kalau pergi Bazaar, semua
juadah I pandang je. Dah tadekmacam zaman remaja dulu. Setiap kali pergi, mesti
kiri kanan tangan penuh dengan plastic macam lapar sangat. Now dah tadek.
Faktor usia mangkali.
Sampai dekat
pukul 4.00pm ni, I still taktau nak makan apa untuk berbuka. Kot susah sangat
nanti, buat aje sambal air mata. Makan dengan telur goyang. Setel.
-EnD-
Perrrghhhhh
Menu macam ni yang sedap!
ReplyDeleteini kalo ngan nasik haaangat dapnyeeeeeeeee
ReplyDeleteJan@Afzan : semestinyaaaaaaaaaaaaaaa. yg simple mcm ni la yg menyelerakan
ReplyDeleteCT Humairah : Kaksu suka yang tak berapa lembik sangat nasik dia.
ReplyDelete