Thursday, December 17, 2009

TAG pasal zaman cinta-cinta

Ini TAG I dapat dari blog Dayu. Walaupun dia tak TAG I, tapi suka-suki dengan muka tak tahu malu I TAG kan diri sendiri. Tak kira, I nak jugak buat TAG ni. Cakap la apa sajerk. I tak heran. Hohoho (Musti buat nada belagak kalau mahu elakkan dari malu). Yeah!

1. First time jumpa with your hubby bila and kat mana?

First time I jumpa dia yang secara official ialah dekat depan rumah I... Dia datang pakai baju kerja belang-belang yang jenis melekat-lekat kat badan dan OMG kacak nak mampos ok? Pasal I memang mudah stim tengok orang tinggi, dengan sekotak donut Big Apple ditangan.

I ingat lagi, cara dia pandang I, wah sumpah masa tu jantung I tercicir di pagar, lalu I kutip and letak balik dalam badan. Dah la hujan renyai-renyai. I belagak cool mintak tisue nak lap kasut. Sangat tak senonoh. Dalam hati, Suraya kau bodoh act tak senonoh kompem kau akan direject lepas ni. Haha

2. Love at first sight?

Naaaaa.... (deny) I dont think so. Pasal at first he just more to friend. Tapi jenis friend yang baik nak mampos, sabar melayan karenah I sampai I rasa, hei wanita! Eh silap, Hei lelaki, marilah kiter berkahwin berdua sahaja. Adalah lebih bagus dari merambu tak tentu hala.

Eh tak la. I suka keluar dengan suami dulu. Pasal I akan pakai cantik-cantik tiap kali keluar dan dia pun appreciate and dia punyer taste and style dia, capture my heart. Sungguh! I can see myself inside him.

3. Who is he when the first time u met him?

Ntah eh? I rasa masa tu dia macam player pon ada. Pasal.... Dia selitkan rambut I yang jatuh kat dahi ditepi telinga and I was like, 'Eh mamat ni, first time keluar dengan aku dah pegang-pegang rambut pehal???'

Tapi sebenarnya I terkesima dan berdebar sampai rasa nak muntah. Dia nampak smart, his English is not bad, he's tall, handsome, educated dan berbau wangi. I rasa masa tu I dah cinta dia tapi pasal soalan number 2 I dah deny, maka I rasa dia biasa-biasa sahaja (belagak lagi)

4. How long it takes for him to ask u out for a date?

Date? Kalau keluar tengok Kasih tengah demam dekat PUSRAWI consider as a date tak? Yang proper date I rasa, lepas first date, I see him almost everyday. Haha. Pasal dia sangat best layan I bercakap, pastu I seorang sahaja yang bercakap dan dia akan pandang jerk, pastu buat muka comel. Setan ah! Haha. Malu pulak bila teringat. Eh. tetiba I rasa, I cinta suami I la.


5. First place dating di?

Confuse la soalan dating-dating ni. Kalo first date dekat OLDTOWN White Coffee dekat Ampang Waterfront. Giler tak cool tempat tu. Masa tu dia suap I makan donut Big Apple.. Auuw... Pastu I macam sibet hipokrit bukak mulut kecit-kecit jerk masa makan donut, siap tutup dengan tangan ok? Haha. Ko try sekarang? Kalo cekodok tu 5 ketul muat dalam mulut, I sumbat semua! Miahahahah


6. How he proposed?

Tadek propose-propose. Paham-paham sendirik jerk. Masa raya last year, dia bawak I pergi rumah dia jumpa mak ayah dia. Lepas tu hanya date di rumah dia sahaja and a month after terus mak bapak dia cakap nak hantar rombongan merisik. tadek maknanya nak lamar-lamar dalam tv tu. tu semua dusta.

