Thursday, April 1, 2010

Dinner at VS

Seksa bebenor rasanya kalau nak edit blog ni kalau tadek mouse. I kan jenis orang kampung yang kalau nak buat kerja musti guna PC gabak-gabak baru puas hati. Nak mintak mahap awal-awal kalo gambar tak ikut turutan eh? Jakon sangat ni.

Padahal tadi nak cakap selamat datang kembali ke dunia makan-makan bersama Cik Limah. Bukan bukan, bersama Cik Senah. Eh tak, bersama Cik Suraya. Ceh. Nak jugak guna title 'cik' padahal dah dekat setahun kawen.

Sebenarnya ada cerita disebalik dinner dekat VS untuk kali kedua dalam masa 4 hari ni. Tapi nanti eh I cerita time I update Lunch at VS dengan Kaklong and Intan. Kang kalau cerita panjang-panjang bukan nkorang baca pon, skip-skip tengok gambar jerk. Macam haku tak tau.



Tak sengaja tau nak tarok gambar ni nombol satu.. Muka mestilah gembira pasal dapat makan sedap, free serta dapat teach a lesson untuk sorang staff kerek yang layan I macam hampeh masa makan dekat sini 3 hari sebelumnya


Saz order Wild Mushroom Steak


Ok. Tak reti nak delete. Cuba banyak kali, masih ada gambar ni. Jadi tengok la dua kali. Haha


I pulak order Tenderloin steak extra saute mushroom, medium rare.. Yummy2!


Manggo Laici untuk I and tembikai laici untuk Saz. Taknk kalah tu dengan I. Orang nak laici, dia nak jugak..


Gigih membelah roti. Dah la menyamar jadik Joe. 'Saya Joe, tolong panggil *****, I nak dia ambik order I' Cey! Joe siot.. Cool la kononnya kalau nama Joe eh?


Half dozen escargot. Ni kalau kat kampung ni nama dia sipot gondang.


I memang puas hati makan dekat sini, dan dapat pulak mengajar Captain yang kerek melayan I, Intan dengan Kaklong seperti double stendet kerana pakai baju kurung dan mungkin nampak miskin dan tak berduit masa lunch dekat sini masa hari Jumaat lepas.

Lain kali cerita detail eh eh?

-EnD-

4 comments:

Filla ~ Kasih Aleeya said...

lama dah ahkak tak makan kat sini.. ko sajer jer kan sue? tp sebelom mak meletop..harus ler pegi sekali..huhu...

adlina said...

Mkn kat Victoria Station, Jln Ampang I paling benci. Dlm 5 tahun lepas, I pregnant teringin mkn T-bone steak, tapi nak ada ada lemak skt, almaklumlah org pregnant kan.. Bila T-bone tu sampai tgk dpt lean meat takda lemak langsung. Sy tanyalah kenapa? dia kata semua T-bone dia takda lemak. Oklah I x cakap apa pun. You nak tahu dia pi suruh chef dia gorengkan lemak dan bg pada I. Pas tu jadi beranginlah I satu badan. Dia buat tu mcm nak menghina kita. Captain dia tu pompuan Melayu. I pun X puas hatila dia buat mcm tu bg lemak semata kat kita, dia boleh pula keluarkan t-Bone mentah dr dapur pi tunjuk kat kita T-BOne dia xda lemak. Memang siut betul, cilakak tul service kat situ, kat Damansara Heights pun sama, suruh Waiter Bangla layan kita. Bodo...

Sharinginfoz said...

sedapnya makanan.. terasa lapar pulak.... walhal pagi tadi makan nasi lemak...

E-mail Akan Pupus????

Sedap Ke Makan McD????

Chooyaya! said...

filla : jom la, sebelum ko bersalin keluar makan ngan aku. time nko balik umah mak nko

adlina : next time, sound jerk balik. tu pasal i sanggup datang balik. kurang ajar sgt waiter2 kt situ. kerja waiter jerk kot? nak kerek2 pulak

sharinginfoz : terasa lapar, makan jerk.... jgn pedulikan pasal diet. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...