Thursday, January 21, 2010

Karipap Sardin Yang Malang

Hari Isnin haritu I dah bagitau Saz awal-awal. Time I nak tengok cerita Cinta Balqis, jangan nak macam-macam dengan I pasal dah last episode. I nak kosentret depan Tv. Saz pun sporting balik kerja awal jugak, nak tengok tv sama-sama dengan I.

Tetiba bila time lagu tema Cinta Balqis keluar, dia cakap nak goreng karipap frozen yang Tok Che Amah bagi haritu sambil buat muka comel yang mintak lempang. I pandang dia and senyum jerk... Pastu dia cakap, 'takper yayang, I goreng sendiri eh? I pandai... Dulu masa dekat Aussie I masak tau kat rumah'. Haha. Ok. Kiter tengok jerk apa hasil dia nanti. Padahal haritu tolong I goreng telur dadar pun sampai jatuh kat lantai.

First batch was OK la. Walaupun sebelah garing sebelah garing-garing ayam but still boleh makan. Wah, kagum sangat dengan dia walaupun hanya goreng karipap I tak kira, I nak bangga jugak dengan Bebi Gumuk I sorang tu.

I teringat memang ada lagi karipap yang dia tengah goreng, tapi selamba jerk pulak dia baring macam tak bersalah. Mungkin dah angkat kot? So I biar jerk la...

Rilex nampak? Takper, tengokkan ajer apa hasil karipap dia nanti.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hambek kau! Skali dia datang dekat I bawak 3 karipap rentung ni, I gelak sampai nanges. Haha. I tanya dia, macam mana boleh jadik macam ni, dia cakap dia dah tutup api and biar karipap masak sendiri. Saper ajar dia ntah macam tu ntah. Pastu dia cakap, haritu dia tengok I goreng keropok bila tutup api ok jerk... Hahahaha.. Sayang sayang... Comel sangat tau dia ni?


I paksa dia makan jugak karipap rentung yang tak berdosa tu. Dia cakap dia makan. Tapi taktau la dia makan atau tak. Lepas mandi, I tengok elok jerk dah siap basuh pinggan. One thing I love about Sazli is pasal dia memang ringan tulang. Tak kekok pon nak tolong I kerja-kerja kat dapur. Nak pulak bila dah duduk sama ni... Hug hug.

Malam tadi I request dia masakkan I tanpa bantuan I pasal masa tengah tengok cerita Iron Chef pot-pet mulut dia tanya macam-macam pastu belagak cakap kalau takat masak ikan pastu bubuh atas daun dia pon boleh. Ok. Fine. I nak tengok hasil masakan U nanti. Tapi kalau takat rebus megi, baik tak payah. Haha.

Semalam I tengok Along dekat Pusrawi. Dia ok jerk. Pastu sebok nak pegang lemak-lemak dekat perut I. Ceh! tau la Makcik ni gumuk. Dulu suka pau I time skola dulu, sekarang I suruh dia ganti balik. Teruk kan I? Haha.



Semalam I beli sum-sum ni dekat lori gerak depan office. Memang sedap habes la! Terasa macam bulan puasa. Bila makan sum-sum musti teringat nak puasa jerk. Abaikan la komputer I yang penuh dengan toys tu. I sekarang tengah krisis identiti. Kesian.

Esok I cuti. I nak buat rambut. Mak pun nak datang KL pasal nak tengok Along. Tapi dia datang sekejap jerk. Sabtu dah balik Pahang. Sabtu I ada gathering dekat KGSAZ rumah Farah. Tak sabar nak makan banyak-banyak! Ceh! Agenda makan jugak yang penting. Takper. Selagi baju masih boleh pakai, I konsider I ok padahal dah lama tak timbang pasal takot naik 2 kilo lagi. Haih!

-EnD-

5 comments:

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

kak su...

hahhahha...
tu nama nyer KARIPAP KASIH SAYANG
hehehhe....

Filla ~ Kasih Aleeya said...

hahah.. nak gak dia goreng karipap..laki aku??? biar dia tak makan pon tak per.. so tu tips kalau nak slim mcm laki i.. huahahahahha...
tp kan sum2 tu mcm sedap dowwwww.. mana nak dpt? ko sukeeee tauuuuu buat aku mcm nieeee... bedosa tau main-mainkan perasaan dan tekak aku nih....

Chooyaya! said...

yanie : karipap kasih sayang? warna dia menimbulkan curiga la

filla : dia nak la goreng pasal aku dah 5 kali kot cakap kat dia jgn kacau aku time tu. sumsum tu mmg sedap giler siott.... kasik sejuk sikit dalam petia ais. just nice jer. tak la manis sangat.... ko nak ker? sian ko.. kalo aku curier ok tak?

:cahya: said...

wah...wah...rajin si sazli yer...
bagus2...
i rasa laki2 bila penah dok obersi..ada sket la sifat rasa nak masak walaupon mungkin sbb terpaksa....huhuuu...

nasib baek la i few times dah buat sendrik som² tuh...kalau tak..mau nyer soh razif beli tiket flight blk mesia bulan depan...

Chooyaya! said...

cahya : mmg raaajinnnnnnnnnnnnnnnn sgt.. hehe. u pandai buat? wah best best. meh kongsi resepi. i suka giler makan time sejuk2, rasa syurga jerk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...