Monday, March 26, 2018

Medin - Perfume Inspired Murah and Best!

Assalamualaikum..

Salah satu menda yang I suka dalam hidup I selain dari makan, tido and uwet ialah perfume. Ikhlas je kan pengakuan I? Makan tetap nombol 1. Lepas tu tido lepas tu baru duit. Hahaha. Perangai sangat. Eh tapi betul apa? Lepas dah kenyang, tido cukup and duit pon banyak, I suka perfume. Bila keluar rumah, tak wangi rasa macam tak complete jer. Rasa macam ada tak kena je kalau tak wangi. I suka wangi and I suka kalau orang bau wangi. Kalau boleh jenis wangi tu kalau dia lalu, wangi dia tertinggal dekat belakang. Paling favorite macam tu lah. Biasa la kan kita Makcik Bawang kalau tengok yang handsome/cantik mesti cakap macam ni ‘Lawa sangat dia. Cakap pon lembut je. Gigi dia putih lepas tu kan, dia waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangi’. I kalau describe jumpa orang, wangi tu mesti masuk dalam cerita. Kalau dah perfect semua macam cantik, kacak, bergaya lepas tu tak wangi mesti sebut ‘Dah perfect dah dia, tapi tak wangi la’. Kira macam kalau tak wangi tu kurang la point dia. Hahahaha. Lepas tu I dah pengaruh bebudak ni jugak pasal wangi-wangi ni. Macam Intan, dulu family dia jual perfume dekat Uptown so dia memang perfume expert la. Apa jenis, mana tahan lama, mana paling IN dalam market semua dia tau. Macam Sazli pon sama suka perfume. Dia kalau pakai perfume wangi je. Apa pon perfume dia pakai, melekat bau sampai petang. Saz dah bagi I tips and I pon dah guna tips dia bagi and its work. Nanti I share ok? I pon suka jugak beli perfume Designer and always ada 2 3 botol at one time. Tak boleh kalau abes nanti I sedih. Ada jugak yang beli mahal-mahal and EDP tapi kekadang bau dia tak long lasting. So I kasik chance pada diri I untuk support local product by beli local perfume yang inspired designer perfume. Ada a few I try and paaaaaaaaaaaaling I puas hati guna sekarang ni is jenis Medin. Bau copy 100% and paling best, frankly speaking bau dia lebih tahan lama dari some of ORIGINAL DESIGNER PERFUME yang I pernah beli and ada end up menjadi hiasan sahaja dekat meja mekap. Tak pon kalau dah frust sangat, I buat perfume kereta je dari membazir tak guna.



Medin - Scent and Sensibility. Local Product ni. Bangga sangat ada local product berkualiti macam ni.



Size 35ml, tapi spray 2 point je dekat badan, bau tahan lebih dari 10 jam. Dia tahan lama sebab jenis EDP. Pakai pergi kerja, balik umah pon still bau lagi. Auuummmm...

I suka Medin ni sebab bau tahan lama. Tu paaaaaaaaaaaaaling I suka. Ni memang I tak dapat bau long lasting macam ni walaupon pakai Original Designer punya perfume. Susah nak dapat la. Dalam 20 botol, ada la sebotol dua je yang long lasting. Bengang pulak sebab kata EDP and original beli dekat 5 star mall tapi kekadang result tak memuaskan hati. Lepas tu yang best pasal Medin ni is size dia kecik je, so boleh masuk dalam handbag. Nanti nak jumpa client or bakal jodoh or crush spray je dekat nadi punya point lepas tu dapat tambah point sebab wangi. Hahahahaha. Bagi I, class la Medin ni. Dia macam ada dia punya own class. Bau wangi and long lasting, packaging cantik, service tip top and IG dorang, material semua ada class. I dapat rasa yang Medin ni boleh pergi jauh. Serious. Korang kalau nak try sendiri perfume collection dari Medin boleh pergi terus ke Medin punya kedai dekat Starpac Point, Jalan Genting Klang. Free tester ada dekat sana and korang boleh pilih sendiri nak bau macam mana yang nkorang suka. Takde hal.


Untuk Woman ada 25 scents and I bet korang punya favorite perfume sure ada tersenarai dalam ni. Botol macam ni 35ml is RM45.00 SAHAJA. Murah kan? Sebotol ni tahan sebulan. Sebulan RM45.00 dapat bau wangi long lasting, berbaloi sangat-sangat.


Untuk Men pulak ada 20 jenis scents.


Taktau nak pilih apa untuk diri sendiri or nak hadiahkan pada yang tersayang, don't worry. Ambik je yang best seller. For Men, best seller is YSL - La Nuit De L'Homme,  Giorgio Armani - Acqua, Versace - Eros, Carolina Herrera - 212 Sexy and Paco Rabanne - Invictus.

Best Seller Woman pulak is Gucci - Floral, Victoria Secret - Bombshell,  Britney Spears - Midnight Fantasy, Katy Perry - Purr and Versace - Bright Crystal.
Since I sendiri dah guna Medin Perfumes ni, so I can say YES I totally agreed why semuaaaaaaaaaaaa orang love this perfume. 


Class kan packaging? Medin memang jaga dia punya standard sebab tu lah founder dia tak kisah invest capital yang banyak untuk collaborate dengan pelbagai pihak dari luar negara contohnya Julia Bianchi Zavagli dari Brazil dalam penghasilan corak bunga pada kotak Medin perfume. No wonder la cantik.


Medin punya store dekat Starpac Point, Jalan Genting Klang. Korang boleh datang and walk in sendiri dekat sini. 

Ok, I nak share tips macam mana nak pakai perfume supaya tahan lama. Sebelum sembur perfume, pakai dulu lotion. Any lotion la, janji tempat nak sembur tu ada lembap. Lepas tu spray dekat nadi area. Leher or dekat lengan. Point dekat lengan tu dekat pergelangan tangan or dekat pelipat siku tu. Lepas sembur tu do nothing. Takyah gosok-gosok. Biar kan aje dia mengering macam tu. Nanti laaaaaaaaaaaaaagi tahan and bila dah mix dengan bau badan kita lagi best. Medin ni pon memang wangi and bagi I, harga sangat berpatutan. Harga sebotol is RM45.00 but kalau beli combo 3 botol harga cuma RM110.00 SAHAJA. Murah and berbaloi. Postage untuk Semenanjung Malaysia is RM8.00 and for Sabah/Sarawak is RM15.00. Nak lagi murah? Adaaaaaaaaaaaaaa. Korang boleh guna code SURAYA10 utk dapatkn 10% diskaun but applicable untuk combo set je tau? So dapat RM99.00 untuk 3 botol. Murah wei, rugi kalau tak grab. Korang share la dengan kawan-kawan lain beli set combo ni. Harga jatuh RM33.00 je sebotol.

Untuk more info boleh check out https://www.instagram.com/medinperfume.hq/ kat situ ada update macam-macam info also ada tunjuk macam mana dorang proses perfume collection dorang. Soon dorang akan buat Medin Selfie Contest dan pemenang bertuah akan dapat hamper worth RM200 of MEDIN product. Ni kaki-kaki contest sure suka ni. Nak order boleh terus contact 017-3431273 OK? Jom sama-sama berbau wangi, bayar harga murah at the same time support local product. Ok?


Addres 
E-2-6 Starparc Point, Jalan Taman Ibu Kota, 
Off Jalan Genting Klang, Setapak, 
53300 Kuala Lumpur (open 9am to 6pm daily)
Handphone : 017-3431273

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...