Thursday, March 26, 2015

FIKCLES Cakes!

Assalamualaikum..

I ni peratikan ajer perangai Huda ni. Kecik besar kecik besar je I pandang dia. Hari-hari dia upload gambar kek dalam IG dia. Sentut betul. Hahaha. I dah bergenang-genang air mata each time tengok dekat henpon. Tau jer la, kekadang bila datang Fikcles, I mesti makan nak banyak jer. Sampai 2 3 jenis entrée. Sampai tadek space anymore untuk dessert. Nak lompat-lompat setempat nak padatkan dalam perut also cannot eat anymore. Tapi time waktu-waktu macam ni, tengok Huda masukkan gambar kek rasa nak jotos jer dia. E!

Minggu depan I nak datang la Fikcles. Nak kena datang jugak! Tak boleh jadik. Dah sebulan lebih kot tak pergi? Sazli tu je yang selalu pergi. Dia kalau tingin jer zaaappp dah sampai Fikcles. Opis dia dekat area Subang so macam tak jauh sangat la kalau nak ke TTDI. Haritu kata dia, nampak Elly dekat sana. I tanya Sazli, ‘You hensem tak tadi?’. Sazli jawab, ‘I macam ni je la. Biasa jer’. Alololo. Of coz la you hensem. Kalau tak hensem I tak nak la you. Ok. Salam.

Malam tadi I garuk-garuk kepala sebab uban pendek kalau tumbuh kan gatal? I tanya dia, ‘Papa, you gatal kepala tak uban tumbuh?’ Nak tau dia jawab apa? ‘I tadek uban. So tak gatal’. Confident sangat! Hahaha. Padahal uban dia tu ada yang sama panjang dengan rambut dia kot? Hahaha. Sorang lagi yang confident ialah KakYus. Dia masukkan gambar dia dengan kawan dia dekat FB lepas tu caption tak menahan, ‘Like yang ke-100 akan dapat makan bersama Kakyus, Suraya dan Huda di Fikcles minggu depan’. HAHAHAHHAHA. Nanges I gelak. Dia ingat kitorang ni artis la yang ada orang nak makan sama?

Dah la selepas 24 jam, ada 16 like jer kot? [Ok. Tanam kepala dalam tanah]

Anyway, disebabkan I taknak only I sorang jer yang meroyan tengok kek-kek Huda yang dia letak dekat Fikcles, so I nak share dekat sini dengan korang. Dengan ucapan, ‘Marilah kiter merana bersama-sama’. OK? Kek-Kek Huda ni memang sedap. Sapa yang pernah makan, tau la macam mana. So takyah cakap banyak, jom check it out!


Chocolate Cake With Cream Cheese and Ganache



Red Velvet


Banana walnut with cream cheese frosting and butterscotch drizzles


Chocolate Cheese Cake with Belgian Dark Chocolate and Butterscotch


Victoria Sandwich


Lemon Cake with Ganache, Swiss Meringue and Lemon Curd


Chocolate cake with peanut butter frosting & shaved chocolate



Red Velvet Cupcakes


Chocolate cupcake with chocolate butter-cream frosting and drizzle butterscotch


PB and Chocolate Brownies


Double Chocolate Brownies and Rocky Roads


Bread Pudding with Vanilla Ice-Cream


Caramel Cheesecake with Crushed Cookies


Chocolate Cake with Peanut Butter Frosting

So, acane? I agak dalam ramai-ramai orang yang baca ni, Rish la yang paling merana. Sebab dia tu minah teringin. Jap lagi kang ada jer la dia bagi dalam group, ‘Korang, jom malam ni makan kek dekat Fikcles’. Confirm! Hahahaha. So pada sesiapa yang tak pernah lagi pergi Fikcles, korang kena pergi ok? Selain dari kek-kek ni ada macam-macam lagi makanan sedap dekat sana yang I kongsi dekat sini and sini. And kalau nak order kek untuk birthday, wedding or any function Huda still buat. Korang contact je dia sendiri dekat Huda punya Facebook. Bagitau korang reader’s Chooyaya nanti Huda kasik discount. Ok. Yang ni I memandai. HAHAHAHA.

FIKCLES
11, Jalan Wan Kadir 2, Taman Tun Dr Ismail,
60000 Kuala Lumpur,

Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
03-7732 4885

-eNd-

3 comments:

Miss Moon said...

kejam tau sue nih

buat akak terliur ... lap keyboard jap

mamabiey said...

sedapnyerrrr..

Khairul Bariah Hashim said...

Jgn kejam dgn mak yong ni..
Dah lah jauh nak pegi... (T_T)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...