Friday, October 16, 2009

Hei wanita, datangmu tidak diundang!

Amaran : Entry ni panjang sikit, kalau taknak baca pun takper... Ini cuma luahan hati I yang I nak kongsi bersama.

Semalam I jumpa dengan my big bro. Entah macam mana, boleh terkeluar cerita pasal I selalu update cerita makan-makan, I jalan-jalan and anything new dekat my blog ni... Lepas tu, tetiba terkeluar pulak cerita yang one his friend ni... Seorang perempuan. I namakan dia sebagai Miss A.

Miss A ni, I kenal la jugak.. I kenal dari my big bro ni and ex- officemate my big bro.. Ada la jumpa sekali dua. I think she's a nice person... Tapi rupa-rupanya, ex- officemate big bro I ni, yang jugak kawan dia bagitau I yang Miss A ni kurang senang dengan I. Sebab apa, I kurang pasti tapi I pernah dengar satu ayat ni, 'I dont like that person without a reason' So, maybe la I termasuk dalam list dia yang she dont like me without a reason.
Ok. Fine.

Dia takde kepentingan dalam hidup I. I lagi rapat dengat my big bro dan ex-officemate my big bro ni dari Miss A. Ex-officemate my big bro ni I namakan sebagai Miss B. Satu masa dulu, boleh dikatakan I rapat dengan Miss B ni. I selesa dengan dia. I akan refer anything pada dia kalau I need a nasihat. Miss B memang baik...

Miss B jugak yang bagitau I yang Miss A tak suka I. I buat tak kisah jerk. Pasal I sangat jarang jumpa Miss A ni. So, I rasa issue ni tak penting.

But when yesterday I dengar dari my big bro yang Miss A ni kutuk-kutuk I. Cuba memburukkan my hubby yang 'macam dia kenal sangat' and memberi bad reputation kepada me and hubby and Miss A ni pulak cuba menghebahkan 'bad story about me and hubby' pada kawan-kawan dia yang lain, I terus jadik panas.

Miss A question about why am I nak bubuh gambar-gambar makanan and gambar-gambar I dalam blog I yang membuatkan dia meluat dengan I siap 'eeeeuwwwwwwwwwwww' each time I update blog. Why dia nak question? I never question about her updating her photo at facebook pun or what-so-ever, even that issue never cross my mind pon.

So, why on this world exist this kind of people yang benci kiter, meluat dengan kiter without a reason tetapi sangat kasihan kepada dia kerana keep on bukak my blog and sebok jugak nak update blog I, tracking what new news dekat my blog.

Kalau U tak suka, U jangan sebok nak tau pasal I. Boleh?

Dulu I selalu pelik, kenapa ada bloggers yang selalu tulis ayat, 'Ini blog aku, suka hati aku la apa yang aku nak tulis dalam ni. Kalau kau tak suka, kau boleh blah'.

Masa tu I tak paham... But when its happen to me, baru la I rasa kenapa wujudnya ayat-ayat yang macam ni...

So, nasihat kepada Miss A yang I tau U sekarang sedang membaca entry ini dan akan secara tiba-tiba delete I dalam FB U nanti, I nak kasik tau, you're not welcome to my blog. If U tak suka, U tak payah bukak and stop menghebahkan cerita pasal I and my hubby yang U taktau cerita hujung pangkal pastu terus nak racun-racun my big bro suruh dia benci I.

U hanya membuang masa pasal my big bro ni know me better than U. And who ever your friend yang U sangat kasihan kerana menjadik mangsa my hubby and I, kirim salam dia and cakap kat dia, dia seorang perempuan yang perasaan, kuat berangan, pathetic, loser dan I sangat kasihan pada 'nasib dia itu'.

Ini warning yang terakhir, if after this I dengar lagi cerita-cerita macam ni lagi, please get ready, me and hubby would like to see you face to face. Tapi malam tadi hubby cakap, Kenapa eh I nak fikir pasal 'manusia bodoh' ni yang tau his story more than he do? I nak sama jadik bodoh ker? Hahaha.

Hubby cakap, dia tak pernah ada kawan, or jumpa orang yang macam Miss A ni. Busuk hati. Pendengki giler! What ever it is, I tau yang dia sangat-sangat happy bila tau my realtionship with Miss B tak seperti dulu.

So Miss A, dont mess with me yer? Kang ada yang makan selipar. Kau dah muak makan nasik????

Best jugak kalau I dapat sumbat mulut U dengan selipar ni kan?

