Friday, May 22, 2015

Buttercup, Chocolate Bar and Sheindong - The Return

Assalamualaikum...

Korang ingat tak I pernah cerita dekat korang pasal Shein and Buttercup? If tak ingat, boleh klik sini untuk baca. Dalam pada Sazli and I sorokkan Buttercup tu, dia boleh jumpa jugak. Padahal dah letak dekat tempat sayur ok? Hahaha. Bila dah jumpa tu ada sekali dia diam jer. Ingatkan berak ke apa sebab tak dengar suara. Rupanya menyorok bawah meja. Dia ingat kalau dia duduk bawah meja macamkan I tak nampak agaknya? Hahaha. Kitorang sorokkan buttercup tu pon bukan apa, cuma taknak Shein frust jer. Sebab all this while dia sangka yang Buttercup tu ialah Chocolate Bar. Boleh? Nama nak Shein jer, Buttercup dengan Chocolate Bar pon tak boleh nak beza. Hahahahahaha.


Mama ingat I taktau tektik dia simpan 'coklat' dalam tempat sayur? Sorry Mama. Not this time. Definitely I'm clever than you this time. (Yerla Shein)

 So are you guys ready for this? Rugi woo korang tak dapat rasa coklat gemok macam ni. I'm soooo happy!! Ni mesti sedap ni. Coklat gemok, tunggu eh engkau.


Jom give it a try! 


Urrrghhhh this 'chocolate' taste terrible! Dah basi ker apa ni? (Padan muka kau Shein, degil lagi kan? Ha rasakan) Hahahaha.

Nak dihalang nanti dia meroyan golek atas lantai. I dah cakap banyak kali, 'Itu bukan chocolate Shein. Itu butter. Paham tak?' Tapi dia degil. Dia rasa semua yang balut macam tu ialah coklat. Ha, nak sangat kan? Malas I nak halang. Lepas dia gigit, dia baling je Buttercup tu dekat I ok? Tadek warning ke apa. Naseb la Mak engkau ni pemain netball terhebat (pui), so tadek masalah to catch. I gelak je lepas Shein baling butter tu dekat I. 

Shein ni, I memang masak perangai dia. Mana boleh 'No'. Semua kena ikut kepala dia jer. Macam pagi tadi masa nak siapkan dia pergi sekolah untuk Teacher's Day, tadek hal apa pon. Tapi dia sengaja nak carik pasal dengan I, dia taburkan semua bedak, krim, segala mala perfume atas meja mekap I. I buat taktau jer. Memang tadek cakap apa langsung. Sebab knowing Shein, dia memang SUKA carik pasal walaupon tadek menda yang dia tak puas hati. Saje nak test Mak dia ni penyabar ke tak. Lepas dia dah puas, elok je tarik blanket pergi ke sofa tengok Lilo and Stitch. Geraaaaam je I dengan perangai dia.

Dah la malam tadi kena 'tanduk' dengan dia. Berdarah la bibir. I terus blah masuk bilik. Tadek cakap apa pon kat Shein. Sebab kalau cakap dengan dia, serupa cakap dengan kayu golf. Tadek respon. Buat sakit hati lagi ada. Shein ni kekadang dia bukan tak paham, tapi nak tunjuk keras hati, dia boleh buat dek jer. Sama macam kes dia gaduh ngan Sazli pasal ice-cream. Padahal dia hantu ice-cream kot? Sebab dia tak puas hati dengan Sazli, masa Sazli suap dia ice-cream dia boleh biar je dalam mulut, takmau nyer dia telan. Dia amek tangan I, and luahkan. Lepas tu bila I suap elok jer dia makan. Saja nak protes. Hahahaha. Ko ni umur 8 tahun ke 2 tahun Shein?

-eNd-

3 comments:

Jan@Afzan said...

hahahaha...shein shein... sgt bagus Su boleh menahan kesabaran melayan Shein..

Tapi bila baca entry ni rasa macam comel sungguh dan manja sungguh, aka mengada Shein ni...

Layan kan je.. kesayangan kan Su..

iryanty ahamad said...

Asalamualaikum..singgah sini jup..gelak baca entri gelagat anak su ni...sian lahai .butter disangka coklat.. :-))

kisah earty said...

haha..lawak rr shein.. bdk zaman skrg mmg gitu..klu kate dia, kate dia gak kna ikut..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...