Wednesday, January 14, 2015

Shein si Landscape Architect

Assalamualaikum...

Semalam Bapak hantar gambar ni dekat I. Kata dia Shein tengah gardening. Semalam dia jadik Landscape Architect. He was thinking too hard macam mana nak susun atur garden sampai meniarap atas tanah. Hahahha. Sudahnya tak lawa pon, menjahanamkan deco Maktok ada la. Takper la Shein, janji you happy. 

Sampai je dekat rumah Bapak semalam I tengok Shein tengah usaha keras pilih batu hiasan mana yang dia nak letak dalam longkang. I cium kepala and lengan dia bau tanah! Hahahaha. Sama exactly macam bau Arwah Ayah masa baru balik dari chop buah kelapa sawit dari ladang. Bau dia kalau up lagi satu tangga dah macam bau buruh kasar Indon dah.

Dengan badan melekit peluh, bawah leher berdaki. E! Sama tarap dengan Original People Sungai Bangkong dah ko Shein. Bila Shein masam macam tu I akan cakap macam ni, 'Shein, bau kampeng!' Kampeng = kambeng. Nanti dia senyum tutup mata sepet-sepet. Ngada sangat!


Oh. Ni la Incik Shein Iskandar eh? Our Landscape Architect. I like your oversize shirt Mister. You beli dekat mana? And he answer : 'Oh this one Baba belikan dekat Thailand'. 


Shein's takes his job seriously. Sampai muncung-muncung fikir, macam mana nak cantikkan lagi deco dekat rumah client dia ni. I rasa you hensem la Mr. Shein. I love this look. Ala-ala Prince William. (Well, anak sapa la yang terpaling hensem dalam dunia kalau bukan anak sendiri. No?)


Thinking too hard sampai baring guling atas tanah. Kata Bapak, sampai dia berenang-renang la atas tanah semalam. Bapak kasik chance sebab dah seharian duduk dalam rumah. Haha. Tangan dia sekali I lap dengan wet tissue, hiiiitammmmmmm.


So he came out with this idea.


Too brilliant son! Mama proud of you. Cantik sangaaaaat*Clap clap

Dah siap kerja dia, Mak Tok suapkan makan. Shein refuse. Dia nak makan sendiri. Kan dah besar? Tak cool la makan kena suap. Lepas tu Baba pon bising la sebab tangan dia kotor. Bila cakap, 'Lets wash hand', so Mr. Architect dah mengamok buang la sudu segala. Urut la dada Mama dia. Siap makan, Baba mandikan dalam his own 'swimming pool' aka besen besar giler. 

Merajinnn sangat Baba layan Shein. Bath time also boleh main jirus-jirus lantai. Semua kena ikut turutan and dia nak buat sendiri. Dari mula curah air suam sampai la dia curah semua sebesen air tu. memang takes time giler. For Baba and Maktok, makan time, tido time, bath time semua is playtime. Dorang seronok melayan cucu macam tu. I kalau Shein mengada sangat, I jeling je Shein macam nak terkeluar bijik mati. Nanti dia nampak, terus naik ibu jari warning dekat I. Hahahaha. Dia pulak balik warning kiter. Kemain.

As for now, dia pergi school main-main jer. Kekadang pergi, kekadang tak. Kekadang half day je. Actually nursery dia sekarang more to daycare. Nanti dia cukup 3 tahun, I akan pilih la tempat mana yang sesuai untuk I hantar Shein. Dekat Ampang ni banyak. Tadek hal. Duit je kena standby. Maklumlah bebudak sekarang nak register tadika pon makan 3-4k. Melampau mahalnya.

-eNd-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...