Tuesday, August 26, 2014

Spaghetti Aglio Olio And Surat ungu Untuk Nuha

Assalamualaikum.

Last week yang I kata pergi KLCC dengan Kaklong tu kan? Kitorang lunch dekat Food Court KLCC. Ada baca dalam blog Filla, kata dia Spaghetti Aglio Olio dekat sana best. Kena dengan tekak dia. So I pon try. Biasa la Minah teringin. Apa orang cakap sedap menggelupur nak try. 

Anyway puas hati makan sepingan Olio + Ice Lemon Tea baru RM10.70 (Dyba, kiter boleh makan kat sini dengan budget RM10.00, kaksu belanja 70 sen. Haha) Memang sedap olio dia, walaupon sotong dia liat sampai terlekat dekat tekak pastu kena tarik keluar tapi dia tetap sedap. Yang tukang makan la malas nak gigit sikit-sikit. Telan je seketul sotong pastu mendapat la tercekik. Pahadan Muhuker!


Spaghetti Aglio Olio Food Court KLCC

Actually masa tahun 2006-2007 selalu makan kat sini dengan Yati aka My Broccoli. Macam seminggu 2 3 kali pergi KLCC. Zaman tu tak fikir apa sangat eh Yatie? Tadek komitmen. I lagi la loser, BF pon tadek. Sampai hati semua orang taknak dengan I. Sian sangat. Sekarang jangan menyesal sebab I dah kawen dapat Shein comel lagi. Semua orang dah terlambat. (Semua orang? Podah!) Kah kah kah. So Yatie la jadik BF I time tu. Lesbian. Choi!

Balik kerja, makan dekat Food Court lepas tu beli buku dekat Kinokuniya. Ko ingat tak gemok? Time tu tengah giler dengan novel Noor Suraya. Baca novel jenis pulun. Baca petang, esok tengahari dah habes naik lebam-lebam bijik mata sebab tak tido. Lepas tu terpengaruh and terus pengaruh mood sekali yang tak menahan tu. Pasal ‘Surat Ungu Untuk Nuha’ la kitorang berebut nak letak anak nama Nuha. Last-last Yatie dapat dulu nama tu sebab dia dulu kawen and dapat anak dulu. Cis! Dah tu nanti kalau I dapat anak perempuan nak kena letak nama Nuhi la kan?


Surat Ungu Untuk Nuha :) Such a memory
I miss u Yatie. 1642122722... Nak uweeeettt!! Haha

So korang, boleh try la Aglio Olio ni. Sebab dia lazat dan murah. Dari nak beli sotong + udang + fish fillet + udang + capsicum segala spaghetti baik beli je. Kan? Melainkan kalau nak makan 5 orang so boleh la beli bahan and buat sendiri. Lagi satu, pegi beli Surat Ungu Untuk Nuha ni sekarang! Sebab cerita dia best. OK?

-EnD-

12 comments:

najihahfara said...

senang je kan nak buat ni. hehe

Haris Zuhaina said...

As Salam Sue
Tak dak BF, betoi ka ni?
Cho crita cam na jodoh ngan ayah Shein ?
;)

Haris Zuhaina said...

As Salam Sue
Tak dak BF, betoi ka ni?
Cho crita cam na jodoh ngan ayah Shein ?
;)

Filla said...

dap dan murah.. hehe

yatiyahya said...

dulu i baca buku ni masa drive...lps tu u ckp kalau i eksiden u nak saman noor suraya...haha..
aritu i ckp dgn u i teringin nk makan kat chillis..u buat x tau je..nyampah!

FadlinaMokhtar said...

bongek.hahahaha

eda said...

hahahhahahaa nuhi pun nuhi laa .. jnji bukan nehii hahaha

giler sedap rupa diaaaa..
one day klcc, one day !!!

Chooyaya! said...

najihahfara : senang mak enon. tp malas je.

Chooyaya! said...

HarisZuhaina : takmao la citer. segan.

Chooyaya! said...

Filla : murah tu yg penting.

Chooyaya! said...

yatiyahya : now u pergi tanya noor suraya bila nak buat novel best mcm suun ni.

Chooyaya! said...

fadlinamokhtar : ko la bongek. ahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...