Friday, November 13, 2009

Edit : Entry Langau, Eh tak. Entry Angau

Ni kesayangan I :)

Harini I rasa sangat-sangat rindu pada Sazli. Suami I sendirik. I rasa terlalu kasih pada dia, yang macam, bila teringan and rasa awwwwww.... How much I miss you rite now sayang....
  • I suka pegang tangan gumuk dia
  • I suka bila 'sayang, jom main cium-cium ketiak nak?' Walaupun ketiak I sendiri bau blueberry, tapi I lagi suka bau dia. I suka tengok dia pejam mata rapat-rapat macam takut tiap kali I nak kiss dia. I suka bila dia peluk I dekat bahu, lepas tu gosok-gosok manja and I sangat bangang terus rasa berdebar-debar macam first time main pondok-pondok.
  • I suka bila dia serba salah nak mandikan Kaseh anak buah I umur 3 tahun bila Kaseh request nak mandi bogel dengan dia pasal I tau dia rasa pelik pasal dia tak pernah ada adik perempuan dan kakak untuk dia mandi sama-sama masa kecik dulu
  • I suka bila dia cakap mee hailam I sedap walaupun I masak masin macam orang tak pernah jumpa garam
  • I suka bila dia sangat cool bawak kereta yang kalau I berada dalam situasi dia mungkin 'F' sign dah lapan kali keluar and bunyik hon macam orang halau lembu 18 juta di tengah jalan
  • I suka bila dia cebik manja kalau I suruh dia shave. Dia cakap dia suka ada bulu-bulu sikit baru macho macam Brad Pitt
  • I suka bila dia sangat sabar dan tak pernah meninggikan suara dia dalam apapa situasi pon. Yang mana kalau I jadik dia, mungkin masa tu I dah meroyan pasal terlalu marah dan bertukar menjadik gorgon oren
  • I suka bila dia baca yassin dan hafal ayat suci tu dan dia menjaga solatnya dan tidak meminum arak serta menjaga pergaulannya
  • I suka pasal bila dia pandai dress up sesuai mengikut tempat dan waktu
  • I suka dia pandai mix around dengan kawan-kawan dan family dan menjadik kesayangan mak serta anak-anak buah, sepupu sepatat, ipar duai semua belaka belaka
  • I suka bila dia amat menghormati orang-orang tua tak macam I pasal kalau I marah I tak kira orang tu tua atau muda
  • I suka pasal dia memang way way bijak dari I yang cuma seorang secretary yang selalu bizi dengan blog dan farmville, cafe world serta FB. Tapi bila I cakap PMR dulu I tak banyak A macam dia, terus dia gelak, cium dahi I and cakap, 'sayang.. U comel....' dan I rasa dia akan jaga I baik-baik supaya jangan ada orang buli I walaupun I kurang pandai.

  • I suka bila dia tidak memandang rendah pada I walau latar kehidupan kami sangat berbeza :
  • I suka bila dia tunduk, lipatkan jeans I yang labuh yang sebenarnya I sungguh tak sampai hati bila dia tunduk di kaki I... *sebak sebak
  • I suka bila dia pandang I lama-lama and nak bermood romantik tapi pasal I malu, terus I buat muka Mr. Bean.

  • I suka bila dia malu-malu and asyik pegang handphone dia tak kasik I tengok pasal dia letak gambar I dekat wall handphone dia..
  • I suka dia.. I sayang dia... Dulu waktu bercinta, I admit I kurang hargai dia jadi sekarang bila dah kawen ni, I nak balas semua rasa 'rugi' I yang I dah banyak sia-siakan perasaan dia pada I dulu....
Ya Allah, Kau berikan aku kesabaran dalam menempuh badai rumah tangga, berikan aku cinta kepada suami yang tidak berbelah bagi, berikan aku kekuatan dengan dugaanMu Ya Allah dan berkatilah ikatan suci kami ini... Amin....


Nanti kiter 'buat' bebi comel-comel macam Nuha yer?

-EnD-

P/s : I nak Yatie, Filla, Keary, ET, Adlina, Nadia Bayu, Dayu, Pawie, Bullet dan Bunga buat entry ni jugak...

