Friday, February 24, 2012

Merah Liptikmu Membunuh Jiwaku. Ewah!

Assalamualaikum.. Tak jawab dosa.


I memang geli muntot la kalau orang suruh pakai liptik kaler merah ang-ang tu. Rasa macam tak kena langsung dengan muka. Ada la cuba a few time, tapi nampaknya menemui kegagalan. Muka I lebih menjurus kepada 'original people' sahaja hendaknya. Jauh sekali untuk kelihatan seperti Liyana Jasmay mahupun Beyonce Knowles.


Lepas tu kan, kalau pakai liptik merah, nak muka transform jadik artis terus. Takder der nak muka 'biasa-biasa', biasa doa nak muka terus jadik macam artis jer.  Tak sedar diri sangat kan? T_____T.


Anda boleh google cara pemakaian liptik merah. Pemakaian? Dah macam baju jer kan? Haha. Biasanya kalau pakai liptik kaler merah ang-ang macam ni, mata tu jangan la nak make up over sangat. Sebab sekarang ni, tumpuan hendaklah lebih kepada liptik. Ingat?


And kalau nak cantik, pakai yang jenis matte. Bukan shimmer. But terpulang la kan? Mengikut kesesuaian dan keselesaan masing-masing. I suka jenis Mac. Sebab liptik dia tak berminyak. I kalau pakai jenis berminyak, macam nak tonyoh jer muka sendirik. Busuk giler nampak. Busuk macam kentut yang kalau makan betik tapi 4 hari tak berak. Macam tu punya busuk la.


Pastu kan, kalau orang pakai liptik kaler merah ang-ang ni, rambut dia sesuai la kalau kaler hitam berkilat. Uban sehelai dua boleh dimaafkan. Dan kalau bertudung, nampak lagi elegant dengan tudung bewarna gelap. Ke cerah? Entah. Tak pernah pulak nak terfikir pakai liptik kaler merah menyala macam ni kalau nak pergi opis. Dikuatiri akan menakutkan orang lain.


So, good luck kepada semua! Yang penting, kena berani mencuba. Muka busuk takper, janji berani dan yakin. Yakin pada wajah sendiri. Itu penting. Kalau semua pon tak berani nak buat, baik duduk rumah makan tido jer. Dah.


Okbye.


-eNd-



Sekadar gambar hiasan


(Cecece. Sekadar gambar hiasan konon. padahal punya la menggelupur nak up gambar ni, tapi takot nampak obses sangat dengan diri sendiri, maka terpaksa carik bahan nak ajak borak dekat blog. Haha. Kantoi dah sekarang. Bodoh.)

2 comments:

anna said...

amaigadddd!!! aAmMMmAaAAAiiiIIgGGgggaaAAdDDdDdd... AMAIGADDDDDDDDD!!!!!!!!!!!

so santeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeekkkkk kaksu dgn lencu merah gituuuuuuuuuuuuuu...
ala2 maya karrrrrriiinn oiiihh.. veriiiiii de santeeekkkk...

baiklah! nak try jugakkkk lahhh!!!!...

tp kaksu bgtau btol2, tudung gelap ke cerah ni seswaii skaliiiiiiiiiiiiiiiiii????? hahahahah.....

Chooyaya! said...

Anna : siyes ker awak? dush! tetiba kaksu segan orang puji2 mcm ni. Haha. kain tudung kaler apa tu, kaksu tak sure la. tak habes study lagi. hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...