Thursday, December 17, 2009

Char keow teow lazat

Ada Char Keow Teow sedap la dekat area Keramat. Kalau sesiapa ada yang duduk area-area sini, ada masa boleh la datang singgah ke kedai Own Nasi Ayam depan Stesyen Minyak ESSO dekat dengan LRT Damai. Sumpah sedap sampai mata pun jadik stim dan layu.

Char Keow Teow ni sangat memikat hati I. I suka kalau yang mee dia jenis halus-halus. Pastu musti basah lenjun dan jugak di makan bersama lada jeruk. I patut nak makan 2 pinggan. Tapi malu dengan Abang Askar sebelah meja, kensel. Makan sepinggan jerk.


Owh, dekat kedai ni jugak ada nasik ayam. Nor bad. Asal lepas makan, mulut I musti terasa kuda pasal sos dia banyak sangat bawang putih. Terus keyakinan diri menurun pasal kalo bercakap musti tahan napas. Fak.

Gadis pemotong epal senget. Si Najwa. Tapi I suka panggil dia Latifah Omar. Kadang-kadang I panggil dia Zaiton Osman. Tiada sebab. Sajer suka-suka panggil dia macam tu.

Ros dan Diana makan sopan santun jerk. Makanan dorang sampai dulu, tapi yours truely yang siap dulu. Shira sama kapal dengan Kaksu jerk. Kuat makan. Tapi Kaksu dulu kuat makan la, skarang Kaksu kuat makan jugak. Haha. Bodo aku.

Balik ke office, pukul 2 setengah I dengan Intan pergi ke Dewan Perdana FELDA untuk buat Rehearsal CA. Antara Majikan dan Petugas.



Dekat dewan, I malu 2 kali pasal :
  • 1 : Masa EMcee tengah bahagi - bahagi tugas, siapa yang nak jaga dokumen, saper nak jadik usher, saper yang nak jadik penyambut tetamu tetiba HR Manager kami, En. S tetiba angkat tangan dan cakap ' Ni ada 2 orang wakil Syarikat boleh bantu atas pentas. Fak! Dah la masa tu orang ramai giler dalam dewan. Pastu I dengan Intan malu-malu terus pergi depan pentas duduk kat meja tepi tempat letak dokumen sambil ignore orang-orang lekit dok peewit-peewit.

  • 2 : Ok. Duduk didepan ini sudah cukup malu but En. S yang I sayang lagi sekali angkat tangan cakap, 'Yang wakil Syarikat tu, Saya mintak duduk atas pentas bantu letak dokumen atas meja. Fak fak. Dah la atas pentas tu dah memang sedia ada 2 orang, which is salah seorang kena turun balik. Kesiannya yang kena turun tu......

Intan malu 3 kali pasal :

  • Number 1 dengan 2 sama jerk. Sama kemaluan.

  • 3 : Bila budak yang sorang tu dah turun stage, dorang pun bincang-bincang sesama AJK pastu Emcee cakap, 'Ok la, kiter pilih salah satu antara mereka berdua. Dia mintak antara I dengan Intan, salah sorang naik. Ko giler? Dah cukup malu 2 kali kenapa mesti nak tadah muka malu untuk kali ketiga. Skali tu emcee cakap, 'Ok la, kalau 2 2 tanak naik, I pilih yang baju merah. Fakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.. Hahahaha. Kesian Intan. Sumpah kalo I jadik Intan masa tu, I purak-purak pengsan pasal tak kena pilih dan jadik patung sahaja ditepi meja. Hahahaha. Jahatnya I gelakkan Intan. Tapi sumpah, moment ini sangat kelakar.

Ini perempuan pakai baju merah tu

Muka selepas dimalukan.

Lepas rehearsal ada minum petang. Intan lahap makan sampai 2 pinggan mee. Kata Intan, buat apa nak malu kalau muka sudah sedia tebal? Haha. Intan Intan... Intan sentiasa comel dimata Kaksu tau? Intan gelap, tapi hati Intan putih.... Intan baik, Intan kelakar, Intan cantik. Sayang Intan!


-EnD-

3 comments:

Anna said...

hahaha..lepas baca entry ni intan ketawa sampai nangis.. kaksu, kenapa potong ayat INTAN CANTIK? nape? intan tak cantik ker?

Tapikan memang semalam intan malu giler2 masa dorang nak pilih sape yang akan naik tapi time tu intan confiden intan yang akan naik sebab intan dah buat muka cantik dan comey dan free hair meyb dorang nak pilih intan atas sebab kelainan pada intan, giler ar intan dah buat muka cun dan comey kat tepi kaksu tapi kenapa dorang cakap> Haaa baju merah lah sebulat suara lak tu cakap >a'aa baju merah (iaitu kaksu..PORKE? WHAt the*&^% dorang pilih kaksu dan kaksu dengan redha naik atas tinggal intan kat tepi meja bodo tu tanpa cakap apap2 pun kan? ingat tak?

Apa lagi malu giler intan time tu tak tahu nak buat apa setakat function intan nak pas document dkt kaksu..dalam hati intan tak guna betul dorang ni rasa nak blah jer dari situ pastu intan terpandang En Sam nampak muka dia macam upset giler sebab intan tak naik mesti dia kata > kesian budak ni>..Arrrghhhh

intan tahu kaksu bangga kan sebab dapat naik atas pentas tu kan.. kaksu tahu dalam hati intan macam rasa nak menjerit jer kat dalam dewan tu lepastu nak pura2 buat pengsan.Tapi..YEeehhaaa dorang tukar plan cakap Yaaahhhhooo finally aku dapat naik pentas gak...Amacam? hehehehe

Nor arinzA Ramali said...

hai suraya..u free hair kan.tp g kerja pkai tudung ek.i bukan nak dajalkan u atau nak setan kan diri sendiri tapi u look lagi gorjes bila tak pkai tudung.haha..bdw seronok baca ur blog.nak terguling sakan pun ader sbb lawak gler.salam mmuaahh..

Chooyaya! said...

nor arinza : hehe *malu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...