Tuesday, October 25, 2016

Eskrem Godiva Yang Sedap !

Assalamualaikum..

Kaklong dia kan jenis main sebut je. Korang tau tak Chocolate Godiva tu kan? Dia sebut Govinda. Hahaha. Suka suki dia je nak ubah nama kedai orang. I asal lalu kat situ mesti gelak. Last time ada bagitau Ellis, ‘Kaklong sebut Godiva tu Govinda’. Ellis ketawa sampai meleleh air mata. Apa dia ingat pelakon Hindustan? Dah la Govinda tu I tak sukaaaaa. Dia bajet dia pandai menari mulut bukak-bukak bajet sexy? Acane entah boleh jadik Hero, padahal dia debab ok? Orang Debab mana boleh jadik Hero Hindustan. Dia kena hensem macam Shah Rukh Khan. Tuweee tapi style. Macam Bapak la. Dia tuwe tapi hensem lagi. Lagi hensem dari Sazli kekadang tu. Ni kalau dia tau I puji dia ni, mau balik ni dapat duhet. Haha. Ok sambung balik cerita tadi, lepas tu bebudak ni pon suka ubah nama jugak. Mc D jadik Makudu, Mothercare jadik Madaka, Guess jadik Gas, JJ (Jaya Jusco) jadik Jaja. Intan lagilah dia akan up sikit. Gegar Vaganza jadik Gegar Gavanza. Transgluta jadik Glatupas. Eh macam-macam la. Miso soup jadik Misotomo, Kakiage jadik Kamiage. Si Intan tu dok nyanyi Gegar gegar gegar gavanza sampai I pon confuse, Gavanza ke Vaganza? Haritu nyanyi-nyanyi tetiba tersebut Gegar Gavanza jugak. Ni semua Intan punya pasal!


Selalu lalu depan Godiva only semalam dapat try eskrem dia. Sedapnyaaaa!!



Close up skek


Ice cream Godiva ni rasa dia sangat rich. Memang chocolate sebenar and I rasa, sorang makan satu cone cukup. Kalau more than that memang muak. Tu I la. Kalau orang lain I tak sure. Dia tak manis sangat, just nice. Tapi sedaaaaaaap giler ok? Masa makan tu, slow-slow jer sebab nak menikmati. Kata Kaklong, ni la eskrem paling sedap dia penah makan. Asyik cakap tenkiu sebab belanja dia. Belanja tu pon pakkal la second cone dapat less 50%. Hahahaha. Satu harga dia RM22.25, untuk second cone jadik RM11.13 sahaja so total dua is RM33.35. Ada 3 jenis flavor. Vanilla, Chocolate and Twist (Vanilla + Chocolate). Kalau Rish, dia suka Vanilla je tapi of coz akan ada rasa chocolate sebab atas dia ada letak chocolate cair jugak. Rasa dia tu kan lebih kurang macam ni. Korang tau kan, yang ice cream Cornetto tu usually hujung dia yang paling bawah tu rasa sedap and banyak coklat kan? Haaaa Godiva ni macam tu la rasa dia tapi dia punya rasa yang last tu dari mula sampai akhir. Nikmat dia. Perrrghhhh. Punya sedap, korang tengok Dyba makan macam mana.


Ok, rasa hujung lidah dulu. 


Dah dapat rasa, pejam mata Dyba. Punya sedap!


Tengok Kaklong punya suka lain macam, tu kepala entah kat mana. Hahahaha.


I pon suka ice cream ni. Sebulan sekali kena makan la kot? Sebab kalau hari-hari, muak jugak lagipon takot gemok. Hehe.


Untuk orang Kulai, harap bersabar sebab kat Kulai kan takde Godiva ni? Macam I, anytime nak boleh makan je. Tapi tu la. Hati ini tetap teringatkan Kuih Keria Antarabangsa Melaka tu. Menyampah betul! Seketika semalam dapat la pujuk hati ni dengan eskrem Godiva ni. Makan eskrem ni tingat pulak Abang Yut. Dia dulu suka giler eskrem chocolate. Sazli tak suka makan eskrem and manis-manis. Kalau Yatie pulak, dia tak suka pulak eskrem chocolate. Macam-macam jenis orang. I pulak if Vanilla dengan Chocolate I prefer Vanilla tapi kalau ada twist macam ni, I lagi suka sebab boleh rasa both. Untuk yang teringin, I mintak maaf banyak-banyak. OK? I makan sedap, ingat je kat korang semua. Bukan tak ingat tapi nak buat macam mana. Jauh kan kalau nak bagi semua orang. Haritu ada readers comment cakap doakan I kaya supaya nanti I boleh belanja semua orang makan sedap-sedap. Amin…. InsyaAllah…. Memang ada jugak niat nak jumpa reader’s lepas tu makan sedap-sedap tapi sekali yang datang 5 orang je, tak ok jugak. Kah kah kah.

Godiva KLCC
Kiosk K16, 1st Floor Suria KLCC
Kuala Lumpur City Centre
50088 Kuala Lumpur
03-21665252


-eNd-

1 comment:

Haris Zuhaina said...

As Salam Sue
Nah ni no phone keria antarabangsa: 017-6724 274 (hj. Jalil) or 012-6914 026 (Zurah)

Blh call dulu , than janji pukoi brapa nak collect, so u don't have to beratoq panjang2 na...
good luck n no loqlaq dear

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...