Thursday, July 9, 2009

Majlis Kenduri Di Jengka Satu, Laporan Dari Puan Suraya

Memula bagi salam. Assalamualaikum...

Berita utama.. Eh silap... Ini bukan slot berita.

Kawan-kawan, mintak mahap pasal kali ni jugak I masih tadek masa nak merepek meraban macam yang I selalu buat tu. Bukan pasal I sumbung, tapi I macam bizi sket. So, cekidaut jerk gambar-gambar kat bawah ni eh? I cerita la serba sedikit kat gambar tu nanti. I bizi sangat ni. bizi sampai nak cukur bulu ketiak pun dah tadek masa, apatah lagi bulu-bulu lain. Heh!

Tapi sebelum itu. I kasik la barang 3 4 keping gambar yang I perasan rasa menarik yang macam tercicir masa Majlis Akad yang lepas. Okeh?

Ok.. Kiter kembali ke Angkasapuri. bye.

Ni gambar masa I tengah kena mekap ngan Ayang Kamell masa Majlis Akad dekat Felda Villa yang lepas. Dia mekap memang cantik dan kemas la.. Pada pandangan mata I la. Tapi ada yang cakap, mekap kat pahang lagi ok. U ol rasa?

Cantik tak, cantik tak? (mekap dia)

See how Ayang do the eyes. mata I jenis sepet, terus magik menjadik besar.

Owh, ini dari pandangan sisi. Terpaksa tahan napas supaya tak nampak dagu yang berlemak serta berlapis.

Getting ready. Hasil dari pemakaian korset yang berkualiti, terus nampak perut flat.Haha.

Taraaa...!!! Selepas siap. Sangat cintakan mekap mata. Berbaloi tadah muka selama 2 jam setengah!

Owh, ini sebahagian dari sahabat-sahabat kesayangan. Perhatikan lelaki yang didukung itu. Sangat ramping. Acap nama dia. I jeles pasal hubby tak dukung I.. Mesti pasal dia tak larat, semestinya kerana I gumuk.

Ini pulak Majlis Kenduri di Jengka 1, Pahang pada 27 Jun 2009

Inai dia memang simple. I yang nak macam ni...

Hehe.. Ngada kan buat muka macam ni. Bluuerrkkkhh!!!


Sesi outdoor di belakang rumah berdekatan reban ayam. Sama jugak macam Dayu. Hehe. best apa tangkap gambar dekat reban ayam, terasa macam berada di ladang lembu New Zealand. Owh, cuaca hari itu sangat panas. Alhamdulillah tak hujan... Tapi tersangat panas sampai terasa cam nak berarak pukul 12.30pm dan cepat2 salin baju.

Berlatar belakang kan pokok rambutan di belakang rumah...


Ini ialah lokasi tetap untuk bergambar di luar rumah... Suka tengok langit yang membiru.. Sebiru hatiku disaat ini (amek mood nak pi honeymoon kat Nexus Karambunai this weekend)


Aiseh! Dah tunggang terbalik gambar ni. Dah, malas I nak susun. Muka haruslah kurang senyuman pasal terlalu panas. Habes leher I naik ruam pasal pakai artificial jewelery.. Padan muka, dah malam tu tak dapat naik main raba-raba leher dengan hubby. Haha.


Sazli : Wah sayang, bulu ketiak boleh nampak la. Macam tembus plak. Uuuu..!!!
Suraya : Arrghh... Diam kau! I dah panas ni. Baju i dah la manik2 bagai and sangat menggatalkan. Kalau u bising lagik, mungkin ini malam I akan upah diri I sendiri rogol U, mau?


Bila dah sah, musti kena cium. Tangkap gambar, kiter cium pipi dulu. Jap lagi bila dah gelap, kiter cium lain plak. Hehe.



Sangat tak senonoh la pengantin perempuan ni tangkap gambar kangkang-kangkang. Masuk angin baru tau.


Owh, masa ni muka dah penuh dengan peluh dan mekap juga telar mencair....