-EnD-

Notakaki : Nadia dengan Yatie selalu cakap dekat I.. 'Su, U takkan dapat puaskan hati semua orang... U cannot please people...' I think they right.. :)

24 comments:

BULLET said...

nak tambah leh x...

woi miss A, ko kang ade yang Bullet bagi abang katak ngan adik katak yang tecit tu kat ko kang. ko jangan main2...xpun ko nak karim? letak dorang kat dalam !@#%*(*% ko kang baru tau... ( kan dah mencarut pepagi jumaat ni ). Xpe, kang mintak maaf balik...

sambung lagi...ko tau x yang chooyaya ni ade ramai fans kat luar ni...even dia dah kawin tapi we blogger dah jadi cam satu komuniti okeh...ko cubit paha kiri ( kalau ko berani ko cubit la. bullet pial2 tinga ko kang nak )

kak chooyaya, rilek jek. janag layan org budus yang huduh tu...sile update blog lagi dan biar jek dia bace...

*p/s - bile nak jadi follower bullet?

Didi Nadhirah said...

teruskan menulis pasal makan n jalan2 sy suka baca kak su nye blog...mesti tertunggu2 new post dr kak su heheh

Filla ~ Kasih Aleeya said...

oit... sabarrrrr.... biasalah ni lah doniaaaaaa.... auwww... aku tau ko kewl.. so kewl jek sudah..tp aku suker sipar jepun kaler putih/hijau tu sempoi arr!!

Chooyaya! said...

bullet : haha. kelakar la bullet, boleh pulak masukkan cerita pasal abg katak dengan karim... ko punyer pujian tu bullet, buat i sendirik nak muntah. lg la Miss A, ada yang dia bunuh diri kot?

didinadirah : tq didi. awak musti orang yang kuat makan macam kaksu

filla : aku cool jerk.. tp bengang2ayam la..tp selipar jepun tu mmg cantik. aku ada selipar jepun comel kaler itam semua beli kat pasar malam harga 5 hengget. ko nak? aku kasik free

~ keary ~ said...

BRAVO SURAYA!!!!!PADAN MUKA PEMPUAN A YANG NAJIS!!!

:: Miss Naddy :: said...

sebelum i nak mencarut lebih..nk gtau i pun one of the bloggers yg tulis "ini blog aku, tak suka blah"..hahahah sbb lebih kurang je..

apa yg dpt disimpulkan di sini ialah "SIAMANG ITU JELES DENGAN ANDA...TERLALU JELES...DIE INGT DIE HOT..DIE INGT DIE BAGUS..DAN DIE INGAT DIA LA YANG PALING HEBAT DI MUKA BUMI INI..." kira mcm die ni perasan die "perempuan paling hebat ciptaan TUhan"...dia juga mungkin beperrangai busuk tahap longkang ni sebb die cemburu akan kebahgiaan kamu suami isteri...(kaalu die da kawen,mybe ade masalah rumahtangga, husband die curang,,kalau die ni blum kawen mybe bf die tk syg die tapi syg org lain)..hahahah lantak la aku nk ckp ape..nak marah aku silakan...*kalau yg si pembuat onar ini terbaca smua komen yg kutuk2 die..aku nk die belek balik..apa perasaan Chooyaya bila kau buka mulut longkang ko cite pasal rumahtangga die ke pasal die ke..*

ni aku soh MIss A berfikr secara "critical thinking"..haaa kalau ko tak suka org cite kutuk serta maki kau...so u better stop spreading rumours about others...

Ok2 aku rase cukup ar ni..kang Miss A nk wat cite pasal i pulak...kan die tahu cerita pasal smua org lebih dr org tu sendiri kan??kan??kan???hahaahah 1 word for u miss A..."bodossss"~~!!

Didi Nadhirah said...

sy suka makan yg lain dr lain ni....tp kena diet la skrg hahaha

Chooyaya! said...

Miss naddy : terkedu kejap baca komen miss naddy. kaksu tadek gut nak mengeluarkan ayat macam tu tetapi terima kasih pasal tolong membantu kaksu mengeluarkan ayat2 mcm tu... sebenarnya dalam hati berfikir yang sama tapi rasa macam tak terzahir pulak nak tulis dekat blog... u helping me sis!

p/s: dia dah umur 30++ and so kesian she dont have a boyfriend pun. nak cakap i perasan cantik, tapi yang pasti i dah ada suami. dia ada?

didi : bagus la didi ni, apapa pun mustir elated pasal makan. sama macam kaksu la.. tgh2 marah, tp kalo dapat makan, terus ceria.

