Assalamualaikum..
Tadi I dengan bebudak ni (Dyba, Intan and Izzah)
makan dekat Sushi Zanmai. Si Sarabanon merempit pergi PWTC entah ada menda
entah dekat sana dengan Fiza. I suruh dia left group. Hahahaha. Kitorang pergi
yang dekat Avenue K tapi parking dekat KLCC. So kena menapak jauh la skek kan?
Blakang Si Intan beria pakai kasut tinggi. Dah tau nak jalan jauh mengada pakai
kasut tinggi kenapa lepas tu dia jerit
sampai keluar suara jantan, ‘Intan
kan nak cantikkkkkkkkkkkkk’. Baru jalan sikit dah sakit kaki la, sakit
pinggang la. Kata dia, ‘Intan ni kan
orang tua yang terperangkap dalam badan orang muda’. Haaaa tau pon. Gitu
nak masuk Spartan la apa la. Taik kentut la.
Kitorang jalan laju kan? Lepas tu dia kedek-kedek
jalan kat belakang. Kata Intan, ‘Korang
jalan dulu la, nanti Intan jumpa korang dekat sana ok? Salmon Banzai tu dekat
tingkat berapa?’ Hahahahaha Ko tengok Si Intan ni dia memang sesuka-suki je
nak ubah nama kedai orang. Bebudak ni memang memasing perangai menyirap ok?
Dengan nak memujuk Izzah makan Japanese satu hal. Dengan dia mintak sugar nak
letak dalam green tea satu hal.Hahahahaha.
Anyway, Harini I nak Tunjuk korang cara nak makan
Beef Sukiyaki. Ke korang dah tau sebenarnya nak makan macam mana? Ke ke ke? Ah lantak la.
Nak jugak Tunjuk. Sebab P to the O to the Y to the O, POYO.
Ni
la Beef Sukiyaki. Harga dia RM22.80 and rasa dia seeedap! I suka ni. Si Aliah
yang ajar makan beef sukiyaki ni. Tapi masa tu kiter makan dekat Sakae Sushi.
Now Sakae Sushi dah tadek dekat KLCC, dekat Pavilion pon takde dah. Nyampah.
Korang boleh nampak ada sup dalam pot, ada daging dengan ada telur.
Ini
ialah daging Carpaccio dia. Dia hiris nipissssssssssssss sangat-sangat so
senang nak masak. Tulur tu I campur dengan soyu and nitsume skek. Saja kasik flavor.
Telur tu kocak-kocak sampai mesra kesemuanya ok?
Memula
ambik daging nipis ni.
Lepas
tu rendam dalam sup yang tengah menggelegak. Rendam dalam 5 saat. Jangan
lama-lama nanti keras tak best la. Tapi kalau keras kan… Urmm Kbye. Haha.
Angkat!
Renjis renjis dipilis sampai air semua tak menitis tis tis tis.
Celup
dalam telur. Golek golek golek
Lepas
tuuuu angkat.
And ngap!!
(Wow, muka besungguh makan)
Dulu masa zaman I taktau nak makan, I lebur kan
telur tu dalam sup. Hahahaha. Sian giler I merosakkan makanan orang. Korang
jangan pelik tau celup daging tu dalam telur, itu la yang buat bertambah lemak
berkrim. Sedap gilerrr!! Seriously korang akan suka lepas makan lepas ni. Lagipon soup
dia ni lain dari rasa yang udon or ramen. Seeedap sangat-sangat. Intan and Dyba
cakap sedap. Izzah pulak kunyah lama baru telan. Dia macam culture shock skek
makan dengan kitorang. Tapi takpe, boleh lagi dibentuk Izzah ni. Kiter hidup kena
ada variety, takkan la hari-hari nak makan nasik campur. Tak gitu?
Kepada yang terliur mintak maaf. Kata Sazli tak
baik la share gambar makanan dengan orang. Kalau orang terliur kiter wajib bagi
makanan dekat yang terliur. Hurmmmm. Kalau ikut cakap Sazli, I agak no more
entry makan-makan la lepas ni. So korang rasa macam mana?
SUSHI ZANMAI (AVENUE K) Lot M-19, Mezzanine Floor, Avenue K,
156, Jalan Ampang,
50450 Kuala Lumpur.
156, Jalan Ampang,
50450 Kuala Lumpur.
TEL : 03 - 2181 8810
FAX : 03 - 2181 8810
FAX : 03 - 2181 8810
-eNd-
mana gambar kita? gambar kita yang mesra tu.. mana?
ReplyDeleteaku baru je komen kat IG..igt taknak frendd dah..
ReplyDeleteaku setuju dgn sazli ko tu..tapi hati aku keras..terliur oun aku sedut balik air liur tu.. blk umh aku goreng telur..celup kicap..kepit pakai copstik ..sama je rasanya kan..kan..
(dimana keadilan???)
anna dayana : tungu ler darling. ni baru entry intro. sebelum panas kiter kasik warm up. ok?
ReplyDeletenorasiahnasir : ha bagus. telur makan pakai chopstick pon rasa sedap jugak. haha
dosa ke buat org terliur?
ReplyDeletealaaaa.. tapi kalau takde entry macam ni sampai bebile pun makan nasik je la sbb takut nak try benda baru, kan?
saya harap org yg terliur tu cepat2 maafkan kak sue.
niat kak sue nak tunjuk makanan yg ada kat Malaysia ni kan? dan nak ajar org try benda baru kan? kan? hehe.
aaaaa.. kak suuuu.. telan ailiooooo
ReplyDelete