Thursday, December 9, 2010

Desert yang I paling sayang !

Nak tau tak, ada kawan I kata, eh header ko tu tak payah la tulis something about me and people around me, ko tulis jerk, something about me and things I ate. Things tau? Bukan foods. Kijam kan statement? Macam ala-ala nak mengata I suka makan, tapi nak cover ayat, taruk header blog konon pasal I suka share cerita dengan kawan-kawan jerk. Padahal?? Haha.

Cis! Macam mana dia tau niat asal I nih? Dah kantoi suka makan dan bersahabat baik dengan makanan. *skipping terus. Lalalala

Alang-alang dah mengata I macam tu kan, baik I cerita jerk pasal makan lagi. Walaupun dah 3 entry berturut-turut pasal makan, tapi takper.. Hnsss Hnssss. Kiter kena kuat semangat! So, kali ni I nak share kat nkorang semua, desert apa yang I suka giler makan lately. Suka giler macam kalau makan, terus jadik giler. Seram kan? *sambil cubit-cubit bantal bajet seram manja.

Bijoux Food Company (KLCC): Red Velvet Cake. Sedap giler babey nok mapuh! Demo meme tak nyesa make nate ni gok. Eh. tetiba cakap kelantan. Dah la fail. Terus bunyik bangang. Harga RM12/slice. Pricey a bit tapi pasal sedap, redha-redha ayam. Kalau boleh, makan dalam bilik. Sorang-sorang. Kunci pintu siap. Jangan bebunyik. Nanti ada orang paw. Nyeeeesaallll kau !!

Oops Cheese Tart Pavilion. Paling suka yang kaler hijo-hijo tu. Perasa green tea. Pastu yang paling tepi kaler hitam legam tu. Charcoal. Eh, ada eh cistat perisa arang? Sedap pulak tu. Nak terai buat la nanti. Harga RM3.80/seketul. Tapi memang sedap giler. Tak menyesal pon beli.

I memang bercita-cita untuk mendapatkan cistat ni lagi malam ni. Untuk Cik Puan Bunga, sila janga jeles. Pasal kannnn??? Malam ni I dengan budak-budak nak tengok Hantu Kak Limah Balik Rumah dekat Pavilion. Tengok review memang semua penuh dengan puji-pujian. Harap tidak la bodoh macam cerita Dua Alam. Bak balik duit aku... Bak balik...!!!!!! *Menjerit sambil tarik-tarik rambut.

-EnD-

7 comments:

rainbowskittle said...

entry makan best !

H.A.N.A said...

Ahhhhhhhhhaaaaaaaaaaa...citer lawak mlm td sya mimpi akak n makanan2 akak dlm blog nie...

GILE KE TAK?

being ur silent reader almost 1 year! thanks to Kasih Aleeya's link to this awesome blog!

GIV me 5! (ehh tetibe) hahahaha

take k sis

genuine1224 said...

tgk gambar pun sooodappp!!ai pun suka kek2 cenggini

-nurul fakhriah- said...

slm. jalan2 sini.dah follow blog akak. t ada masa follow la blog sy ya . www.nnurulfakhriah.blogspot.com .

Chooyaya! said...

rainbow : giler apa tak sedap?? Grrrr

hana : ya allah, smpi bawak ke mimpi? hahahah. eh eh. tapi mmg pernah jadik kt diri sendirik. mimpi blogger. nampak sgt kadar obses yg tiada berbelah bagi kan?

genuine : u suka? aiii pon suker u! *tetiba

nurul : baiklah

theblabber. said...

i pun silent reader juga, dah lama :)

Chooyaya! said...

tahik. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...