Pages

Thursday, April 26, 2018

Dapat Jugak Makan Ikan Celop Tepung (Walaupon Bukan Pok Nong)

Assalamualaikum..

Hi KL, I miss you so much! Cukup la 3 hari jadik orang pulau. Kulit I pon dah tanned dah ni. Dah macam ada awan hitam payung atas kepala lepas tu muka jadik kaler kelabu sebab tak cukup cahaya, boleh imagine? Haaaa macam tu lah I. Sekarang ni dia nak hitam ke apa, lantak ko kat situ sebab nanti I ada netball dengan run. Walaupon netball indoor and run subuh shafie I tetap tuduh dedua tu buat I hitam. So lepas ni kena la makan Transbella consistent nak cerahkan balik kulit. Semalam masa nak naik boat keluar dari Wisana Village menuju ke jetty I rasa macam Ya Allah jauhnya lagi KL. Pukul berapa pulak ni nak sampai KL, dapat tido atas katil sendiri? Semalam kitorang check out dalam 11.00am dari Wisana, lepas tu terus menuju ke Pok Nong cita-cita nak makan Ikan Celop Tepung tapi Pok Nong bukak pukul 3.00pm. Makanya time tu baru 12.30pm go ghaser? So cari la memana kedai makan dekat area Airport tu and belasah makan kedai nasi campur tepi jalan. By the time siap makan dah 2.30pm so terus la pergi ke Kedai Celop Tepung dekat Airport tu. Redha je la walaupon Pok Nong katanya 100x ganda sedap. Dah la siap ada Pulut Mangga. Blardihel. Orang Tengganu memang tengahari tak makan kat kedai ke? Tengok kedai Tomyam pon semua bukak pukul 3.00pm eeeeeeeeeeeeeeee geram la. Kecewa I. Lepas tu CT cakap, dekat kedai kitorang makan tu, Cekodok Pisang sedap. Poooon takde. Dia suruh datang balik esok, esok baru ada. Esok datang balik? HAHAHAHAHAHA. So, makan je la apa yang ada. Bagi I sedap je Ikan Celop Tepung dekat sini. Ikan jugak. Ada sotong and udang as well. Kuah cicah dia mengikut spec I. Kaler maroon + pedas + manis. Ngam. I makan 2 ekor ikan, 4 ekor udang, sotong skit (sebab Sazli congquer) PUAS HATI AKU. Makan panas-panas. Perrrrrghhhh. Tak dapat Pok Nong, sini pon jaaaadiklah.


Ikan Celop Tepung + Udang Celop Tepung
Tak sempat nak ambik gambar kuah dia. I dah gigil-gigil tak sabar nak makan





Fresh wei Ikan Celop Tepung dia. Sedap giler! Atig cakap ‘biasa-biasa je’. Wajaq. Biarlah.. I tingin.



Yang ni Sazli bedal sorang Sotong Celop Tepung ni.

Weekend ni I nak buat sendiri la. Tengok sama sedap tak or yang I buat lagi sedap. Kalau I buat lagi sedap, nanti I bukak la kedai. Hahahahaha. Rasa terkilan jugak tak dapat makan Pok Nong tapi I memujuk hati ‘biarpon sedap macam mana makanan dekat kedai Pok Nong, akan tetap menjadi taik’ Hahahahhahahaha. Dekat KL ni takde pulak Ikan Celop Tepung. Ke ada sebenarnya tapi I taktau? Kalau korang tau kasik tau I eh? Sedapnya yang Ikan Kembong tu. Makan dengan Nasi + Kicap Bawang peerrrrrghhhhh layan giler. I memang suka Ikan. Ikan Goreng ke, Sashimi ke, Keropok Ikan ke, Pempek ke tak kisah la apapa yang berasaskan ikan semua I suka. I suka Ikan selain dari RM and tido. Yang tak suka handle kain and lipat kain. HAHAHAHAHAHAHHA. Anyway, TQ Terengganu for a good time. Masih terbayang birunya air laut dekat Redang. Baik-baiknya staff dekat Wisana and damainya tido berpelukan dengan Shein, bertemankan bunyi air laut. #hatikutenangdilaut. Gittewwwww

-eNd-


2 comments:

  1. Kak Suuuu kejamnya udang tu. ratah macam tu mesti sodap

    btw selfie sikit kulit tanned tu =p

    ReplyDelete
  2. mommy cici : kejam kan? memang sedap giler. kaksu buruk now. malas nak amek gambar.

    ReplyDelete