Thursday, January 15, 2015

Shein and Monster House

Assalamualaikum

2 3 hari ni Shein jaga awal pulak. Bunyik jam pukul 6.00am, dia pulak yang hulur henpon dekat I surah matikan alarm,. Hahaha. Shein punya perangai, kalau dia hulur apapa lekas sambut, jangan nak kata kejap ke apa, kalau tak selamat dia campak je. Sama la macam kalau dia suap I makan, memang hukuman dia kena makan jugak-jugak. Kalau tau either dia akan campak je makanan tu dekat muka kiter or dia akan nanges guling-guling. 

Shein. Mama tak kisah kalau Shein nak mengunyahhhh je. Tapi boleh tak kalau nak debab, debab jer sorang-sorang. Jangan nak involve kan orang lain jugak? Haha. Bak kata Bapak, 'Sesuai la hangpa anak beranak. Semua tupui-tupui. (Debab-debab). Well, ini lah keluarga yang harmoni. We support each other. Sorang kurus, semua kurus. Sorang debab, semua kena debab. Baru la one for all, all for one. Haha.



Semenet selepas jaga dari tido. Elok la dia diam je peluk bantal, lepas seminit? Udah ajak belawan Otomen.

Now dia suka giler tengok Monster House yang version cartoon tu. I perasan dia macam takot sebab nanti its either dia akan tengok sambil selimut kepala dengan blanket busuk dia tu, or dia akan tengok tapi duduk belakang kerusi or kalau I dengan Sazli both busy, nanti dia heret kiter depan tv ajak tengok sekali. Teman dia.

Dulu I dah hapal Despicable Me punya dialogue. Now Monster House. I perasan Shein suka cartoon yang movie. Cartoon macam Disney tu or Sponge Bob ke atau cartoon series lain, dia tak minat pulak. Apa lagi eh cartoon movie yang ada? Kalau korang tau share dengan I eh? Macam Ultraman, dia suka part lawan jer, sama la macam Real Steel. Dia akan tengok bab lawan-lawan jer. Yang part borak-borak nanti dia tak tengok.

Dah la sekarang ni tv dekat rumah ada 1 je. Nak muntah dah I tengok Monster House tu. E! Dah tak pasal kiter pulak skali nak kena tengok cartoon. Cerita masak-masak terpaksa la Mama rakam. Naseb baik ada Astro pvr (Ini bukan sponsored post).


Throwback video. Taken from my Instagram

Shein punya 24 months injection I tak ambik lagi. I plan nak ambik next week on Tuesday ker. Or minggu depan lagi ke, sebab takot pulak Shein demam. Baba and Maktok nak balik Kedah ni. I risau kalau dia demam time duduk dekat nursery and I pulak masih lagi standby nak pindah office baru. Ikut plan asal nak kena pindah harini tapi tak jadik. So boleh la melayan Kaklong makan sedap-sedap lagi for another week. Lepas tu, selamat tinggal Kaklong. Kau makan je la kat kentin. Kbye.

-eNd-

3 comments:

Nur Liyana Johari said...

sheinnn..nak uwettt..haha

aku nama nora said...

comel je nengok monster house aci tutup muka..anak i tgk cinta ibadah, kau mampu??? hahahahaha

Chooyaya! said...

Nur Liyana Johari : Heeeee... Nak uweeeeet

Aku Nama Nora : Wow.... Cinta Ibadah? Hahahaha. lagi Omel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...