Friday, September 4, 2009

Saya Sekarang Pilihan Ke Lima.. Fine..Fine...


Kecik jerk hati (kecik hati ayam la, macam kecik hati yang tak serius atau kecik hati manja-manja babi kuceng) bila Sazli sekarang ni bukan main lagi suka betul ((Dah Intan, 1-0) *Ni semua rule mengarut si Intan la, kalau cakap dengan dia tak boleh guna perkataan 'betul', kalo tak, orang tu consider kalah, bangang jerk I ter drag masuk rule merepek Intan ni)) menyakat I dia suka tengok perempuan-perempuan yang 4 orang ni.

Gambar menurut turutan kesukaan dia eh?


1. Scarlet Johanson - Just name it apa film perempuan giler ni yang dia tak tengok. Alasan 'I suka tengok muka biatch dia. Rambut seksi la... ' Paksa I perm rambut kasik curly-curly macam perempuan giler ni. Dah la tetek besar. Menyampah tengok. Taktau la menyampah atau dengki, tapi I rasa, dia ni tak la se hot mana pun. Hot lagi Kim Kardashian dengan Siti Saenah Mohd Ali. Korang kenal ker Siti Saenah ni? Apa?? Tak???? I pun tak kenal. Muahahaha

2. Mimi one Nation Emcee - Dia start suka Mimi ni masa tengok Konsert Jom heboh kat TV3 last week. Siap Google video klip kumpulan ni dekat U-Tube. Pastu smalam time lepas makan masa buka puasa, leka dia dok tengok video kumpulan ni. Pastu siap bagitau I yang Mimie ni skolah dekat mana, dok kat mana, umur berapa.. Bila I tanya, 'Sayang, kalo U tak kawen lagi, sure U carik Mimi ni kan?' Pasal kebetulan Mimi ni classmate collegue dia, so lagi senang la dapat info. Ni jawapan dia 'Tak la sayang, dia ni junior sangat dari I' Pastu I jeling dia and cakap, 'Ooo, U suka orang tua eh?' And dia gelak kuat-kuat. Fine Fine, I tau la I lagi tua dari U.. Kecoh jerk. Takat tua 6 bulan jerk pon nak berkira.


3. Tiz Zaqyah - Owh, yang ni pulak dia start suka bila tengok drama Nur Kasih kat TV3. Pastu nak marah-marah I bila I cakap minah ni sebenarnya free hair and agak sosial. Dia suruh I carik bukti. I cakap, ada keluar dalam suratkabar last week. Pastu sanggup carik suratkabar lama dalam stor sampai berpeluh-peluh satu badan. Semangat ok nak membela Tiz Zaqyah dia ni... Skali tak jumpa artikel tu. Muahahahahaha. Padan dengan muka :p

4. Tengku Tiara - Ni pulak dia suka bila tengok dia berlakon dalam Cinta Sempurna dekat Astro Oasis. Watak plastik ni jugak yang dia suka. Kalo suka kat watak Faezah Elai yang manis bertudung tu takper jugak. Dah la rambut keras jerk macam kena gam kayu. Pastu tiap kali tengok, mesti cakap 'Dia ni dulu, masa I makan sama-sama dia tak cantik macam sekarang, pakai braces... bla bla bla... Ooooo.. Penah dating dengan Tengku Tiara eh???? Takper sayang... Takper....

5. Suraya Sulatin - Dah. Sekarang sila gelak tengok gambar I yang tanak kalah ni siap nampak obvious cipan rambut I putus-putus. Tu pasal terlebih masa masa nak kaler rambut. Dah la buat sendiri. Orang pakai 40 menet, I pakai 6 jam pasal tertido. Sudahnya rambut terpaksa dipotong and nampak giler huduh pasal putus-putus. Dah la ada sorang mamat ka Myspace kasik komen gambar suruh pakai conditioner untuk kasik rambut lembut. Bladihel.


Kesimpulannya, My Sazli ni lain sikit dari orang lain. Orang lelaki biasa suka tengok perempuan manja-manja, sopan-sopan, ketawa tutup mulut. Tu pun suara antara dengar dengan tak. Tapi dia tak ok? Dia cakap, dia dah busan tengok I ikat rambut ponytail, pakai sepit comel2 dan berambut lurus.

Dia suruh I tukar kasik nampak macam perempuan nakal. Soh kaler rambut la.. Pastu suruh buat curly. Dah la muka I jenis bulan penuh dan kembang semangkuk. Lagi nak suruh curly-curly. Nak suruh aku nampak macam Mek Saidah Salam Pantai Timur ker? Tapi perempuan tu dah kurus la sekarang. Muahahahaha.

Ok la sayang.. Tunggu rambut I panjang dalam 2 3 inci lagi, pastu I curl la kat bawah dia tu. Janji U sponsor semua siap dengan treatment dan kasut serta handbag baru ok? Ni pengorbanan I pada U. Pasal I tak suka rambut curl. Nanti muka I sikit lagi nak sama macam Oprah. Ok. Bye

-EnD-

6 comments:

Filla ~ Kasih Aleeya said...

tak leh tahan tgk rambut ko putus2 pastu siap kene tegur suh pakai conditioner.. tul lah bladihel.. hahah..

Liyanaroxx said...

Hiksss...lawak ar akak nih,kelakar baca entry nih..neway salam singgah...tau blog nih dari blog kak filla...akak dgn dia sama jerk suka wat lawak...=D

yatiyahya said...

su,tingat masa awk dgn kiter kejer kawen kawan afdal,abg usen kat restoran melayu (ntahlah aku lupa)..awk buat rambut perm kembang mcm mek saidah!

Chooyaya! said...

filla - aku memang tanak kalah ok? tak nampak aku buat muka serius ala2 macam bagus la kononnya, tak sedar rambut huru hara giler... muahahahah

liyana - eh, kaksu mana ada buat lawak. kaksu jenis serius yang lawak. mmg semulajadi mcm tu. hehe... filla, habes la peminat ko semua dah lari kat aku.. hehe.

yatie : owh, hipokrit! masa tu kiter tanya awak, awak cakap cantik... bila dah 3 tahun baru awak cakap kiter macam mek saida? macam tu la yatie... memang la...

Sexy.Hippo said...

Walaupon dah baca 3 kali, masih gelak plis. Now i remember gambar no. 5 tu macam sape. Mas AF2. U ni artis eh sebenarnye? HAHAHAHHAH

Chooyaya! said...

sexy hippo : arrgh... mas af2..? no no no plzzzz.. siot la u nad... Hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...