Friday, January 16, 2015

Shein, How I met your father. Part I

Assalamualaikum...

Ada 2 3 orang yang tanya dekat I and still tuntut cerita, macam mana memula I kenal dengan Sazli. Hehe. Kalau ingat balik, rasa macam kelakar pulak. Sazli pon kalau I remind dia balik zaman kitorang memula kenal dulu mesti dia pejam mata rapat-rapat lepas tu cakap, 'Taknak la Bubu. Papa Mayuuuuu'. Hahahahahahha omel angat.

Whatever it is, I percaya pada Allah punya plan. Dia tau, orang degil, keras hati, kuat meroyan macam I ni, kena jumpa lelaki yang boleh handle I. I tau, perempuan suka kalau dia yang dominant, but for me nope. I nak lelaki yang I hormat untuk bimbing I, untuk jadik ketua keluarga dan selalu remind I kalau I ada buat salah. (Walaupon dalam menerima teguran tu mulut memang boleh sangkut dengan hanger tapi takper).

I tau ramai perempuan/isteri yang suka kalau suami sentiasa ikut cakap kiter. Bahasa mudahnya, Queen Control. Bagi I, itu bukan something yang I tak suka dalam hubungan suami/isteri. Yang penting kena bertolak ansur dalam rumahtangga. Bincang elok-elok sebab dah kalau semua ikut cakap bini acane? Nanti kalau orang ejek takot bini tau pulak marah. Hahaha.

Dulu I selalu doa, I nak lelaki yang I hormat and boleh jadik Ketua Keluarga. Walaupon dulu pernah la taste nak jambu-jambu macam pelakon Korea tapi KJ sebenarnya dah cakap awal-awal dengan I. Dia tau dah nanti akan ada fenomena gilakan korea ni. Dia cakap macam ni, 'Suraya, you kalau nak kawen kena la kawen dengan real man. Dark, tall and handsome. Lelaki sejati'. Lepas dia cakap tu terus zaaaaappppp I cakap dekat Sazli, jom kawen.

Sebab tu la I kawen dengan Sazli.

Sekian.

-eNd-


Tall, Dark and handsome. Heeeeeee

5 comments:

Irfa said...

OH, KH cakap eh?
ok, akak percaya ;)
apapun dah jodoh kita kan

Shiera Abdul Rahman said...

Aikk dah tu mane citer "how I meet ur father" ni kaksu?
Mukadimah semata ni hahaha

Mimy Hamid said...

moh no...citer tak habis..hahahaha...we want more suraya

Wizana Arbain said...

Hahahahaha ngek la sue tang KJ dh sound awal2 tu, dh la sambil bc td sambil mengunyah abes tersembur kat skrin hp hoih! Lolol! Part 2 nextttttttt!

Haris Zuhaina said...

As Salam Sue
Ceh, tak bleh blah.. Sejak balik dari berhibernasi ni, semua main ngejut2 end n sekian.
Ni bkn sekian dah ni
Ni sekain dah
Tersengih2 dpn PC ni hah, sekali..
Mayuuuu da

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...