Tuesday, February 2, 2010

Hari-hari makan sedap, kalau gemok kau jangan marah aku

Tarikh : 24 Januari 2010
Tempat : Restoran Selero Nogori, Kelana Jaya

Last week, a day after buat aktiviti BBQ DanDan FC dekat KGSAAZ tu, pagi-pagi Fairuz dah kejut semua orang suruh bangun untuk lunch sama pulak. Dengan keadaan mata separa rela nak bukak pasal malam sebelumnya tidur dekat pukul 4.30am, I bangun jugak. Cakap dekat Saz, I taknak mandi. Tapi dia suruh mandi jugak. Ok fine fine. I mandi.

Dah la sikit punyer jauh tempat lunch, dekat Kelana Jaya pipel...!! I ingatkan dekat Pavilion jerk. Terpaksa jugak la pergi. asdhgjkllmnvb...! Cey! Nak marah poyo-poyo macam haku yang drive, padahal dalam kereta juga masih sempat nap. Bila Saz pelawa, 'Sayang, U kalo ngantok, tido la dulu'. I dari peramah tanya macam-macam, terus diam and tido. Pastu Saz cakap, 'Pantang Pelawa!' Pastu I sipi-sipi dengar dia gelak.

Tidak peduli kerana masih ngantuk. Haha.

Tidak berjanji untuk pakai blue-black, tetapi atas dasar sifat semulajadi wanita yang kalau pakai baju gelap nampak kurus, maka lima-lima orang pon pakai baju kaler sama. Owh, teori ini untuk praktikal untuk I dengan Farah jerk ^_^

Ibu

Anak - Ada persamaan tak? Sama tembam kan? Tengok baby Farah buat sign peace. Tu semua kerja Kid dengan Saz la.

Poja sun burn pasal baru balik dari Langkawi, shooting filem RATU. Pastu I macam biasa, kalo jumpa Poja, gossip biar sampai dalam jamban sekalipun, pastu masuk toilet sebelah-sebelah pastu I cakap dekat Poja, 'Beb, kencing jangan bunyik', pastu macam biasa dia akan gelak lepas tu cakap I bangang. Haha

Cey, kunon bizi la. Padahal tengah bagi number kredit henpon dekat mak dia.

Hani request suruh Saz ambik gambar ni 2 kali pasal dia nampak terlalu kurus. Sebenarnya I pun teringin sangat nak rasa ambik gambar dua kali pasal nampak terlalu kurus. Tapi biasanya I ambik gambar dua kali pasal dagu nampak tiga.

Azrul, I paling pantang kaler kuning kalau U nak tau. Tapi pasal U yang pakai, I maafkan.

Mamat, tu baju tu lambang apa eh? Bukan U peminat Man U ker? I taktau apa motif Imran senyum sampai pejam. Mungkin senyum dalam tidur ke haper ntah. Atau senyum dalam keimanan ker, I pon tak pasti. Tetiba.

Eleh sayang, takat tahan nafas tak kasik nampak boroi, boleh la... Tengok muka dia tu, dah biru dah sikit-sikit. Kalo amek lapan gambar macam ni, masuk yang kesembilan, mungkin dia sudah pengsan.

Hadry memang calon tunggal untuk baca doa secara berjemaah.

Bakal pengantin, Kid dan Hani. 2 2 pon comel. Sama la macam I dengan Saz. Tapi kami 2 2 pon montel.

Sedap giler lauk pauk dekat sini. I paling suka gulai babat. Ada orang panggil gulai urat lembu. Rasa macam makan tepung kanji rebus jerk. Sedap dikunyah. Dekat restoran minang pon biasanya ada jugak menantang ni.



Paling sedap! Jeli kelapa. Ada rasa lembik macam hingus-hingus sikit. Haha. Air mangga fresh yang kalau I buat dekat rumah mungkin lagi lazat.


Lepas makan, I dengan Saz, Hadry & Linda terus pergi The Curve tengok cerita Adnan Sempit. Kelakar nak mampos cerita tu. Walau hero muka macam tak berapa nak hensem, tapi overall is best. Saper yang tak tengok algi, lekas tengok cerita ni and mari bersama-sama gelak sampai putus urat kentut.


-EnD-

3 comments:

Liyanaroxx said...

kita selalu gi kat amcorp mall kak sue...mmg fav gulai urat tuh!!!pergh...nikmat btol~!!

Filla ~ Kasih Aleeya said...

alahai cantiknye poziah tu..tp ko tetap comel... tp jeli kelapa ko tu lagi menggoda jik mata aku!!!

Chooyaya! said...

Liyana : sedap kan? Macam shewing gum pon ada. kaksu suka makan dengan sambal minang tu, apstu dengan kicap manis. sedap giler!

filla : ala, ko sebenarnya nak jaga hati aku kan? tu pasal ko puji aku sama. Haha. Tapi jeli kelapa dia mmg sedap sampai kejiwa la babe. tak tipu. cair macam hingus sikit2. yang kaler hijau tu. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...