Untuk yang tak kawen lagi pulak pada Diha, Liana, Intan, Nazurah Aisyah & Safia.

15 comments:

Ms.Independant said...

Alahai loving kapel btol korang ni.
So sweet lah!

:)

:: Miss Naddy :: said...

kaksu...sweet giler...bila bc mmg rasa nak peluk je kekasih sy..rasa mcm nk amik kunci n drive trus ke kulai...hhehheheeh

*ehem2..kaksu..hmm..sy blum layak ea buat entry ni???lalalalal* heeee

LeEsA™ said...

wahhh!
sweet giler safia bce entry neh. bhagia2 slalu ngan abg li!
alwiz pray 4 ur hppiness :)

*rndu kak sue && abg li sudaa!

Chooyaya! said...

Ms Independant : terima kasih.. tp taktau pulak kalau drama tgh bergaduh. hahaha

diha : alolo.. siannya dia..... buat la diha. kaksu masa ni teringat kt mereka2 yg dah kawen jerk... hahahahah

safia : ngee.. malu pulak safia baca pasal ada 18sx. hehe.

.BUNGA. said...

hoh!~ neh kira homework masa cuti ke hape neh... hahaha!~

ok nanti i buat =_=

Filla ~ Kasih Aleeya said...

uwaaa..naper suweet sgt nieh..aku tak reti lah wat ayat suweeeet ni utk laki aku tuh!! kalo ko suh buat entry kutuk laki mmg aku terror laaa..huahahahah...camno?????

zaren said...

hye kak su...hehe..best2!tu yang suke bace blog kak sue nih... bahagia kak sue kan...smoga bpanjangan yek...

psstt...kak sue...dr aritu nak ckp..gambo kawen yg kat ats tu..dari tepi kak sue nmpk cam scha la..ekekeke...apapon kak sue tetap comel!!

Liyanaroxx said...

kak sue...comelnya entry nih...liyana doakan semoga kak sue sentiasa bahagia bersama hubby kak sue sampai akhir hayat ok...AMIN...=)

Anna said...

kaksu nak suh intan buat entry ni ker..jangan harap...aku tetap aku

mYpRecious said...

i'm one of ur silent reader.. Baru je bape minggu kut bace blog u.. tapi dah jatuh cinta.. jumpe blog ni pon sebab cari resepi tempe goreng.. ahakss..

entry ni sweet okess.. tu yg rase nak komen jugak..
suke cium ketiak husbnad ek? eh seme isteri pon mcm tu kut..

ai pun sukee okes.. kat situ la paling wangiiii ai rase.. keh keh..
sehari tak cium, winduuuu...

Chooyaya! said...

bunga : hehe. lekas buat (dah buat kan?)

filla : ala, ko tu mulut jerk ckp mcm tu, padahal sayang giler kt pak radie.a kalo tak, tak jadik la adik acih tu kan kan?

zaren : tp hidung scha.... hahahahhahahah gurau jerk la. tq for compliment. padahal scha tu jauhhhh lg comel.

liyana : terima kasih doakan untuk kaksu :) kaksu pon doakan liyana lekas2 tawen

anna : intan? bye

myprecious : terima kasih kerana suka jugak makan tempe goreng tu. sedap tu! kadang2 ketiak saz bau mcm ubat gegat. tp takper. sebagai isteri kena redha. haha

arinza said...

alahai jeles gler baca entry ni.bila agaknya i bleh wat entry yang sama..pepun best gle baca sampai air liur pun meleleh.nasib tak kena tadah ngan baldi.huhu..

Chooyaya! said...

arinza : ala, buat jerk la... jgn malu2... tp kenapa eh sampai air liur meleleh2 tu? hahah

Dayu said...

alahaiii...ada assignment rupanya
lambat alert la kita sue
insya allah..sepantas kilat kita buat

mmg loving couple sungguh lah

*sue kita publish entry ni masa anniversary bulan ke-6 lah ye.

~~MeWhoOwnThisBlog~~ said...

malu....hahhahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...