Wednesday, June 26, 2019

Haters Gonna Hate. It's OK.

Assalamualaikum..

Masa hari Isnin tu, I cuti sebab kepenatan sangat. Pagi tu buat Mee Goreng sebab ada balance Mee Kuning dari Mee Kari yang order dengan Kak Pah NZ Delicacy. I masak je la dengan apa bahan yang ada dekat dapur, turn out sedap pulak. Biasa macam tu la, dengan limited bahan yang ada tu la yang menjadikkan makanan tu sedap. Macam nkorang kan, nanti bebila pergi Giant ke kan, beli je Paste Sambal Segera or Paste Padprik. Nanti boleh buat Mee Goreng. Macam Mee Goreng yang I buat hari Isnin tu, I guna perencah paste padprik. Lepas tu tambah la dengan Sos Tiram, Sos Cili, Sos Tomato, Stok Ayam Pekat (Dalam Botol Jenama Maggie) and Kicap Manis. Sayur letak carrots potong julienne and lada hijau. Ada ayam jugak so lebur masuk dalam tu. Pastu makan pakai Chopstick Sazli beli dekat Ikea. Sedapnyaaaaaa!! Ni berbulu la Cari Forumers dok baca I tak habes-habes puji pasal I masak. Hahahaha.


Nampak dah tau sedap. Lalalalala. Masuk bakul angkat sendiri.


To be frank, I macam ada sedikit phobia nak update pasal makan ke, rumah ke and apapa je la dalam blog ni. Rasa macam nak stop blogging pon ada. Yerla, dah kalau existence I ni buat orang tak senang, buat apa nak stay kan? Bak kata Dyba 'Dah orang tak suka Kaksu, buat apa nak terhegeh-hegeh'. But then, ada je yang menanti-nanti new entry so I suggest, untuk Forumers Cari yang tak suka baca blog I, cakap I acah-acah kaya, acah-acah cantik, acah-acah masak sedap belaka, untuk makesure korang tak banyak dosa dengan I, better la tak payah baca and lepas tu tambah dosa dengan I. Haritu I mengadu dengan Aliah, 'Lia, kekadang Maksu fade up denga orang yang act like knows everything's about me. Menokok tambah cerita, menfitnah, try boikot, dengki, menjaja cerita tak betul, menyebarkan kebencian and kalau boleh biar lah Maksu ni kena pulau dengan satu dunia, baru dorang happy. Taktau hujung pangkal cerita, lepas tu benci kita by view from other's yang entahkan betul, entahkan tidak'.

Lia jawab macam ni : 

'Maksu, takperlah. Biarlah apa orang nak cakap, nak mengata, nak pulaukan, nak benci, tarik  muka and buat semua orang supaya benci kita, nak jauhkan diri apa semua tu, Biar. Maksu tau tak, dosa dengan Allah kita boleh mintak ampun dengan Allah. Kita tak solat, tak tutup aurat dengan sempurna, minum arak, berjudi. Semua tu boleh mintak maaf dengan Allah. Tapi dosa sesama manusia, hanya manusia yang kita dah mengumpat/mengata/menyakitkan hati tu sahaja yang boleh maafkan kita. Kalau tak, semua tak dapat masuk syurga selagi tak mintak maaf'.

Tetiba I ternampak muka Najib dengan Rosmah Mansur. Alamak. Hahahahahha. Nampak sangat pendosa. Hahahaha.

Anyways guys. Seriously. Especially the Cari Forumers, ramai readers yang suruh I ignore je nkorang. Haters gonna hate. Takper lah, but then. Apa eh salah I dengan nkorang? You guys not even know me. I takde tulis apa pon yang attack you guys personally. So I mintak, if tak suka I... Just go from my page and whoever yang read this from my building here, yang menyebarkan fitnah and kebencian semua orang pada I (You know who you are) Just please leave me alone. You rasa by hasut semua orang benci I, you menang ke? If you think you win by that, takper la. For me senang je. I tau la waktu ni sapa my real friends. Yang only baik bersebab, yang depan baik belakang mengata, yang tinggal I sekarang, semua I tau. Tinggalnya I chose to pura-pura taktau. It's hurt me but it's OK. Tak semua orang suka dengan kita. I cannot please semua orang. It's OK. I still ada ramai lagi di belakang I yang support me, love me. Untuk yang acah-acah sayang, acah-acah support tu.. I tau... You just cannot fake it. Takper la. Hari-hari I doa, Allah tunjukan I jalan. Show me the right path... Show me sapa yang fake, sapa yang real. I almost got the answer. 