keary : ha ah.. kalau aku doakan supaya dia bertambah 'sihat' kira aci tak?

fendytini said...

ignore jerrr org gitu sue.. pening kpala pikir bokpe.. hati kita pun sakit.. buat per kita nk jadi sama bodoh mcm diakan.. takde class langsung :p

:: Miss Naddy :: said...

hahaah..kak su..sy kaalu da geram mmg macm ni,,heheh ter emosi lak...sbb sy ni bukan jenis marah2..sound org..sbb sy ni lemah..tapi kalau dengn tulisan..ye sy mmg hebat..hahahaah persan sudah daku...

oo patut la die mcm tu..hormon...diulangi HORMON...heehheheh ala jgn layan je kak...annti lagi layan lagi die "horny" nk buat cerita lagi...heheheeh sabar yer..sy doakan smua org bahagia.. =)

Chooyaya! said...

Ya Allah kak tini... Kak Tini punyer ayat sama macam saz ok? 'buat apa nak jadi sama bodoh macam dia.. tadek class!' Haha. Hi Five...!!

P/s : Kalau buat makan-makan kasik tau eh? nak rasa la masakan kak tini... :)

Chooyaya! said...

Naddy : tu kira mantap la tu.. Kaksu pulak, kalo nak sound orang, ada satu perasaan yang macam ni 'dia kecik ati tak kalo aku cakap kt dia mcm ni'. tak besttttt....!!!! nak berani mcm naddy...

muka lembut jerk, tp hati kuat.. tu yang best! terima kasih eh doakan yang baik2 untuk kasu. kaksu pon doakan naddy hepi dengan buah hati jugak. dah la blog giler babi comel..!!!

chipsmore said...

selipar jepun ke 2?? ;)

Chooyaya! said...

chipsmore : eh, ni cik epal kan? macam kebetulan pulak... baru melawat blog cik epal semalam... ni boleh jadik mentor untuk 'wanita kebal dengan kutukan' kot.. salute salute...

Chooyaya! said...

chipsmore : eh, ni cik epal kan? macam kebetulan pulak... baru melawat blog cik epal semalam... ni boleh jadik mentor untuk 'wanita kebal dengan kutukan' kot.. salute salute...

akhis said...

~org yg jeles jer akan wat keje2 bodoh cmtu...

Nadia Bayu said...

kak su! lame dah tak komen2 kat sini.
rindu amat!!!

oh kak su! jgn pedulikan manusia jenis itu. mmg penuh perasaan hasad dengki. tak bley tgk orang senang sket. heh, benci n nyampah gile dgn org sebegini rupa.

nmpk sgt die tu salah sorg ur fan. sebuk nak tau kesah u. pastu naik jeles, bikin onar plak. oh so pathetic!

juz abaikan die kak su!

Chooyaya! said...

akhis : hehe akhis.. yer la kot?
nadia : hi bakal pengantin... dah lama senyap, ingat dah lupa kat kak su.... biar la pasal perempuan tu nadia.. malas kaksu nak fikir...

yatiyahya said...

kak su, sabar ye..
kak su, kalau gi pasar mlm jengka..kirim selipar hitam yg rm5 hengget tuh eh...

:: Miss Naddy :: said...

kak su..so skrg ni ape cite Miss A stelah ramai org komen pasal die??adekah die semakin galak & horny buat cite atau da insap???hehehhe

Liyanaroxx said...

Pas baca semua comment supporter & follower kak sue kat atas nih kan,maka KESIMPUANNYA miss A bakal masuk muka depan harian metro sok pagi sbb stress baca blog akak bila ramai org ngutuk dia...hahahaha!!!

tuhler miss A,awat hang psiko sgt?=p

Chooyaya! said...

yatie : sabar rok lu... hahahah... ok, bank in duhet. i belikan selipar tu (giler berkira... hahahaha)

naddy : kaksu tadek mut nak cerita pasal miss a tu. boleh jadik kurang selera makan.

liyana : kaksu taktau apa reaction dia so far, berani dia bring up this issue depan kaksu or kawan2 kaksu lagi.. tau la nasib dia

Ms.Independant said...

Awat la yg sebok hal orang.
Jage tepi kaen sdri sudeh...

Love tis entri la. Mrh2 pun but still ade style gitu!

^_~

Chooyaya! said...

ms independant : owh, ni i marah2 ayam jerk.. u taktau kalau i marah sungguh2 macam mana... kdang2 i boleh bertukar jadik nenet dalam cerita congkak. takot tak takot tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...