7. Special date with your hubby?

Bila we spend more than 5 hours makan dekat Chilis and berborak-borak sampai nak muntah kerana terlalu banyak makan. Sampai waitress Chili's buat muka pelik atau mintak sumbat mulut dengan selipar. Sangat best. First time I belanja makan selepas beberapa hari makan dekat tempat mahal-mahal (padan muka sayang). Haha. Dah la makan banyak waktu tu. Sekarang I rasa nak mintak balik la duit tu, boleh tak? haha

8. Changes that he asked you to do?

Dia suruh kurus, macam la ... Hello??? U tu gemuk I tak cakap apa pun. Haha. Hari-hari suruh I jadik Hot Mama. Yelah yelah! Tengah hari I makan buah jerkt au? (tipu). Pastu dia suruh I more tolerate with people and jangan jadik sensitif sangat pastu, eh? Banyak pulak permintaan U eh?


9. What is about him that you love so much?

EVERYTHING. First, semua orang dalam dunia dah tau, I suka dia pasal dia tinggi. Sangat suka! Lepas tu dia orang yang balance dunia akhirat. Sexy tapi beriman. Boleh?


10. What is about him that u wish he would change?

Sayang, I love everything about U, Serious but kalau U dapat jadik lebih romentik bombastik I lagi suka. Pastu sila la kuruskan perut tu yer?

11. You will lose your mind n crack your head when he?

Ni soalan ni dari positip ker negetip yer Incik? Kalo positif : Kalo dia msg I cakap, 'Yes darling...' terus rasa macam nak call dia ajak balik rumah main pondok-pondok. Kalo yang negative : I wud say, siap kau aku cincang lumat-lumat kalo I tau U curang. I mean, Helllo?????? Wo doesnt??


12. You will smile tru your eyes for the whole day when he?

Hurm. Soklan susah ni. Boleh mintak talian hayat tak? Sebenarnya banyak... Boleh tak kalau malas nak jawab?

13. complete below sentences ....My love towards my hubby is as big as...


My ass. Haha. Tak la. Sayang... I love U more than anything else in this earth. Cukup besar tak?

Sayang ni.... Dah la masam, demok pulak tu! XOXO. Love U always... :)

-EnD-

Nak tag : Yatie, ET, Diha, Nadia Bayu, Filla, Bullet, Liana, Ad & semua la yang kalo ada banyak masa terluang macam I.

9 comments:

BULLET said...

kak su, bullet xde husband...hahahaha..cmane nak jawab tag ni ek...

Anna said...

INTAN?

Liyanaroxx said...

comelnya ayat kak sue...geram ar tgk kak sue nih "manje gediks" dgn abg saz...chomel je....hahahahaha....

biasa ar kak sue..1st date mmg makan bukak mulut mcm ikan emas jerk...dah lama kawan tadah mulut time makan musti mcm ikan buntal kan?!hahahahahaha....=P

Chooyaya! said...

bullet : kalo tadek husband, buat jugak la untuk wife.. grrrrr

intan : intan tak payah. kaksu bosan nak baca pasal cerita yg sama jerk. haha

liyana : ha ah, kaksu mmg mengada sgt dengan dia smpi dia malas nak layan. kecik ati kaksu... siot jek. first date musti la macam tu, gelak pun musti tutup mulut. dah lama lama... hahaahha. paham2 sendirik

Mimy Hamid said...

nama aku tak dek ..tapi nak buattttttttttt....ehehhe

Chooyaya! said...

Mimy : Sowieee sayang! lekas buat lekas! kaksu pun nak tau gak pasal mimy dengan bf...

:: Miss Naddy :: said...

kaksu..tengs sbb tag...tapi....mcm yg bullet ckp..kita takde hubby...hak2...

tapi kunun2..hubby tu ialah "my man" k...hehehe so sy akan buat dgn tekunnya ye pas ni...hehehheheh buek...

kak su mmg comey bila bergambar ngan hubby kaksu...mcm ada aura la...*ehem2..nak big apple sedozen* =p

LeEsA™ said...

how sweettt laa kak sue entry neh
safia suke !
heeee:)

*menggedik lakss :D

Chooyaya! said...

diha : terima kasih eh rajin melayan kaksu buat tag giler ni.. kaksu dah abca pon.. suwwwet sgt ok?

leesa ; kaksu pun suka safia! :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...