Friday, June 8, 2018

Lipmatte apa yang I pakai

Assalamualaikum..

Selalu korang tanya I dalam FB, IG, DM I pakai lipstick apa kan? Meh harini I share apa yang I pakai and apa lipstick yang sesuai dengan I. Usually lipstick I akan beli banyak tone. I beli yang earth color lembut-lembut lepas tu ambik yang macam shocking color sikit then later I mixed kan. Jarang I pakai 1 tone but depends la. Kalau baju putih, suram sedih hujan I pakai la warna pekat sikit. Nowadays pon banyak lipmatte local product yang bagus-bagus but kena pandai pilih. I chose lip matte sebab I memang pakai matte lipstick since forever. Pernah try pakai yang basah-basah Korea tapi tak sesuai dengan jiwa I gitchew lipstick pon kena sesuai dengan jiwa ok? Pernah try jugak international product and dari Guardian/Watson yang RM20.00 sebatang tapi lips I tak boleh. Akan jadik kering merekah and sudahnya after wipes akan terkopek. I pulak tak boleh nampak terkopek ni sebab nanti sebok nak tarik lepas tu berdarah la and sejenis Shein nampak I punya lips terkopek macam tu, nanti dia sebok nak tolong tarikkan adoi.. Lama jugak nak OK kalau dah bibir kering macam tu. Usually I akan guna sugar + honey and buat macam scrub dekat bibir, gonyoh sampai la hilang kulit-kulit mati tu tapi dek kerana taknak membazir, taknak la I sacrifice bibir I ni. Macam now, one of my favorite lipmatte is from @kaay_cosmetics. Yang best pasal lipmatte ni selain tak kering (walaupon matte) is lipstick ni paraben and silikon free. Dah la bila pakai rasa mint and rasa sedap pon ada. Macam rasa kek. Thanks Kaay Team sebab hasilkan lipmatte yang best macam ni. Harga pon affordable. I ada jumpa lipmatte local harga dekat RM60.00 sebatang adoi.. Tambah sikit lagi dapat Mac. Macam Kaay ni pilihan warna pon macam-macam, semua pon cantik-cantik. I ada dalam 5-6 warna jugak since first time cuba until sekarang. Macam now dorang ada keluarkan Juicy Blush poooon best jugak. Kaay ni memang paham jiwa I la sebab blusher I suka jenis liquid.



Yang ni I pakai Lipmatte Caramel alone. Takde campur. Pon cantik jugak. Soft je warna dia. Lepas tu pakai jugak Kaay Juicy Blush code Sparkling Pink. Dap sikit je dekat pipi lepas tu finishing I suka sapu  dengan Kaay Miracle Powder so nampak lebih natural, semua untuk makeup nak pergi kerja.

My new collections from Kaay. Suka la dedua tone lipmatte ni. Korang kena beli OK? Now pon Kaay ada promotion sempena Raya. Although I update macam dah lambat sikit but sempat lagi kalau korang nak order and melaram for raya.





Are you ready for Kaay Raya Sale? Jom check Out.


Set Rumah Terbuka terdiri dari Super DD Cushion, Juicy Blush and Loose Powder. DD Cushion Kaay memang best and bagi I kulit I rasa macam breathable. Set ni harga RM140.00 so kalau ambik jimat la RM23.00


Ambik 3 batang Lipmatte Kaay dengan harga RM99.00 so jimat RM9.00 boleh beli 3 keping murtabak Ampang Jaya *Tetiba murtabak ampang jaya. Hahahaha.


Dah banyak lipmatte? Takpe boleh ambik Set Balik Kampung yang terdiri dari Super DD Cuchion, Juicy Blush dengan Lipmatte. RM140.00 sahaja and anda jimat RM23.00


Set Raya Rumah Mertua yang suka natural look tak payah pakai lipstick masuk dapur tapi nak comel-comel manja pipi merah boleh ambik set ni lah. Ada Super DD Cushion dengan Juicy Blush. Jimat RM18.00 wei. Harga jadik RM110.00 sahaja.


Macam I memang kena ambik yang ni la. Sebab Super DD Cushion Kaay memang best. RM110.00 siap dengan refill pack yang selalu sold out. So kena cepat OK? Set  Raya Berganda ni RM110.00 sahaja jimat RM18.00


Ok tak I pakai Brownies ni? Garang sikit kan nampak muka I yang terpaling puasa dalam dunia tu? Haha.


Yang ni I pakai Caramel but campur dengan Roseberry dekat tengah-tengah tu. So nampak macam ala-ala Korea. Ke tak? Ok takyah jawab. Hahahaha.

Untuk yang baru-baru nak try and takot tak sesuai dengan bibir try ambik 2 color dulu. I suggest ambik Caramel dengan Roseberry, sesuai la nak pakai pergi office. Kalau malam nak nampak lebih menyerlah korang boleh pakai Redvelvet memang merah ang-ang nampak sexy giler. Kalau nak tengok more colors korang boleh tengok dekat IG @kaay_cosmetics OK? Kat sana ada banyak info lagi. Frankly speaking, Kaay memang sesuai dengan I. But bibir kita ni semua tak sama, macam Dyba apa pon lipmatte dia boleh pakai and tak kering. Macam I tak, only selected sahaja. So untuk sesapa bibir mengada macam I, boleh try la Kaay Ok? Dorang punya Juicy Blush pon dah jadik menda wajib ada dalam handbag I sebab size compact and tak payah dah guna brush. Boleh guna dia punya span sendiri so senang nak handle. Mobile makeup gitew, boleh letak dalam handbag je. Nak order boleh terus Call/WhatsApp 011-28811281 NOW. I tak sure bila Raya Promo ni akan habes but better grab sementara ada chance. OK? Selamat bercantik di hari raya!

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...