Wednesday, October 25, 2017

C R A V I N G

Assalamualaikum..

Sekarang ni I suka giler la makan Sup Ekor. Taktau kenapa. Tapi yang Mamak/Thailand style je. Yang Melayu punya I tak berapa suka. Dia mestilah pedas + masam and letak celery and tomato dalam dia. If balik dari Badminton dengan Futsal, usually kita lepak makan dekat Ali Bistro I WAJIB order Sup Ekor. Dulu dah rasa yang dekat situ paling sedap until I makan dekat Suraya Seafood Kampung Baru, sedap giler wei! Since that I suka yang Suraya Seafood punya la. Lagipon kita nama sama dia macam ada sejenis chemistry la kononnya. Tapi masa second time datang, Sup Ekor sold out. Menyampah. Itu paling menyirap kalau time teringin nak makan semangat berkobar, rasa dah sampai dekat tekak sekali dah habes. Bengang rasa macam nak terbalikkan meja je. Pakkal la I sabar. Hehe. Tapi Sup Ekor dekat situ memang terbaik and bagi I memang paling sedap dalam dunia lah. Ada la tempat-tempat lain yang I pernah try tak sesedap Suraya Seafood tu. Taktau la dia sedap sebab letak Ajinomoto ke, sependa ke... Entah. Janji sedap dapat rasa dekat tekak I. Perfect la rasa dia. I pon taktau bila yang start suka. Bila imagine Ekor Lembu time dia hidup, ada la seram jugak. Imagine dia libas-libas ekor dekat bontot dia. Hahahahaha. Bongok. Tu kalau time makan pergi imagine memang potong la.


Sup Ekor Suraya Seafood. Sedapnya! Rasa macam nak makan malam ni jugak


Mangga Susu. Each time minum akan muntah. Taktau la sebab I angin, perut kosong atau macam tak boleh terima if Manggo + Susu. I tak puas hati, next time I nak cuba lagi.


Butter cake and Gula Melaka Muffin Starbucks kegemaran Kaklong. 

Ni list makanan yang I rasa I tingin nak makan sekarang. Appetite come and go. Bila tingin nak makan ni, better I check and makan sekarang sebelum selera gone balik. Kita dah tetua ni cenggilah awak... Bila ada craving apapa, cecepat la carik. Dulu tingin nak makan Keria Gula Melaka yang panas-panas sampai sekarang pon tak dapat. Sabtu ni I ikut trip Office pergi Melaka maybe boleh jumpa Sarah and Sarah boleh tapau some untuk I (tapi segan nak mintak) So yeah... Makan kaki je la T____T 

-eNd-

1 comment:

MaQnie NurSeri said...

Sup ekor sepende ? 😂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...