Thursday, August 13, 2009

Blog Ini Bukan Blog Pasal Makan

Ececeh, macam bagus jerk tajuk entry ni. Padahal memang nak cerita pasal makan lagik. Haha. Padan muker, nkorang semua dah tertipu. Wek Wek!

Hari Selasa, our boss belanja makan kat KDE. Wah, KDE la nkorang! Banyak kenangan kat sini. Bila nampak jerk tempat yg ada red carpet dulu, terus ajak Intan berlakon and main kawen-kawen. Tapi kenapa ntah musti I jadik lelaki. Busan.

Harga lunch buffet ini ialah RM35++/head. Ok la.. Makanan tak banyak sangat. So tak pening nak pilih lauk. I enjoy makan rojak buah sampai amek 4 kali. Kunon taknak makan nasik, skali balik, I makan2 keping burito's sebagai ganti.


Owh, ni masa kami main kawen-kawen. Mungkin I kena jadik lelaki pasal I lagi tinggi dari Intan. Takper Intan, walaupun Intan cakap Kaksu besar macam giant kalau tangkap gambar dengan Intan, Kaksu tetap maafkan walaupun sekarang bukan hari raya

Malu jerk waktu ni, dah la I amek gambar ni dengan handphone daun yang dulu2 sangat membanggakan kerana memiliki, tapi sekarang sangat outdated. Intan jadik macam pengacaran jalan-jalan carik makan. Dah tu paksa-paksa I amek gambar dia. Blerrkhh!

Owh, sajer amek sagu ni pasal nak feel masa kawen aritu. Tapi I dah kidnap mangga yang dorang buat decoration tu sampai botak. Padan muka. Roti kat belakang tu plak is my hubby punyer fav. Wajib ambik kalau makan buffet kat mana-mana pun, siap paksa I masukkan dalam henbeg siap dengan butter.


Tu yang tempat pusing2 tu ada rojak buah kegemaran lalu mengambil sampai 4 kali.

Sedapnya! Yum yum. I notice yang I memang suka makan nenas la. Mungkin kalau 'berisi' kena stop makan ini.

Ni tempat desert dia. Tak banyak pilihan but ok la dengan harga RM35++ tu

Budak ni tak berenti renti makan sampai la My boss perli dia cakap hujan kat luar pun berenti. Pastu Intan buat muka blurr, tanya betul ker hujan kat luar? Padahal orang perli dia. Budus. Haha

My colleage - Ros. Kalau dia makan sangat sopan sampai terasa kalau Saz bawak dia jumpa mak ayah dia dulu, musti I kena reject terus.

Budak praktikal nama zainab Ayu. Suka-suka letak ice-cream banyak-banyak dekat tempat I, lalu boss tuduh orang kawen memang makan banyak


Intan... Badan kecik, tapi kalau makan sangat banyak sampai I terasa nak muntah.


Mas. Receptionist manis bergigi jelita


Ok, sekian la laporan makan-makan kali ni. Mungkin I patut tukar nama blog kepada Chooyaya Secret Garden For Makan-Makan.


-EnD-

3 comments:

redghost said...

+biggest loser asia+

masuk la acara ni...ajak intan sekali.

Chooyaya! said...

ko hina aku secara lembut eh pawie?

Anna said...

mangkuk pawie ni..
walau pun kami mengambil makanan yg banyak tapi kami makan dalam kuantiti yg sedikit jer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...