Friday, August 22, 2014

Shein and his tent

Assalamualaikum..

First of all, jom kiter sedekahkan Al-Fatihah sekali lagi untuk semua anak kapal dan penumpang MH17 yang beragama Islam yang terkorban dalam tragedi 17 Julai 2014. Selepas 36 hari, finally dorang balik semula ke Malaysia. Walaupon hanya pulang sebagai jasad tidak bernyawa sahaja but at least mereka balik jugak kan? I cannot imagine how if its happens to me or my family or may friend. Sedih sebak. Lagi-lagi bila Sazli tunjukkan gambar ada rakan arwah Hakimi (Co-pilot) dukong  baby dia yang berusia 8 bulan waktu solat jenazah. Ya Allah. Sedih sangat. Terus teringat dekat Shein.

Bila eh yang budak kecik faham sedih kalau Mak Ayah meninggal? Shein ni happy je manjang. I ada ke, tadek ke happy jer dia. Geram nak tunjal. Nak tau tak? Kekadang bila Shein nanges merajuk kena marah dengan I, I suka pujuk dia lambat skek sebab suka tengok kalau dia nanges drama tu. Nanges meneran sambil buat-buat batuk drama macamkan teruk sangat. Macam kena pukul. Ngada ok?? E!

So, kesinambungan dari yang I cakap nak belikan dia kids tent tu kan? Sazli manage untuk beli at Ikea. Murah je. RM70 kalau tak silap. I tengok dekat Toy R Us ada banyak yang jenis untuk camping tu. Tak cool. Sazli kata dia nak yang castle. Baru syok. (Dia ke Shein punya tent ni masalahnya?) I pulak suka yang portable kids tent. Nanti boleh lipat kekecik, masuk dalam bonet bawak picnic kat tepi pantai. Walaupon tak pernah pon pegi pantai sampai sekarang but kesah pulak I kan? Haha.

Sazli beli sekali bola warna warni plastik tu. Satu beg besar harga dia tak sampai seratus and sekarang kerja part time kutip bola tengah malam sebab Shein suka sepak balls masuk bawah lemari tv, lepas tu nanges stress tak dapat capai. Pastu pandang I mintak bantuan. Bagus sangat Shein. Macam tau-tau je yang Mama sedia berkhidmat sepanjang masa untuk Shein yang tersayang. **Rolling eyes

Balik je dia dari rumah Maktok pada hari kejadian, bukak pintu terus dia pergi slow-slow kat castle tent tu. Pastu pegang pegang and lari sebab malu kat I. I share nanti video tu eh? Seronok tengok muka Shein that time. Walaupon dia sebenarnya lagi excited nak dengar azan time tu. Lepas habes azan, Shein masuk dalam castle tent and main dengan bola. Main main main sampai tertido dalam tu. Anyonyonyo.



Pijakkkkkkkkkk!!

Kat hall panas sebab tadek aircond and lepas tu Sazli kata bawak masuk bilik la. Sian Shein. Pastu kitorang bawak masuk tent tu dalam bilik. Letak atas katil and masukkan Shein dalam tu. Pasang lampu tidur. Nampak cozy and selesa sangat. Sambil bergenang air mata I tengok Shein. Biasa la perempuan mesti suka emos tak tentu hala. padahal Shein tido je pooonnnnnnnnnnnnnnnn.


Gudnite sayang :)

Bila dia dah lena habes, tengah malam tu kiter amek la tent tu bawak keluar balik. Letak tengah-tengah alam rumah. Dah tu, takkan nak letak khemah ni atas katil pulak kan? Abes I dengan Saz tido atas lantai? Banyak cantik ko Shein?

Rasa puas tengok Shein happy. So now, sementara khemah ni tengah hot lagi, suka la Si Shein main dalam tu. Bawak blanket dia tu, dengan balls and Ipad. Diam je dia dalam tu. Ada masa I akan join tapi kepala je la kat dalam. Bontot kat luar sebab panas wooo macam sauna. Tapi Shein happy je pulak. Pelik la Shein ni. 

So kalau sesapa nak carik tent macam Shein ni, kirang boleh beli dekat IKEA ok? Selamat berhujung minggu love!


Yang ni macam Shein punya

-EnD-

4 comments:

yayang laling said...

ala sweetnya shein.
erm..suke la..:)

Anna Dayana said...

Nak beki juga la.. Utk siapa? Of coz la utk garfield

Haris Zuhaina said...

AS Salam Sue
Nnt bli mainan golf tu, ajaq Shein kait seniri bola2 dr bwh lemari...
klu buh dlm bilik, siap2 letak ataih lantai n lapik toto. leh dah bg dia tidoq asin ;)

Jan@Afzan said...

alolololo.. cute nya shein!
excited sangat sampai tido dalam tuh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...