Kata Forumers Cari 'Buruk je Island dia'. Yerlaaaaaaaaaaaaa. 

Gambar Kitchen Cabinet, Island semua... Tunggu siap dulu eh? Now tak siap lagi. Lampu pon takde lagi, stool takde lagi, Dining Table takde lagi... Slowly la. One by one. I promise bila semua dah siap, I akan share kat mana I buat semua, sapa designer. Nanti korang pon boleh buat dengan Designer KC I jugak, OK? Niat I nak share info, share rezeki je dengan orang-orang yang involve. Niat I, I tau la. Macamkan dia yang Allah tau pulak niat kita nak belagak ke apa semua. Eeeeee geram je. OKLah, bye. I nak main futsal jap lagi lepas tu nak ajak Kanik makan Durian. Tu pon kalau dia nak layan la. Kalau dia taknak layan, I no friend her.

-eNd-

5 comments:

Nur Aishah said...

my dear sue... tiapkali terfikir perasaan org yg tak suka kita, acerrr igt2 balik semulia2 umat Nabi Muhammad pun ada pembenci. tok ti yg tersohor tu pun ramai je haters. Almarhum harun din, nik aziz ulama' semua pun ramai je org tak suka. Mmg hati kena kental sue. Boleh dengar dan ambil nasihat yg baik2 sbb kita pun kdg2 tergelincir track jg, tapi bkn ikut semua apa depa nak. kalah teruk la kita. ok? sbb sis tiap2 pagi masuk opis tekan blogchoyaya kalau tak update, tau tak rasa dia mcmmana?? mcm nak tggu waktu berbuka puassa tawwwwww ....... meraaannaa.. hahaha. hentak dan lupakan je la benda2 tak best mcmtu. depa kurang kasih sayang la kot... btw mee nampak sedap... rumah dekat ampang. dah dekat. ehem.

PetakBunga said...

memang sedap..

norasiahnasir said...

btw chooyaya, kalau nnt ko tak nak island tu..bagi kat aku tau...hahaha...

aku nyampah jgk kat ko ni..sbb masak semua nmpk sedap ..lps tu..ko sendiri kata sedap..tapi aku tak rasa lagi...mana leh claim sedap..!!hahahahaha (btw, resepi maggie kari goreng dgn aym kunyit padu beb..sampai skg aku masak..siap ajar org lain lagi.. semoga pahala sampai kat ko)#bakdueet

kitew kan sama2 anak felda kan..pasal aku nak support ko buat island baru..aku beli barang cop FGV ...#islandyanghaterkataburuktunakbagiakukan? !!!...hahahahaha

weh, nnt doakan aku tau..dpt beli umh yg aku sewa ni...sbb tu aku bgtau td..kalu ko taknak island ko tu nnt..bg kat aku...sure cantik dapo aku...hahahaha''

#hatergonehate
#gangfelda

p.s : jgn stop blogging, dah byk blogger yg best2 stop blogging sbb cyber bullying......tak kan aku nak baca rotikaya,beautifulnara..blog bawang2 je...dah la artis malaysia pun...byk kontroversi je...eh..!

Mimy Hamid said...

Tak update blog tp chooyaya still my fav daily haha..true story..nk uwet..sabar eh sue...bila citer ko dlm cari tu it means ko dh sama level artis...flip hair...

Mizya said...

Salam kak...
Acah2 kaye ke,budget artis ke xde mnjejaskan diorg pun. Kot kta gaji diorg trusik lain le.. pedulikan je la.. mcm sy ni lg suka mbca apa yg kak su tulis sbb gila2.. bongok2... hahahaha..sori kak su. Tp to be frank enjoy bca your blog la kak. Jgn stop ek... stay gorgeous kak su..