Thursday, April 23, 2009

Ikan

Nkorang suka makan ikan apa? Aku suka makan ikan pelaling goreng.. Apa? Taktau macam mana rupa ikan pelaling? Ok.. Sila gugel sendirik. Aku manyak kerja dan tensen asyik kena marah ngan boss pasal dia cakap tak pandai nak filing. Fine! Pi carik secretary lain la kalau berani

Tetapi masih jugak gugel gambar ikan walaupun tadik suruh nkorang carik sendirik


Ini ikan kalau tak goreng lagi memang nampak tak kacak....



Tapi kalau sudah masak asam rebus campur bendi nampak sedikit kacak bukan?

Masih sempat gugel gambar ikan pelaling dan juga update blog walaupun bizi macam hareem giler 2 3 hari ni. Jarang2 bizi ni. Maka kalau bizi sangat berasa bangga dan penting. Heh!

Sambil pura-pura bizi update Life Long Learning & Growth Log wtf my boss punyer sesambil carik gambar ikan terasa sangat mencabar dan agak multi-task. Ini dikira atau tidak?

OK

Sebenarnya nak share quote ni. Agak benci dengan quote ini kerana apabila ditujukan pada diriku ini terasa macam suka menyusahkan orang dan tak pandai berdikari apatah lagi yang menujukan perkataan tersebut cakap macam ni.

'Syukur la pasal U memang dari kecik, nak semua menda, mak ayah dan kakak2 sediakan depan mata, tak payah susah-susah'

Point?

Aku tak reti berdikari lah?

Maka quote itu berbunyi seperti ini.

'U want fish? I'm not going to give you the fish but I teach U how to catch the fish'



Motif gambar? orang menangkap ikan sambil tersenyum bangga.. Hnsss Hnssss


Sekian

Babi Eh silap.. Babai


-END-

3 comments:

yatiyahya said...
This comment has been removed by the author.
yatiyahya said...

bagus entry pasal ikan ni..
luas perspektifnya....:p

Chooyaya! said...

memang betul. tetapi fahamkah anda maksud yang tersirat? macam ala2 fadzillah kamsah plak..

pesal komen yg pertama delete, adakah terlalu harsh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...