Friday, December 10, 2010

Kasihan Kaklong !

Kasihan Kaklong. Dah 5 hari dah dia kat ward. Kena admitted pasal dah more than 2 weeks dia demam. Tak kebah-kebah2. Masa Isnin haritu, dia dah tak larat giler, hatta mengangkat tangan pun tidak mampus mampu, so dia terus la refer diri dia sendiri ke hospistal.

Dia kan dah demam dua minggu, tapi yang peliknya, time makan sushi Jumahat lepas, berselera jerk I tengok. *Kaklong kata masa tu tiba-tiba jer dia selera nak makan, biasa dia memang tak lalu nak makan apa pon. Baik la kak. Adikmu percaya sepenuh jiwa raga.

Memang I dengan Kaklong agak rapat. Gurau sampai tahap badan masing-masing lebam akibat kena gigit dan cubit. Walau macam mana pon I kasar dengan dia, tapi bila dia masuk hospistal ni, sayu jugak hati. Nak nak pulak time I datang melawat tu, dia tengah tidur.. Kesian dan belas sangat I tengok.. Fuh! Tiba-tiba rasa jantung hitam betukar menjadik pink.

Tapi tapi tapi, mana boleh tulis jiwang-jiwang kak sini. Kang dia baca, bajet I sayang giler dekat dia terus suruh belanja makan dekat hutel ker, mati ! Kita mesti menjaga ego. Haha. *Tapi menjaga ego pon agak-agak la kan? Lempang muka sendiri.

Nyonya lu apa sakit?


Wa talak tau la doktot. Tapi jantung wa manyakkk degup kencang woo, sula jangkit sama suami wa.

*Pastu sebagai insan yang jujur, I tanya Kaklong. 'Eh Kak, macam mana boleh doktor kata jantung ko macam ada problem?' Kaklong kata, 'Entah la, pasal aku tidur dengan Abang Long kot? Tu pasal jangkit'.

Eh, sakit jantung boleh jangkit melalui tidur bersama ker tapi? Dah. Jangan nak perbodohkan aku. **Padahal terus bukak google tengok kot-kot sakit jantung boleh berjangkit melalui tidur atau tidak. Pastu mengutuk diri sendiri pasal kenapa la bodos sangat ni ha? Haha



Klik gambar untuk melihat perbualan bodoh di FB bersama Kaklong

Anyway Kak... Get well soon okeh? Bosan la ko tadek kat opis. Aku tadek kawan nak gosip la. Lagipun kepsi yang ko kirim minggu lepas tu, dah jadik air batu dalam peti ais opis ni. Bila nak collect?

-EnD-

8 comments:

theblabber. said...

haha..comel kakak ko.

Chooyaya! said...

aku lagi comel

Cik Puan Bunga said...

gila apa satu opis adik beradik. kroni oi kroniiii!

Chooyaya! said...

khaaannnnn????? dengki's ker? :p

F.a.S.h.E.e.H.a said...

Get well soon ye auntie...

Cik Puan Bunga said...

dengki lah saya!

theblabber. said...

kaklong dah sihat?

Chooyaya! said...

bunga : PUTUS !
the blabber : dia tgh emcee lg skaang. sihat2 ayam sahaja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...