Thursday, April 2, 2009

S.e.d.i.h. . .

Ya Allah... Betul la orang cakap, nak 'membina masjid' ni memang banyak dugaan dari ALLAH... Air mata aku nih senang betul tumpah... Dari masalah dengan WALI sampai la masalah2 teknikal sikit dan yang terbaru I just got a call from KakLong, she's admitted dekat ward pasal bleeding dalam perut and suspect ada ketumbuhan dalam perut...
Ya Allah, andai ini ujian dariMU aku redha, tapi berilah aku kekuatan.... Aku sedih mengenangkan mak yang bertungkus lumus dekat kampung dengan De untuk prepare Majlis Pertunangan aku Sabtu ni... Ayah dah tak ada.. Adik beradik sikit and tetiba pulak dapat tau yang KakLong kena admit dekat ward and might be cannot attend my Engagement...
Ya Allah... Kuatkan hatiku, tabahkan hatiku dan permudahkan lah Majlis Pertunangan aku.. Dari pagi aku menangis. Kadang-kadang menda kecik pun boleh buat aku sedih, apatah lagi mengenangkan ayah yang dah tak ada... Sedihnya.... Intan suppose to teman aku balik kampung esok. Tapi pasal one stupid technical problem, cuti dia tak approve and aku kena drive balik kampung ALONE. Tu dah cukup buat air mata aku macam hujan.. Tup tup dapat plak berita Kak long kena admit ward.. Boleh tak bayangkan apa yang aku rasa sekarang?
Engagement 2 hari jerk lagi.. Kaklong pulak sakit.. Separuh semangat aku dah hilang dengan pemergian ayah, separuh jerk lagi yang ada... Jgn la hilangkan semuanya dari aku... Aku perlu semangat tu untuk go for the next level...
Ya Allah... berikan aku kekuatan....

3 comments:

Cik_daya said...

TABAH laa menghadapai ujian... Selamat bertunang...

intan said...

Kaksu..jgn ar cakap mcm tu..setiap masalah ada jalan penyelesaiannya.
Ada hikmah di sebaliknya. Intan dapat lepas paling awal kol 11.

Chooyaya! said...

Cik_daya : Terima kasih.. Tolong la doakan sama supaya saya kuat... Doakan jugak Kaklong ok dan sihat

Intan : Ntah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...