Thursday, August 20, 2009

Si Pemakan Satay Yang Ganaz.. Grrrrr..

Hari Selasa aritu bersempena dengan Hari lahir kekawan opis yang 70% berumur melebihi 40 tahun telah diadakan. Ala korang, kan tetiap bulan pun opis I yang pemurah dan bonus paling sikit 8 bulan setahun ni memang ada buat?

Ok I paham. Sekarang, pergi la visit website company I kalo nak rasa bonus sama banyak dengan I next year. Isi borang and pilih jawatan yang sesuai. Kawan I si Pawie tu lagi lah giler. Dah la kenaikan gaji sampai 30%, pulak tu bonus dia 11 bulan. Padahal engineer yang selalu beli sarap, pastu pathetic makan sorang-sorang kat meja. Dulu dia ada kawan baik 2 orang, sekarang dorang dah cerai talak tiga.

Iklan : I'm listening to this song, Wali-Cari jodoh berulang-ulang kali dari Isnin lagi. This song dah stuck dalam kepala I. Uish, malu nih kalau Eizzy tau I dengar lagu. Haha. So korang, sekarang pi gugel lagu ni dan berjoget bersama-sama. Kalau boleh carik lirik and nyanyi sama-sama dan bergembira. - Kata Yatie, lagu ni bodoh.

This time birthday makan-makan, dorang decide nak makan satay, nasik hempet, keputat, lemang semua segala siap rendang bagai. Kunon nak feel raya la. Ceh! Puasa pun tak lagi, blakang dah sebok-sebok nak makan ketupat semua. Padahal I paling suka Ayam masak kicap makan dengan ketupat segera. Bubuh soo hoon banyak-banyak. Sedap sedap!

Ni rupa orang yang kalau jumpa satay jerk, terus jadik garang

Intan ni la, kalau dapat jerk satay, muka terus ganas. Tak reti nak makan sopan-sopan.. Macam.... Macam saper eh?

Macam I.. Lihat, makan satay pun malu-malu jerk. Nganga pun tutup mulut. Auuwwww... - Ok ok. I tau skarang ramai yang muntah hijau lihat gambar adik manis ni. Padahal dengki. Haha

Ah, Intan pedulik aper? Janji Intan kenyang. Intan.. See, Kaksu dah cakap avoid from pakai baju merah. Sekarang Intan dah nampak macam sedara Amisha Patel, eh silap. Jaclyn Victor. Takper, Jac pun cool what? Dia kan pemenang Pelakon Harapan FFM23? Mungkin Intan boleh belajar berlakon dengan dia? Intan kan cakap Intan nak masuk Anak Wayang next season? Bila Kaksu suruh masuk Pilih Kasih, Intan marah-marah pasal Intan cakap Intan nak masuk Astro, RTM tak glemer. Bila Kaksu cakap Intan kena ada package Intan kata Elly Suriati pun tak cantik, tapi dia berlakon hebat. Ok ok. Pergi lah Intan, Kaksu support dari belakang. Haha


Dah la Intan membazir. Makan satay kontot-kontot. Makan yang depan jerk. Yang belakang tu, buang macam tu jerk. Ada ker dia makan yang paling depan jerk? Sian orang kat Africa sana tu. Dorang makan kayu rebus jerk. Pas saiko Intan, terus dia bungkus satay kuntot2 tu bagi kat Buyot kucing dia yang pemalas. takper, janji tak membazir.

Bila orang suruh makan sopan, dia makan macam nak bergossip dengan satay. Macam main bisik-bisik atau macam berlakon dalam Bisikan Cinta yang Azhar Sulaiman dengan Maria farida berlakon tu. Ala.. yang Azhar Sulaiman cakap, 'Ayu.... Aku cinta padamu...'

Kak tonah baik sangat. Suka amikkan I makanan janji tolong cop kan tempat dia. I malas nak rebut-rebut masa nak amek makanan semua tu. Jadi, I hanya cop tempat, pastu dah ada orang amekkan makanan banyak-banyak sampai membazir lalu bungkus bawak balik beri pada kucing

Ketupat pulut tiga segi bersama rendang yang lazat dari D'Saji. Tadek ida nak merepek kalau bab makan. Pasal kalau makan, statement kena logik dan tak boleh main-main. Tu rezeki. Haha. Tetiba statement jadik serius kapak. Bodoh Yatie. Eh silap. Bodoh aku.

Kata Kak Ina, satay ni sorang 10 cucuk jerk. Lima ayam, lima daging. Jangan ambik lebih.

Makanan yang menggemukkan tapi sangat lazat. Lemang tu I makan 2. Tak, 5.

Kak Tonah, tudung sama kaler ngan lemang. Macam janji jer dengan lemang nak pakai kaler sama?

Ayu Dan Mas yang kalau tangkap gambar musti nak peace, Tadek gaya lain. Busan.

Sungguh-sungguh Intan nak jugak mengintai orang amek gambar Kak Tonah dengan Ros. Tau la bf Ros bakal pilot. Mungkin dia kawen lagi 4 tahun.

Guess what? Kami dapat kurma dalam bekas comel ni. Yang reben kuning tu I letak kat belakang pasal tak kacak. One for me, one for my boss. Amek la yang reben kuning tu, I tak selera tengok .

Camwhore akan berlaku dimana-mana sahaja termasuk di kentin opis yang sesak.

Bila senyum, mata tambah kecik. Ni tak boleh jadik ni. Snap lagi skali.


Ok Suraya, percubaan tangkap gambar dengan senyum sambil membesarkan mata kurang berjaya untuk menampakkan mata besar. Mungkin boleh cuba di lain masa.



-EnD-

5 comments:

Anna said...

Kena lagi aku... Sabar je la...
kaksu yang suh intan buat macam2 gaya kan...tapi intan berjaya melakukanNya, so tahun depan nak g audition anak wanyang, mana tau ada rezeki.
Boleh tak intan nak copy paste citer tu msk dalam blog intan?

Chooyaya! said...

Anna Kurnikova : Ko jangan mengada-ngada nak sesenang hati copy paste jerk letak dalam blog U entry ni. Fikir la sendirik nak buat macam mana. hasih Intan, manjang buat Kaksu marah. Grrrr

yatiyahya said...

sian intan asyik kena buli dgn gobes...hehehhe
soh kantin felda tukar cat..manjang warna oren jek..
satay tuh nmpk sedap eh...i hate u,suraya!

Chooyaya! said...

yatiyahya : dia tu suka buat muka nerd jerk. geram nak sekeh. hahaha. ala, biarlah kentin tu. takyah dengki dgn dia. opis awak ada kentin ker yatie? jenis open air punyer eh?

Anna said...

tak kisah pun...janji kita happy..

Kak Yat
Kim salam kat Nuha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...