Thursday, October 1, 2015

Coffee and Dessert at M Marini Caffe

Assalamualaikum..

2 minggu lepas, I jumpa Nadia. Kitorang pergi lunch dekat Madam Kwan KLCC and had dessert later dekat M Marini Café. Everything went so smooth. Parking senang dapat, restaurant ada seat and tak perlu queue. Lepas lunch while coffee Shein tido almost 2 jam so Nadia and I ada plenty of time nak gossip and borak etc. Alhamdulillah. Sazli takde masa tu sebab dia ada bola so I’ll handle myself sendiri. I bangga giler handle Shein yang huru-hara sorang-sorang.

Now if Saz ada bola, I take care of Shein and do our things together. Tu yang I best friend sangat dengan Shein now. Shein, Nak Uweeeeeet!! At first macam biasa I wanna go to GE Mall sebab sana ada tempat main Shein but Nadia cakap awal-awal ‘No GE Mall Please Babe’, Hahaahha. Ok laaaaa. Jom pergi KLCC. Nadia dah bosan la kot dengan GE Mall. Sebab kitorang dari tak kawen membawak ke ada anak ni, macam tak boleh berpisah dengan GE Mall. Becinta sangat.

I cakap pada Nadia, I akan bangun pukul 4.30am (exaggerate giler) sebab nak settle house chores dulu sebelum get ready and readykan Shein. Bubuh botol susu, pampers, susu, wipes, napkin, baju, iPad, seluar/baju salin (incase) dala beg and stroller umbrella and we are good to go. Shein pun I tak bagi dia take a nap sebelum sampai KLCC. Nanti dalam pukul 2.30pm ni confirm dia tido. Memang betul!

Lepas dia kenyang makan Nasi Ayam sepinggan (separuh masuk perut, separuh atas lantai), while kitorang tolak stroller, Shein dah sampai Jakarta. I ajak Nadia Coffee and Dessert dekat tempat yang Shein boleh baring. So kena carik kerusi panjang. Jalan punya jalan nampak M Marini Café. Orang tak ramai, tak hingap and ada kerusi panjang. Cantek!


Creme Brulee ni sedap (RM16.00). Tak manis and texture dia lembut je. Memula I macam nak order Panna Cotta tapi takot kecewa. So far memang tadek pernah jumpa lagi Panna Cotta yang texture lembut yang goyang macam tetep macam I tengok dalam AFC tu.


Nadia minum Caffee Americano (RM12.00). 


I pulak minum Pure Peppermint Tea. I suka tea yang letak fresh peppermint dalam dia. Tapi yang ni tadek pulak. Tea ni harga dia RM12.00 segelas. Bukan pot size.


Bunga ni tak jual. Haha


Kemain kakak depan tu hirup air. Tu masa dia mengepak, celet dia punya ketiak ok jugak. Hahaha.


Tak ramai sangat orang dekat sini, so aman damai. Good for acara baru nak berkenalan dengan aweks. Harga pon tak la mahal mana.


Selesa Shein tido, macam dekat rumah. Dia tido lama.


Bangun je terus ceria sebab puas tido. Wifi pulak laju. Suka la ko kan Shein? Boleh layan Youtube sampai lebam.


Perangai Mama. Semua menda nak cium. Haha.


xoxo


Si Nadia ni tambah keding now. Sekejap je dia boleh turun berat badan. 3 kg dalam masa sebulan. Dia kalau diet memang extreme.

Dalam 5.30pm macam tu I gerak la balik dengan Shein and Nadia sambung window shopping. Best la dapat borak and jumpa sekali-sekala macam ni. Reminiscing back our memories masa jadi housemate dulu. I pernah gaduh dengan housemate I nama ‘J’ sebab dia kedekut nak mampos punya orang. I basuh baju seminggu 3 kali pon dia ask me to limit sebab kena bayar api and air lebih. I dulu kan bersukan netball futsal segala so memang la banyak basuh kain. Kelakar nak mampos bila ingat balik masa gaduh tu. Habes keluar suara jantan I. Haha. Gaduh kat tangga ok? Sikit lagi I nak tolak kepala dia. LOL

Nanti Nadia dah nak pindah for good dekat Sydney follow her husband. Sedih pulak rasa. Sebab ada masa, if I tadek apa nak buat nanti boleh la lepak or lunch or coffee or kill time layan Shein dekat Gym with Nadia. Sampai sekarang macam tak percaya Nadia dah kawen. Rasa macam dia still single sebab dia dengan Faheem still tak stay together. Sorang dekat Malaysia, sorang dekat Aussie but good to hear that dorang akan hidup bersama macam normal husband and wife. Happy for you love.

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...