Abg Yut my foster bro jadik pengapit Saz & Intan yang selalu dikutuk di blog ini jadik pengapit I. Baju tu semua i yang sponsor. So, suka hati I la nak kasik kaler apa. Intan cakap, kaler gold buat dia tambah hitam (padahal dia memang dah hitam pun)




Best best.. Makanan semua sedap. Cheese crab, udang besar semua ada. Tapi pasal korset ketat, I hanya mampu senyum jerk tengok lauk. Thanx to Abg Long yang banyak tolong untuk set up meja perantin sampai napkin hijau dia hilang 8 helai.



Intan.. Mungkin flash membuatkan intan nampak putih. Sila jangan perasan.



My darling Yatie, my soulmate, my love, my oh my do wanna say good bye sanggup datang dari Jb nak tgk I kawen. Tu pun pasal I ugut kalau dia tak datang I nak putus kawan. Haha. Yer yer. Anak dia sumpah giler comel macam nak goreng jerk!


Abg Usen & Wife Kak Niza juga datang dari KL. Anak dia rambut kerinting jugak macam Kaseh, tapi tak suka amek gambar. Dia nanges pasal I jeling dia. Tapi semua orang pun taktau. Haha



Adik angkat dan Ibu angkat yang datang dari Kuantan. Tq sayang! Wei Nad, pesal gambar ko ada dalam cermin? Haha.

Naddy - The most popular woman in my blog. Amaran : Dia garang dan suka makan lembu. Hati-hati



Kawan-kawan opis... Thanx for coming!


Lagi half... Sangat sporting pakai baju kaler ijau. Tq. Tapi pesal duit hadiah dari opis kasik kat mak I? Kenapa tak kasik I? Uwaaaa.... :'(




Ok dah! Esok kalau sempat I update pulak gambar masa Malam Berinai, persiapan kawen I dan jugak gambar pelamin semua eh? Rushing ni...! -EnD-

8 comments:

intan said...

by the way thanks ya kaksu sbb belikan kain kunin tu walaupun nampak gemuk ke, itam ke, cerah ker, intan tak kisah.yg penting pic intan ada kan...

yatiyahya said...

blog ni dah start 18sx..mentang2 dah tawen....
ko punyer pasal baju aku x iron...
ko punyer pasal pawie kata aku gemok pasal aku mkn lauk daging aritu byk sgt..sebab sedap..
ko punyer pasal nuha masuk dlm bakul...
ko punyer pasal aku dtg smpai hantu masuk dlm kereta..(mimpi)..sbb aku sayang sangat ko...paham?

Chooyaya! said...

Intan : Sekarang mcm mana, ad arasa puas hati pasal gambar Intan sorang2 dah ada kan?

Yatie : sila tengok jawpan kiter ni
1. Awak jangan nak salahkan kiter pasal tak iron baju, bukan sememangnya awak jenis malas iron baju ker? Ada atau tak iron tu, awak tetap jugak takkan iron. Kan kan?
2. Daging masak itam tu eh? owh, itu bukan katering punyer, tu Abg Long yang masak
3. Nuha masuk bakul pasal Ana Blurr yang masukkan dalam tu oke?
4. Hurm... Sob sob.. Terharu sangat. Love U too... Duit?

yatiyahya said...

tertekan dengan perkataan DUIT!!

ThinKtanK said...
This comment has been removed by the author.
ThinKtanK said...

bah..kaksu honeymoon nexus karambunai ke..wahhhhhh..bole kasi hadiah ke kak su neh..bile mau dtg..dekat saje tempat tu ngan adik..hehehe

Farez said...

wa caya sama lu la Su.. bengong jugak rupanye ko ni ek. makin kreatif lepas got cincin di jari. hahaha..... bab nad makan lembu tu yg nak gelak guling2. gila ganeh.

Dayu said...

alamak..terlambat dtg jenguk sini
dah terlepas byk gambar
sue..lawanya kamu!!
mekap sanding sgt best, org lawa
baju dah lah lawa..
haiikkk...smua jadik perfect di mata

*kamu juga pandai posing la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...