Tuesday, August 18, 2009

Mempersembahkan, My Daughter In Law!

This is the conversation 2 perempuan senteng yang lebih banyak merepek cakap pasal macam mana nak kaya la, macam mana nak dapat duit tapi tak payah kerja la, macam mana nak wujudkan organisasi yang boleh bekerja 2 hari seminggu siap boleh pilih pukul berapa nak masuk kerja la dan berangan nak jadik besan dari dulu sejak zaman anak dara and 2 2 ekor tak ada boifren sampai la dah tua bangka macam sekarang. hahahaha. Owh lagi satu, borak pasal makan, makan dan makan.

The Conversation

yati: gobes? setan la awak yatie, suka tau panggil kiter gobes la, kobes la.. dia tu broc aka brocoli

Suraya: sakit belakang la yatie..

yati: sama arr. tak gi klinik? orang sakit belakang, dia pun nak sakit jugak... mengada jerk

Suraya: kiter nak gi malam karang. sumpah kiter tak larat dah nak tanggung. dah 3 minggu kot? kiter rasa kiter pressure and mungkin nak giler.

yati: kenapa tak gi pusrawi tadi? awak ada angkat sazli ke?

Suraya: ada... masa kaki dia terseliuh aritu

yati: owhhh. no wonder la. baik awak gi check. kalau sazli kurus xper. ni badan lelaki. hish. bahaya. blh retak tulang. bebaik awk pergi ke klinik dgn kadar segera.

Suraya: kiter nak pg malam karang.. tingat arwah ayah kiter dulu. sampai menonggeng sakit. ni apa la sgt. tp kiter sakit sgt yatie. sampai muntah2 td. ke ngandung eh? kalau ngandung skarang, bln 5 bersalin. sama cam nuha la lahir bulan 5, beza setahun eh yatie? kiter dapat anak lelaki, blh kawen ngan nuga. eh silap, nuha.

yati: awak pregnant ke?

Suraya: tak la

yati: hahahahahahaha. sejarah mungkin berulang. ceh ceh. mesti nuha takut makan atas katil. tapi mak mertua dia masak nasi goreng sedap. bapak mertua dia baik sgt. mak mertua dia garang. kahkahakahakah. buatlah pregnancy test... sejarah mungkin berulang tu pasal dulu I gelakkan yatie pasal hubby dia younger than her, skali aku pun dapat pucuk muda. Now anak kitorang punyer turn. Ceh! berangan berangan.

Suraya: ko nak ckp aku mak mertua yg garang la? vavi.

Yati: hahhahahha

Suraya: yatie.. mmg kiter terasa, anak kiter mmg ada jodoh ngan nuha ok.. skarang I dah start dah.

yati: hehhehe. okok macam nak tak nak jerk yatie layan. cis!

Suraya: awak rasa?

yati: bagus jugak kalau ada jodoh. emm ok je... statement yang berbaur separa rela or terpaksa-rela

Suraya: ha ah... best2 boleh buat family gathering sama2 dan start la merepek lagi

yati: betul2. blh melancong sama2 ha ah kan? wa... bestnyerrrrrrr

Suraya: blh email kiter gambar nuha yang paling comel skarang tak? kiter nak bubuh dlm blog
my future doter in law.

yati: jap. kiter lari gi parking. amek memory card buhdus la dia ni, memory card gi letak dalam kereta...

Suraya: sekarang ok? yg paling comel

Suraya: dalam 5 keping. lekas. kiter eksaited ni

----------------------------------------------------------

Ceh. Berangan mengandung kunon. Padahal tak pon. Tapi tak heran la, pasal issue I ajak Yatie berbesan nih sejak dari 3 tahun lepas. Haha. Pastu Yatie ugut nak letak hantaran tinggi-tingi la, aper la. Ko memang giler Yatie. Dah la mata I sampai sekarang ada parut yang jatuh katil dulu tu, pasal ngamuk-ngamuk taknak pergi kerja masa tidur dekat rumah Yatie dipagi hari sampai jatuh katil and terkena bucu katil. Ouuch! Tu yang I cannot forget the most ok? Tengok parut di mata, ingat Yatie.

Ok dah. Tengok la ni, wajah menantu I. Comel kan?

Ok, memula nak kasik awak orang semua macam tak sabar-sabar tengok wajah bakal menantu kesayangan, musti bagi gambar dari belakang dulu

taraaaa...!! ceh nuha, bajet seksi la gigit-gigit baju macam tu?

merenung masa depan yang tak pasti...

mungkin bahagia kalau jadik menantu mummy sue...

aku akan cuba...

yes! (aper yang yes ntah)




nuha banyak ikut muka ayah eh?




my sayang, yatie and my menantu, nuha



si hidung bengkok aka brocoli


yatie, ingat tak luka mata ni.. ko punyer pasal kan? jangan nak buat-buat lupa.






-EnD-


4 comments:

yatiyahya said...

memang bangang!hahahahha!
sebab terlalu berbual merepek smpai jadi giler...
eh kerana u i sakit kepala sebab berlari2 anak ke parkir kereta dalam keterikan matahari semata2 nk memuaskan nafsu u....
semoga kiter boleh berbesan...tolong jangan jarakkan terlalu jauh umur anak u dgn umur i yer..

Chooyaya! said...

Yatie : hahahahah.. so, u nak tuduh i la yg buat kepala u mereng? awak janji eh? besan ok? tahun depan kiter bersalin. tahniah nuha, pasal dapat pucuk muda jugak.

redghost said...

hahaahaha...giler kehidupan 2 buah sayuran ini.hahahahaah....entry paling lawak. aku suke lawak nih...

Chooyaya! said...

hantu merah : sayuran ko panggil kiorang eh pawie?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...