Tuesday, July 25, 2017

Make-Up Cantik by Linda and Make-up Remover GreenAard

Assalamualaikum..

Tatiu Linda sebab selalu menjadik a person behind my beautiful mekap. Dengan Linda ni senang je nak mintak dia mekapkan sebab dia dah tau dah macam mana nak buat dengan muka I. Kaler apa, shading macam mana semua. I biasa suka mekap yang sama jenis je each time. Linda tu, asal I cakap ‘mekap biasa’ dia buat la muka sebab dia kalau boleh nak experiment la kasik lain sikit look tapi I taknak sebab takot cantik sangat kang and if ada orang ngorat acane? Hehe. Biasa pesan kat Linda I ‘Takyah cantik sangat Nda. Biasa-biasa je. Tapi nak princess’. Nak princess tu maksud dia kena makeup pinkish-pinkish sikit. Biasa la ongtue yang masa muda takde chance sangat nak becantik-cantik, dia memang always nak princess je. Hahahaha. I punya favorite mekap is yang tak ubah muka I jadik orang lain but at the same time takde nampak macam mekap nak pergi office. Linda paling expert bab ni. Linda ni best sebab lembut orangnya. Dulu dia pernah kerja dengan KRU and ikut crew buat drama semua so pernah la mekap Rozita Che Wan, Lisa Surihani and masa Kak Lina Pom Pom kawen pon, dia yang mekapkan. No wonder la semua mekap dia cecantik tapi dia ada sejenis pemalas nak promote diri. Kekadang apa dia mekap pon tak masukkan dalam IG. Geram je. Masa yang Linda mekapkan last time, I paling puas hati sebabbbbbb I tak sabar nak try Make- up Remover dari GreenAard. Tengok dalam FB macam best je. I pon ada try dah memacam jenis mekap remover dekat Watson tu. Dari murah sampai ke mahal tapi semua mengecewakan. Ada yang tak kering, tapi rasa macam lumur minyak dekat muka. Minyak sampai kena pulak bersihkan muka 2 kali baru Ok. Ada yang mild sangat tapi dah kalau mascara pon tak ilang, tak best jugak. Ada yang cuci bersih perfect tapi mengeringkan muka sampai rasa tak selesa. Tak sukaaaaaaaaaa!! Tapi dengan GreenAard ni macam different experience. Barang baik je, I musti nak kongsi dengan korang semua. 


TQ Linda mekap I cecantik last week. Korang boleh tengok IG Linda dekat sini.


Balik je dari event, I tak sesabar nak guna Make-up Remover GreenAard ni. Baca dalam testimonial cakap 1 minute je dah cuci bersih. Betul ke? Sebab biasa I kalau nak cuci muka memula lap dulu dengan wet tissue. Lepas tu baru la cuci muka pulak so memang 5 minutes belum tentu siap. Lepas cuci, nak kena sapu pelembap pulak. Tu yang jadi makan masa sebab biasa mekap event ni foundation memang banyak layer + tebal so takes time. Kita tengok kali ni macam mana dengan Makeup Remover GreenArd ni. Betul ke 1 minute? Sekali bila I try… Jeng jeng jeng!


Betul la wei, 1 minute je dah cuci bersih. Memang muka rasa fresh and takde langsung mengeringkan muka. I muka jenis kering, so kalau mekap remover yang boleh cuci bersih tapi mengeringkan muka I memang tak berkenan. Naseb GreenAard punya ni best. Kalau korang tengok dalam video tu boleh nampak kan muka I sebelum dan selepas macam mana? Memang nampak sangat beza. Air untuk bilas tu pon setaraf dengan air sungai klang dah. Keruh! Hahahaha. Tapi dalam video tu I membebel panjang nak intro la apa la, buat ala-ala review. Baik I cerita semua sekali. Kang nanti korang tanya banyak-banyak kali malas nak jawab. Nah amek satu video semua info dah cukup dekat situ. Jangan lupa klik CC (caption) sebab dekat situ ada jugak tulis some details yang I tak sempat bagitau sepanjang duration video tu.

Ada 2 size untuk mekap remover ni. Satu is 125g and satu lagi 50g. Bagus! Kenapa bagus? Sebab size besar boleh tinggal guna untuk rumah punya and satu lagi boleh letak dalam handbag so boleh guna time nak solat dekat office, or time keluar kemana-mana. Nak travel pon boleh bawak yang kecik ni je. If korang berjalan 4-5 hari takde hal boleh bawak yang kecik ni. Tak habes punya. Takkan la hehari mekap siti nohaliza kan? Kalau mekap nipis, guna sikit pon dah cuci bersih. If korang nak pakai terus boleh or if nak lap dulu dengan wipes pon boleh. Kalau macam I, I prefer guna terus je sebab puas hati nanti kotoran mekap semua hilang. Jimat time pon ye. Mekap remover GreenAard ni is 2 in 1. Dia boleh remove mekap and at the same time sebagai cleanser jugak. Let say kalau time tu korang ada limited water resource kan, contohnya macam dalam kereta dah tak sesabar sampai rumah untuk remove mekap, pon korang boleh guna sebab dia tak berminyak and muka akan kering dengan sendiri. So, takde hal. Rasa rimas je, zaaaappp ambik mekap remover dari henbeg and tonyoh muka. Setel. Takyah wipes, takyah air.


Cantik kan packaging dia yang baru ni. Nampak ceria. I tengok sekali terus berkenan.


Ni beza size 125g dengan 50g. Yang besar letak dekat rumah, yang kecik letak dalam handbag.


Ni size besar, sebulan lebih boleh tahan ni. Memang berbaloi-baloi.


Testimonial


Testimonial


Testimonial. If tangan anak kena marker pen pon boleh guna makeup remover GreenAard ni.

If korang berminat nak cuba (and I sangat lah rekemen sebab easy macam peanut) boleh guna code SURAYA masa nak place order so nanti korang akan dapat less RM6.00 kalau nak beli botol besar (harga RM65.00 untuk 125g and RM39.00 untuk 50g) and kalau beli dedua size, korang akan dapat less RM10.00 dari total RM104, BANYAK TU! Code ni boleh guna sehingga 31 July ONLY. Lepas tu habes dah. Nak guna dia senang je wei. Memula goncang botol, lepas tu tekan dekat tapak tangan. Sapu pada muka and bilas. Siap! If regular makeup pon guna small amount dah cukup. Most important tak mengeringkan muka. Tu paling best. Muka tak kering, lepas tu mekap cuci bersih and tak pulak berminyak. Untuk muka yang sensitive pon boleh pakai sebab dia alcohol free and only guna natural based product and R&D product ni boleh tahan lama sebab nak kasik yang berkualiti untuk pengguna.

Boleh WhatsApp dekat 012-7728976 or visit website www.greenaard.com untuk info lebih lanjut ok?

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...